CSMS Iași și-a cristalizat deja primul „unsprezece”

28 Feb. 2012, 08:43 Campionat
CSMS Iași și-a cristalizat** deja primul „unsprezece

Gândindu-se la meciul din prima etapă a sezonului de primăvară, programat la sfârșitul săptămânii viitoare pe terenul echipei a doua a clubului bucureștean Dinamo, divizionara secundă din Copou și-a conturat în cele două teste susținute în cadrul ministagiului efectuat la Chișinău și formula de bază cu care va forța promovarea. Una în care se regăsesc majoritatea jucătorilor veniți sub comanda lui Ionuț Popa iarna aceasta și care au îmbunătățit vizibil jocul ieșenilor.

Chiar dacă a pierdut în fața lui FC Tiraspol, formație clasată pe locul 7 în campionatul Moldovei și la care a ajuns fundașul Anatol Boeștean, legitimat în tur la ieșeni, CSMS a confirmat că pregătirile pentru partea a doua a sezonului se află în faza retușurilor. Nu mai este deloc un secret că de la venirea lui Hăisan postul de portar este foarte bine acoperit, chiar cu un jucător de Liga I, pentru ca testele din țara vecină să rezolve și unul dintre ultimele pentru care conducerea tehnică îi ceruse întăriri președintelui executiv Florin Prunea. Cel de fundaș dreapta, prin împrumutul tânărului Cotigă, sosit de la Academia lui Dani Coman, deoarece în stânga formația din Copou îi are pe Vladu și Bădic, unul urmând să evolueze în linia de fund, iar celălalt să susțină faza ofensivă.

Concurență există deja și în zona centrală a defensivei, unde Popa poate alege dintre R.Tincu, Al. Crețu, francezul Camara și Mitrea, ei fiind de valori sensibil apropiate. Chiar și în aceeași zonă a liniei mediane există deja ceva aglomerație prin aducerea sârbului Petrovic și reîntoarcerea în Copou a lui Milea, o aglomerație benefică dacă ținem cont că pentru prima etapă din primăvară Cl.Tudor este suspendat din cauza cumulului de cartonașe galbene, în timp ce Nalați are statut de variantă de avarie.

Tot trei soluții ar fi și pentru postul de mijlocaș dreapta, pentru care luptă Onofraș, Gado și Ciucur, cu mențiunea că fiecare dintre ei poate juca aproape la fel de bine și atacant. Am făcut această precizare deoarece singurul compartiment încă insuficient de bine acoperit este atacul, sârbul Brajkovic nerupând până acum gura târgului, spre deosebire de mai tânărul localnic Herghelegiu, care efectiv a explodat pur și simplu iarna aceasta, în care a înscris opt goluri în șapte partide. Mai grav este însă că atunci când a lipsit din echipă, accidentat fiind, jocul ofensiv al ieșenilor a suferit într-o oarecare măsură, iar asta îi determină pe antrenori să insiste încă pentru aducerea unui atacant masiv, de careu, așa cum este Chițu, spre exemplu, de la Săgeata Năvodari, formație care și-a anunțat deja retragerea din competiție, din cauza greutăților materiale. Iar toate aceste neajunsuri încă își mai pot găsi rezolvarea până la începutul săptămânii viitoare, când va reveni în Copou președintele Florin Prunea.

Sursa: Evenimentul

28 Feb. 2012, 08:43 Campionat
Pe aceeași temă