Cu jucătorii neplătiți de mai bine de trei luni, CF Brăila a remizat acasă cu Slobozia

Marius ANGHEL 08 Sep. 2013, 11:18 Campionat
Cu jucătorii neplătiți de mai bine de trei luni,** CF Brăila a remizat acasă cu Slobozia

Foarte puțini spectatori (aproximativ 400!) au fost prezenți sâmbătă în tribunele stadionului „Municipal” din Brăila pentru a vedea debutul în noua ediție de campionat a ligii secunde la fotbal, în care CF Brăila a întâlnit pe Unirea Slobozia.

Chiar dacă formația antrenată de Adrian Mihalcea are gânduri mari la începutul acestui sezon competițional, Unirea Slobozia a arătat ca o echipă care  nu pare să aibă forța realizării unui alt scop decât evitarea retrogradării. Același lucru se poate spune și despre CF Brăila, care nu și-a mai plătit jucătorii de mai bine de trei luni, dar, cu toate astea, gruparea antrenată de Alin Pânzaru a avut la un moment dat toate cele trei puncte în mână!

Se poate spune că s-a repetat scenariul partidei din turul ediției trecute de campionat, cănd brăilenii au condus cu 2-0 (la pauză), dat gruparea din Slobozia a revenit și a reușit să termine la egalitate! Același lucru s-a întâmplat și sâmbătă, când CF Brăila a condus iarăși cu 2-0, dar Unirea a reușit să plece neînvinsă după cele 90 de minute de joc!

Nici nu se așezaseră bine echipele pe teren și CF Brăila a reușit să deschidă scorul. Iordache a luat o acțiune pe cont propriu în careul oaspeților și, cu un șut plasat la colțul lung, din unghi, a reușit să-l învingă pe Baruch: 1-0 (min. 5)! A urmat apoi un joc anost al ambelor formații, fără vreo fază de poartă mai de Doamne-ajută, dar în minutul 29 brăilenii au reușit (totuși) să marcheze al doilea gol. Câmpeanu și-a încercat norocul de la marginea careului mare și cu un lob aproape perfect l-a învins din nou pe portarul advers: 2-0!

Puținii spectatori prezenți la meci sperau la prima victorie a favoriților în noua ediție de campionat, dar un spectator mai hâtru a comentat: „Nu vă bucurați încă și aveți grijă să nu pățiți ca anul trecut!” Parcă a avut gura spurcată!

Mai întâi s-a făcut 2-1 în minutul 33, atunci când Liviu Mihai a transformat o lovitură de la 11 metri acordată pentru o intrare neglijentă a lui Comănescu asupra lui Dedu! Oaspeții ar fi putut să egaleze până la pauză, dar Ignat a respins din fața porții goale o minge expediată de același Liviu Mihai (min. 39), iar pauză s-a intrat cu avantaj minim al brăilenilor!

Brăilenii revin pe teren hotărâți să mai înscrie cel puțin o dată, dar Baruch apără cu dificultate mingea expediată de Iordache de la 7-8 metri lateral stânga (min. 50). Nici Ochia a reușit să-l învingă pe portarul oaspeților în minutul 58, după care s-a produs inevitabilul. Ivașcă a executat o lovitură de la vreo 35 de metri direct pe cadrul porții și mingea s-a oprit în plasă cu largul concurs al portarului Comănescu: 2-2 (min. 70)!

După primirea golului egalizator, CF Brăila se năpuștete spre poarta Unirii Slobozia, dar cu excepția unui… luft a lui Cazan (min.76) și a unei bare a lui Ndigwe (min. 87) nu se reușește nimic.

Finalul partidei este unul incandescent. Ndigwe a cerut un penalty la intrarea asupra sa a lui Lazăr, dar centralul Andrei Chivulete (București) nu s-a lasat păcălit de plonjonul jucătorului brăilean și a lăsat jocul să continue (min.90+1).

Spectatorii brăileni sunt profund nemulțumiți și încep să arunce cu obiecte pe teren, iar cei care erau gata-gata să înscrie au fost oaspeții in minutul 90+3, dar Spiridon l-a blocat în extremis pe Stan la numai 7-8 metri de poarta goală!

În concluzie, acest rezultat este unul echitabil, având în vedere cum au evoluat cele două formații, dar Unirea Slobozia nu poate prinde play-off-ul în condițiile în care va juca și în partidele viitoare așa cum a făcut-o la Brăila! Cât despre gazde, obiectivul lor este unul clar: evitarea retrogradării.

CF Brăila – Unirea Slobozia  2-2 (2-1)
Au marcat: Iordache (5), Câmpeanu (27) / Liviu Mihai (33 – penalty), Ivașcă (70)

Comănescu – Bosoi, Ignat, Ivan, Necoară – Frunză (46 Spiridon), Ochia, Neagoe, Ciocâlteu – Iordache (74 Cazan), Câmpeanu (69 Ndigwe). Antrenor: Alin Pânzaru

Baruch – Roșu (75 Stan), Lazăr, Soare, Toma – Dedu, Macare, Ivașcă, Liviu Mihai – Popescu (65 Ibrian), Jianu (88 Ghe. Dumitru). Antrenor: Adrian Mihalcea

Cartonașe galbene: Comănescu, Ignat, Necoară/ Roșu, Toma, Ivașcă, Jianu.
Au arbitrat foarte bine: Andrei Chivulete – Florin Ungureanu și Bogdan Velicu (toți din București)

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 08 Sep. 2013, 11:18 Campionat
Pe aceeași temă