CS Mioveni – FC Argeș, derby-ul orgoliilor! Cluburi argeșene din Liga 2 au în lot câte 10 jucători care au evoluat în ambele tabere

Marius ANGHEL 20 Oct. 2017, 11:18 Campionat

Derby-ul argeșean de sâmbătă din Liga 2, CS Mioveni – FC Argeș, va fi un meci al orgoliilor, pentru că foarte mulți jucători din loturile actuale ale celor două formații au evoluat în trecut la adversarii de acum! Astfel, fiecare echipă are în lot, în acest moment, câte 10 fotbaliști care au trecutul legat de echipa adversă pe care o vor întâlni sâmbătă de la ora 16:00.

La Mioveni se află în lot, în acest moment, 10 jucători care au trecutul legat de FC Argeș. Câțiva dintre ei au fost doar crescuți la Centrul de Copii și Juniori al clubului din Pitești, în timp ce alții au și jucat pentru echipa mare în anumite perioade. Astfel, portarul Flavius Croitoru este venit la Mioveni de la FC Argeș, după ce a jucat ani buni, până la desființare, pentru alb-violeți. În apărare, Andrei Tirică a început junioratul în Trivale și l-a continuat la Mioveni, la fel ca și Andrei Trașcu, în timp ce Ciprian Negoiță se află în aceeași situație ca portarul Croitoru. În compartimentul de mijloc, Andrei Neagoe a fost crescut și a debutat la FC Argeș, chiar dacă în perioada de juniorat a fost pentru scurt timp și la Mioveni. Apoi, Eduard Neacșu a făcut și el junioratul la Pitești și l-a continuat la Mioveni, la fel ca și Eduard Florescu și Adrian Iamandi. În atac, Cosmin Năstăsie și Mihai Vintilă sunt crescuți și au debutat la FC Argeș. Toți 10 îmbracă însă tricoul galben-verde de ani buni. Dintre aceștia, patru pot fi considerați titulari, în timp ce restul sunt rezerve.


George Cotigă, foto dreapta, pe când evolua la CS Mioveni. Acum e căpitan la FC Argeș când e titular

De partea cealaltă, la FC Argeș, tot 10 jucători sunt în lot și au trecutul legat de CS Mioveni. Câțiva dintre ei au jucat acum foarte mult timp pentru galben-verzi, în timp ce alții au fost transferați chiar în această vară. Începem cu portarul Octavian Popescu, acesta plecând la Pitești în vară. În apărare, Cătălin Toriște a evoluat acum două sezoane pentru Mioveni, în timp ce George Cotigă și Cătălin Stan au trecut mai demult pe la Mioveni, iar Bogdan Vișa a fost adus și el în vară. Dintre mijlocași, Andrei Panait și Raul Costin au fost mai demult la CS Mioveni, iar Alin Popa a jucat acolo până la începutul acestui an. Aceeași situație este și în atac, unde Andrei Nilă a plecat de la Mioveni în vară, iar Vasile Buhăescu a îmbrăcat tricoul galben-verde în anii trecuți. Dintre cei 10, la ultimul meci de campionat, cinci jucători au fost titulari, iar restul rezerve.


Cosmin Năstăsie a fost și căpitan la FC Argeș. Acum joacă în atacacul echipei CS Mioveni și e unul dintre principalii oameni de gol ai galben-verzilor

În plus, și la antrenori lucrurile sunt la fel ca în cazul jucătorilor. Gică Mihali a antrenat în trecut nu pentru mult timp pe FC Argeș din postura de secund al lui Dorinel Munteanu, în timp ce Iordan Eftimie a fost și el atât antrenor principal, cât și secund la Mioveni.

  • Meciul CS Mioveni – FC Argeș, ce contează pentru etapa a 13-a a Ligii 2, se desfășoară sâmbătă, de la ora 16:00, la Mioveni. Înaintea întâlnirii directe, CS Mioveni e pe locul 5, cu 21 de puncte, în timp ce FC Argeș e pe locul 9, cu 17 puncte.

 

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 20 Oct. 2017, 11:18 Campionat
Pe aceeași temă