Csikszereda a încasat cu UTA aproape același număr de goluri pe care le primise în precedentele zece jocuri de acasă. Cum a explicat Valentin Suciu umilința trăită cu liderul

Marius ANGHEL 25 Feb. 2020, 14:07 Campionat

FK Csikszereda a avut un start dezastruos în primul meci oficial disputat în 2020, chiar pe teren propriu, acolo unde în restul sezonului nu pierduse niciun joc în fața propriilor suporteri. Luni seară, băieții lui Valentin Suciu au fost însă de nerecunoscut cu UTA, liderul clasamentului, au încasat câte trei goluri pe repriză și au cedat cu un 6-0 greu de anticipat înaintea partidei.

Szilard Gyenge (19 ani) a încasat goluri de la Florin Ilie (11), Romario Moise (33), Alexandru Ioniță (43), Cristian Melinte (54), Valentin Buhăcianu (58) și David Miculescu (74), iar Ciucul a suferit cea mai drastică înfrângere în campionatul Ligii 2, după ce precedentele erau tot cu UTA (0-3), respectiv CS Mioveni (0-3) și Metaloglobus (0-3), toate în deplasare.

Șapte goluri încasare în precedentele zece meciuri de pe teren propriu din acest sezon, pentru ca în jocul cu UTA să primească șase.

Valentin Suciu: „Am pierdut meciul în special datorită apărării slabe de azi”

Antrenorul Valentin Suciu a motivat această înfrângere prin faptul că defensiva nu a funcționat și consideră acest eșec ca pe un accident.

„A fost o înfrângere aspră. Trebuie să ne trezim, să fim conștienți că nu suntem în Cipru, în cantonament, ci a început campionatul. Am pierdut meciul în special datorită apărării slabe de azi, nu am încasat niciodată atâtea goluri până astăzi. Acum avem la fel de multe ca și în precedentele zece jocuri adunate acasă. Toată lumea greșește, atât eu, cât și jucătorii. Nici nu pot spune că nu au vrut, au vrut, dar… Trebuie să învățăm din greșelile noastre pentru a merge mai departe, pentru a munci mai mult și să facem un lucru de calitate. Recunosc, mi-ar fi plăcut să avem o astfel de înfrângere în cantonament și nu astăzi, în meci oficial. În etapa viitoare, evoluăm la Călărași, unde trebuie să ne îmbunătățim jocul pentru a încerca să câștigăm. Mulțumim fanilor noștri pentru încurajare și ne cerem scuze pentru că nu ne-am ridicat la așteptările lor”, a spus Valentin Suciu după meciul cu UTA.

FC Csikszereda a rămas cu 22 de puncte și e la doar o lungime distanță peste CSM Reșița și Concordia Chiajna, echipele cu care se luptă pentru evitarea retrogradării. În runda următoare o să joace sâmbătă, de la ora 11:00, la Călărași, cu Dunărea.

CITEȘTE și: Primire ostilă pentru Soufiane Jebari la Miercurea Ciuc! Apostu: „Doar o extensie a percepției unor conducători vizavi de fotbal și de fair-play!”

Foto: Pál Zoltán / FK Csikszereda

Marius ANGHEL 25 Feb. 2020, 14:07 Campionat
Pe aceeași temă