Turris a devenit sperietoare pentru Rapid. Daniel Pancu: „Asta e tradiția, nu ai ce să faci! Sunt echipe pe care nu poți să le învingi”

Marius ANGHEL 25 Feb. 2020, 22:26 Campionat

Rapid nu a reușit nici la a treia încercare să o învingă pe Turris Oltul Turnu Măgurele. De această dată însă, giuleștenii au obținut o remiză, scor 0-0, cu echipa patronată de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin, în meciul desfășurat, marți seară, la Voluntari, în cadrul etapei a 22-a a Ligii 2. În precedetentele două întâlniri directe, teleormănenii s-au impus de fiecare dată.

Turris Oltul pare să devină nașul Rapidului sau o sperietoare pentru echipa giuleșteană. În trei meciuri directe între cele două formații, teleormănenii conduși de fiecare dată de pe bancă de Erik Lincar nu au pierdut. Mai în glumă, mai în serios, Daniel Pancu a spus că egalul obținut acum cu Turris e un mare pas făcut înainte de Rapid.

„E un mare pas înainte făcut astăzi, totuși, pentru că am reușit să obținem primul punct în meciurile cu ei. Tradiția, nu ai ce să faci cu tradiția. E o mică sperietoare, așa, pentru noi, Turris. Veneam după două înfrângeri. Astăzi am reușit să obținem primul punct cu ei. Asta e tradiția, nu ai ce să faci! Sunt echipe pe care, din cauza tradiției, nu poți să le învingi”, a spus Daniel Pancu, la finalul meciului cu Turris Oltul, la microfonul DigiSport.

Partida din etapa a 22-a a Ligii 2 s-a desfășurat la Voluntari, pe stadionul „Anghel Iordănescu”, iar Daniel Pancu a spus că Rapidul va reveni în Regie de la următorul joc pe care îl va avea pe teren propriu, cu CSM Reșița.

Două victorii pentru Turris și o remiză în meciurile cu Rapid

Primul meci direct dintre Rapid și Turris Oltul a avut loc pe 27 septembrie 2018, când echipa din Turnu Măgurele a câștigat cu 2-0 în Giulești, în Cupa României. Atunci au marcat Claudiu Dragu (75) și Mario Mihai (90), Turris era antrenată de Erik Lincar, iar Rapid îl avea pentru ultima dată pe banca tehnică pe Constantin Schumacher, după această înfrângeri fiind demis și înlocuit cu Daniel Pancu.

A doua întâlnire a avut loc în turul acestui sezon, pe 28 august 2019, când Rapid a condus la Turnu Măgurele prin golul lui Marian Drăghiceanu (39), iar Turris a întors scorul și a câștigat cu 3-1 după reușitele lui Silviu Pană (41), Dragoș Tescan (76) și Adrian Voicu (83). Pe băncile tehnice se aflau aceeași antrenori ca și astăzi.

În fine, a treia partidă directă dintre Rapid și Turris Oltul s-a consumat astăzi, pe 25 februarie 2020, în etapa a 22-a a Ligii 2, la Voluntari, unde scorul a fost unul egal, 0-0.

În acest moment, Rapid ocupă locul 3 în Liga 2, cu 36 de puncte, iar Turris Oltul se află pe poziția a 6-a, cu 33 de puncte. Ambele echipe au ca obiectiv promovarea.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ / Sport Pictures

Marius ANGHEL 25 Feb. 2020, 22:26 Campionat
Pe aceeași temă