Dacă finanțare nu e, nimic nu e. Vlad: „Perspectivele Gloriei, sub semnul întrebării”

Marius ANGHEL 07 Jun. 2014, 17:42 Campionat
Dacă finanțare nu e, nimic nu e.** Vlad:

Directorul tehnic al Gloriei Bistrița, Remus Vlad, a declarat că obiectivele echipei pentru următorul sezon vor fi fixate în funcție de posibilitățile financiare și că oficialitățile și instituțiile județului ar trebui să-și îndrepte nu numai privirea spre activitatea clubului: „Dacă nu, atunci mulțumim frumos și la revedere”.

„Nu știm exact care sunt perspectivele, având în vedere faptul că suntem în insolvență, avem problemele pe care le avem cu situația financiară. Cred că putem clădi încet-încet, în condiții de finanțare, o echipă competitivă, tânără, cu localnici. Să vedem în perioada următoare ce semnale mai primim. Cert e că se poate face o anumită performanță. Ne concentrăm pe jocul de baraj al Gloriei II, pentru accederea în Liga a III-a, dacă reușim vrem să asigurăm cel puțin din punct de vedere sportiv eșaloanele performanței: prima echipă – Liga a II-a, echipa a doua – Liga a III-a, poate mai înscriem o echipă în Liga a IV-a, și apoi echipele din cadrul Centrului de copii și juniori. Dacă așezăm bine această piramidă din punct de vedere sportiv, organizatoric, putem vorbi în continuare de ceva performanță. Dar asta necesită timp, încredere, răbdare și susținere din partea celor din jur, din partea oficialităților”, a spus oficialul Gloriei.

Tehnicianul de numele căruia se leagă cele mai mari performanțe ale Gloriei (promovarea în Liga I în 1990, cea mai bună clasare în prima ligă – locul 3 în ediția 2002/2003, câștigarea Cupei României în 1994, prezența în finala Cupei României din 1996, egalul cu Fiorentina din Cupa Cupelor – 1996) crede că „marele ghinion a fost lipsa de finanțare, puteam să ne ducem mai sus”. „Mare ghinion și în situația cu banii pe Moraes de la Metalurg Donețk, și în cea cu vânzarea stadionului către Primărie. Noi cam știm ce am putea face, în funcție de ce vom avea la dispoziție vom stabili obiectivele: promovare în Liga I dacă vor fi posibilități, clasarea în primele cinci-șase locuri ale Ligii a II-a sau evitarea retrogradării. În proporție de 90% vom avea jucători locali, vrem să asigurăm dezvoltarea și formarea unor jucători”, a declarat Vlad.

Remus Vlad spune că „ar fi păcat ca orașul, județul, baza asta frumoasă să nu aibă activitate de performanță”: „Felicit antrenorii pentru răbdarea și tenacitatea cu care au luptat, au pregătit jocurile, în condiții greu de motivat jucătorii, greu de realizat mai mult. Important e să ne rezolvăm problemele financiare, ei să rămână și să se poată lucra în continuare. O să mai vină și alți jucători tineri în lot, vom ataca primele jocuri din Cupa României, apoi jocul de baraj. Totul pleacă de la posibilități financiare de a întreține această activitate, e vorba de deplasări, cantonamente, salarii încă neplătite, întreținerea bazei, atâtea și atâtea. Sper ca oficialitățile și instituțiile județului să se îndrepte nu numai cu privirile spre activitatea fotbalistică. Dacă avem această sensibilitate bine, dacă nu spunem: mulțumim frumos și la revedere”.

El a adăugat că în strategia pentru viitor intră și selecții de jucători necunoscuți. „Mai căutăm prin oraș, prin județ, pentru toate eșaloanele, jucători tineri care pot veni să fie pregătiți, formați, pentru ca într-un viitor să-i și valorificăm, acoperind parte din cheltuieli. Sunt convins că doi-trei vor iești în evidență și ofertați de alte cluburi”, a comentat directorul tehnic al formației bistrițene.

Text și foto: Timp online

Marius ANGHEL 07 Jun. 2014, 17:42 Campionat
Pe aceeași temă