CS Mioveni: început și sfârșit sub așteptări!

Mihai Andries 09 Dec. 2013, 11:04 Campionat
CS Mioveni:** început și sfârșit sub așteptări!

CS Mioveni a avut în acest sezon un tur de campionat sub așteptări, echipa antrenată pe rând de Iordan Eftimie și Ion Moldovan nere­u­șind decât o clasare, după primele 11 etape, pe locul 10, din 12 echipe, cu doar 10 puncte adunate. Începutul de campionat a fost pen­tru galben-verzi unul dezastruos, după care echipa și-a mai revenit, însă a mai avut unele sincope și nu a putut să se ridice din partea de jos a clasamentului.

Start cu două înfrîngeri

Așa cum spuneam, începutul turului de campionat a fost unul deza­struos, rezultatele fiind foar­te slabe. În preambulul campio­na­tu­lui, CS Mioveni a disputat și un meci de Cupa României, fiind în­­­vinsă de o echipă de ligă in­fe­rioară, Petrolistul Boldești, pe te­renul acesteia, cu 2-0. A urmat prima etapă, cu un meci în de­pla­­sare la o nou-promovată, Mi­n­erul Motru. Partida se anun­ța a fi una facilă pentru argeșeni, însă pînă la urmă s-a dovedit a fi un adevărat dezastru. Echipa lui I­ordan Eftimie a arătat ca și cum nu ar fi terminat vacanța, iar la pa­uză, gazdele conduceau cu un neverosimil 4-0. Apărarea oas­pete nu s-a regăsit la acest prim meci, și, după unele modificări im­­portante făcute la pauză, a do­­ua repriză a fost mult mai e­chi­librată, însă istoria partidei se scrisese deja în primul mitan. A ur­mat meciul de acasă, cu FC Olt Slatina, o echipă care nu a pus niciodată probleme Mioveniului. Lucrurile au stat însă alt­fel acum, iar oltenii s-au im­pus la Pi­tești cu 1-0. Golul a venit pe final, când galben-verzii erau în inferioritate numerică de o jumă­tate de oră, și a fost mar­cat după o fază fixă și o nouă greșeală de marcaj.

Eftimie, schimbat cu Ion Moldovan

 După aceste prime meciuri soldate cu înfrîngeri pe linie, con­ducerea galben-verde a produs un șoc la echipă și a schimbat banca tehnică. Astfel, în locul lui Iordan Eftimie, a fost numit an­trenor principal Ion Moldovan, a­cesta urmînd să colaboreze cu Marius Stoica, ce l-a înlocuit pe Alin Chița în funcția de se­cund. Efectul s-a văzut imediat și, în ur­mătorul meci, disputat în de­pla­sare, la Oradea, echipa ar­ge­șeană a remizat, 1-1. Mio­ve­niul a avut meciul în mînă, în­să a condus cu 1-0 la pauză și a fost egalată din penalti, dar s-a văzut că echipa a jucat altceva. Și al doilea meci al lui Moldovan la cârma echipei s-a terminat la e­galitate, cel de acasă, cu CSM Rm. Vîlcea. A fost 0-0, însă gaz­dele au jucat în inferioritate nu­merică aproape o repriză. Cu toa­te acestea, tot galben-verzii au avut inițiativa, dar nu au pu­tut să și marcheze, în timp ce vâl­cenii nu au arătat nimic.

Descătușare cu UTA

În fine, după patru meciuri de campionat fără vreo victorie pen­tru Mio­veni, a venit și meciul des­că­tușării, cel cu UTA. Profi­tînd de un adversar aflat în de­grin­­go­la­dă, elevii lui Moldovan au făcut scor cu Bătrîna Doam­nă. La pa­u­ză a fost 0-0, după o repriză modestă, însă, în partea a doua, totul a mers ca pe roate și s-au mar­cat cele trei goluri cîș­ti­gă­toa­re. A urmat deplasa­rea de la Bistrița, acolo unde aș­teptările erau destul de mari, chiar dacă gazdele constituiau li­derul clasa­men­tului. Și jocul făcut 70 de mi­nute era pe mă­sura așteptă­ri­lor, însă totul s-a rupt în mo­men­tul în care portarul Ciucă a greșit copilărește și a provocat un pe­nal­ti, din care gaz­­dele au des­chis scorul. Iar golul doi al Bis­tri­ței a venit pe fi­nal, într-un mo­ment în care Mi­o­veniul condu­cea ostilitățile.

Victorie cu Mititelu

Cea de-a doua victorie din tur a fost obținută foarte greu, în par­­tida de acasă, cu U Craiova. Oltenii au condus cu 1-0 la pa­u­ză, însă au jucat cu un om în minus o oră. În partea a doua, ar­geșenii au jucat alt­ce­va și, cu șansă, au reușit să se im­pu­nă. Mai întîi, Ovidiu Stan a e­galat în minutul 77, apoi Ol­tea­nu a mar­cat pentru 2-1, în ul­ti­mul mi­nut de prelungiri, după un corner. Din nou după acest re­zultat bun, galben-verzii a­veau pretenții și de la următorul meci, cel de la Re­șița. Aici însă greșelile de mar­­­caj au făcut di­fe­rența, iar Me­­­talul a reușit din fa­ze fixe cele două goluri care au consfințit vic­toria. Mi­oveniul a mar­cat și ea la 1-0 pentru gaz­de, prin Năs­tă­sie, în­să, mai mult de-atît, nu a putut de la acest meci, deși ad­ver­sarul erau unul facil.

Final slab

Seria rezultatelor mai slabe a continuat pentru CS Mioveni și în ultimele trei etape ale turului. A fost mai întîi remiza de la Pi­tești, cu ASA Tg. Mureș. Arge­șenii au dominat în totalitate, be­neficiind și de superioritate nu­me­rică încă din prima repriză, în­să totul a fost în zadar. Jocul nu a mers, mai ales după ce oas­­peții s-au a­șe­zat pe două linii în faza pro­priului careu, iar gaz­dele nu au re­ușit să finalizeze. Scorul a fost deschis de Tănasă cu un șut de la 30 m, la o gre­șeală de portar, iar mu­reșenii au egalat cîteva minute mai tîrziu, din lovitură liberă, tot la o gre­șeală de portar. S-a mers apoi în deplasare la Satu Mare, unde echipa a fost la un pas să scoată un nou rezultat foarte bun. Gal­ben-verzii au avut ini­ția­ti­va, au condus cu 1-0, dar au ra­­tat in­cre­dibil în fața porții, iar gaz­­dele au beneficiat de un pe­nalti și au egalat. În fine, ultimul meci al tu­rului, a fost cel de la Pi­tești, cu Craiova. Oaspeții au cîștigat cu 1-0, însă nemeritat, pen­tru că, după ce au deschis sco­rul, re­pe­de s-au retras și nu au mai jucat nimic, gazdele fiind cele care au dominat și au avut inițiativa.

 

VEZI CASETELE TEHNICE ALE MECIURILOR JUCATE DE CS MIOVENI ÎN ACEST SEZON

 

2 victorii a avut CS Mioveni în turul campionatului, acestea fiind obținute cu UTA și U Craiova

3 jucători au reușit să marcheze cîte două goluri în tur: Roberto Ayza, Ciprian Tănasă și Năstăsie

8 goluri a încasat CS Mioveni din faze fixe, în primele unsprezece etape ale campionatului

9 goluri a reușit echipa antrenată de Ion Moldovan să marcheze în prima parte a sezonului

10 este locul ocupat la finalul turului și tot 10 este numărul de puncte acumulat de CS Mioveni

14 goluri au primit galben-ver­zii în acest tur de campionat, doar în două partide neluîndu-se gol

 

 

Articol scris de Silviu MIHAI

 

Mihai Andries 09 Dec. 2013, 11:04 Campionat
Pe aceeași temă