Cu antrenor nou, Ripensia și-a mai revenit și a reușit să stopeze seria incredibilă a Dunării Călărași. Aniversare umbrită pentru Dan Alexa, tocmai la Timișoara

Marius ANGHEL 28 Oct. 2017, 16:44 Campionat
  • Dunărea Călărași a terminat seria incredibilă de victorii la Timișoara, unde a remizat, scor 1-1, sâmbătă, în meciul cu Ripensia Timișoara, unul în care bănățenii au evoluat cu om în minus peste o repriză.
  • Roș-galbenii, preluați de Radu Suciu după ce Remus Suciu a demisionat, au avut un joc mult mai dezinvolt față de ultimele etape, în timp ce Dan Alexa a trebuit să se mulțumească doar cu un egal în Banat, chiar în ziua în care a împlinit 38 de ani.
  • De data aceasta, Doru Ienovan nu a mai pus probleme presei prezente la meci, mai ales că miercuri e citat la comisia de Disciplină și Etică a FRF, pentru bruscarea arbitrilor de la partida cu Balotești, însă au făcut-o alți reprezentanți ai clubului.
  • Comentatorul Radio Timișoara abia a reușit să își ia locul în cabina de comentariu, iar un băiat fără nicio funcție la club inventa noi reguli pentru fotografi, cum că la pauză nu se mai dau veste foto, pentru că așa stabilise el.

 

Pe fondul absenței fundașilor centrali titulari, Hecsko și Vlădia, Radu Suciu a apelat la un 5-3-2, care s-a dovedit inspirat în fața echipei care venea la Timișoara după ce în ultimele 10 etapă a câștigat tot. În minutul 3, Dunărea a avut o șansă bună de a înscrie, la centrarea lui Kanda în careu, însă Vali Alexandru a reluat moale cu capul și Rădulescu a prins. Cu o dominare ușoară a oaspeților, Ripensia a reușit să deschis scorul în minutul 13. Dumiter a tras la poartă, iar Cezar Lungu a respins, însă Adi Popa a trimis excelent în stânga, de unde Mediop a marcat cu genunchiul. Popa, Drăghiceanu sau Pușcaș au avut ocazii, pentru ca în minutul 36, Dunărea să irosească o șansă importantă. Kanda a bătut puțin pe lângă poartă, din lovitură liberă.

Ripensia a rezistat bine în zece oameni

Un moment important a fost în minutul 42, atunci când Andrei Horcea a fost eliminat după al doilea cartonaș galben, luat pentru o lovire cu cotul. Chiar și rămași în inferioritate, timișorenii au avut o ocazie bună, irosită de Mediop, care continuă să rateze ocazii iminente. Pe finalul reprizei, Dunărea Călărași a avut o ocazii importantă în prelungiri. Șutul lui Șandru s-a dus cu putere spre poartă, dar Rădulescu a reușit să scoată, deși a fost vorba de o execuție dificilă, din careu. Așadar, la pauză s-a intrat cu 0-1.

Dominare categorică a Călărașiului în repriza a doua, răsplătit cu golul egalizator

Dunărea a încercat să își speculeze avantajul de om în plus. Chiar și așa, cu mingea la oaspeți, Ripensia a reușit să-și creeze ocazii pe contraatac, prin Dumiter sau Mediop. În minutul 64, senegalezul a scăpat singur și ar fi putut marca, dar a trimis pe lângă poartă, singur cu portarul. De cealaltă parte, Vali Alexandru și Kanda au pus în pericol poarta lui Rădulescu. Vali Munteanu a avut un șut bun scos de goalkeeperul timișorean. Ungureanu a încercat ceva, dar nu a reușit, iar finalul a aparținut oaspeților. Pușcaș a tras periculos, dar Rădulescu a fost din nou la post. În minutul 84, Missi Mezu a tras însă excelent, la vinclu, de la distanță, după ce Călin Cristea l-a deposedat pe Dumiter, iar meciul s-a terminat 1-1.

RIPENSIA TIMIȘOARA – DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI     1-1
Ndiaye Mediop 15′ / Gaetan Missi Mezu 84′

I. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Apro, Stoi, Horcea, C. Toma – Laur. Tudor, Zaluschi (Mânecan 87′), Ad. Ungureanu (Bobină 78′) – Dumiter (Matiș 85′), Ndiaye
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Golda, Codrean, Berivoiescu
Antrenor: Radu Suciu
Eliminat: Andrei Horcea 42′ (cumul de cartonașe galbene)

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Bg. Manole, Bg. Șandru, Bg. Vasile (Val. Munteanu 57′) – Missi Mezu, Drăghiceanu (Danciu 56′), Sil. Pană (C. Cristea 72′), Cr. Pușcaș – Kanda, Val. Alexandru
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Mesquita, Gassama, Tomozei
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Ciarda Roșie (Timișoara – Timiș); Spectatori: 400; Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Gheorghiță Bălan (Pitești).

Dunărea Călărași a ajuns la 32 de puncte și etapa viitoare primește vizita celor de la ASA Târgu Mureș. Ripensia e la „cota” 18, pe locul 10, și va juca săptămâna viitoare la Satu Mare.

Articol și foto de Anda DELIU

Marius ANGHEL 28 Oct. 2017, 16:44 Campionat
Pe aceeași temă