Cristescu: „Să nu mai aud de Ciolacu, e liber să plece pentru 50.000 €”

Mihai Andries 07 Sep. 2013, 09:13 Campionat
Cristescu:**

Acționarul FC Rapid, Nicolae Cristescu, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că atacantul Andrei Ciolacu a denigrat clubul când a afirmat că jucătorilor le sunt numărate feliile de pâine la masă, dar a precizat că deocamdată nu s-a luat o decizie privind sancționarea acestuia

Nici nu vreau să vorbesc despre Ciolacu, este un subiect închis pentru mine. Am însă această dezamăgire față de declarațiile pe care le-a făcut. Nu am înțeles de ce a făcut acea declarație (n.r. – Ciolacu a afirmat că feliile de pâine și roșiile sunt numărate la masa oferită de club) care este mult departe de adevăr. Într-adevăr, restanțele salariale sunt reale în mare parte, dar restul ce a declarat nu îi face cinste lui„, a spus Cristescu.

Oficialul a menționat că atacantul nu s-a prezentat la antrenamentul de vineri al echipei motivând că are o depresie. „Nu am discutat cu el după acele declarații, dar nu s-a prezentat la antrenament. Am înțeles că a vorbit cineva cu el și nu se simte bine, are o depresie, ceva de genul ăsta. Eu nu l-am sunat, el nu m-a sunat. Nu ne-am gândit la sancțiuni deocamdată, ne-a luat pe nepregătite. Dar e păcat să denigrezi un club ca Rapid pentru ceva ce nu este adevărat. Eu nu am dușmănie privind reprimirea lui în lot. Nu știu dacă este în lot pentru meciul de mâine (n.r. – cu ACS Berceni), asta e problema antrenorului„, a menționat acționarul.

Ciolacu poate pleca de la Rapid dacă o echipă plătește 50.000 de euro, susține Cristescu. „Dar noi nu îl ținem cu forța. Doamna Andronache (n.r. – administratorul judiciar Cristina Andronache), care răspunde de absolut tot la club, i-a spus că Rapid a investit în el și că nu are cum să plece gratis. I-a zis să se ducă la o echipă și să vină cu acea sumă de 50.000 de euro, nu cu 500.000 de euro cum a zis el„, a explicat acționarul.

Atacantul formației Rapid, Andrei Ciolacu, a declarat, miercuri, că situația la echipă este una dificilă, jucătorii și ceilalți angajați având de primit restanțe de șase luni. El afirma atunci că jucătorilor le sunt numărate feliile de pâine și roșiile la masa oferită de club, aceștia fiind nevoiți de multe ori să facă chetă pentru a cumpăra o pungă de chipsuri. De asemenea, Ciolacu a menționat că noii proprietari ai clubului, Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu, refuză să le achite restanțele salariale pentru a-i forța pe jucători să ceară falimentul clubului la tribunal și apoi să îi scoată pe ei vinovați.

Joi seară, conducerea clubului a plătit o parte din restanțele salariale fotbaliștilor. „După antrenamentul de aseară am avut o discuție cu jucătorii și o parte din liderii suporterilor. Ne-am înțeles din toate punctele de vedere, am plecat toți împăcați, și suporterii, și jucătorii. Și tot aseară s-au mai făcut o parte din plăți. Cei care erau mai vechi au ajuns cu restanțele până în luna iunie, deci ar mai avea de primit iulie și august. Iar cei nou-veniți și-au luat salariile pe august sau iulie, fiecare în funcție de luna în care a venit. Deci eu zic că s-a rezolvat o mare parte din problemele lor salariale. Ciolacu nu a venit să își ia salariul. Trebuia să vină ieri și nu a venit. Banii lui sunt în casierie„, a menționat acționarul rapidist.

Nicolae Cristescu a afirmat că din cauza insolvenței gruparea giuleșteană nu poate face angajări, dând ca exemplu situația lui Grigore Sichitiu care deși îndeplinește atribuțiile de președinte executiv nu a semnat nici până acum contractul de muncă. „Marea problemă este că noi nu putem să angajăm nimic la club. Dacă s-ar putea eu și mâine l-aș aduce pe Iencsi, Nicolae Manea sau Stanciu. Noi nu putem să aducem o femeie care să se ocupe de spălătorie și toate rufele le ducem la Nufărul cu costuri imense pentru că nu putem face angajări. Și chiar și mai clară este situația domnului Sichitiu, care de două luni vine de dimineață până seara la club fără să aibă contractul semnat. Dar sper ca în scurt să se rezolve acest probleme. Domnul Zamfir va fi administrator special și acest lucru ne va ușura munca pentru că nu mai trebuie să facem drumuri pentru o aprobare ca să luăm zece mingi sau mai știu eu ce măruțișuri„, a spus Cristescu.

El a adăugat că în afara acționarului Jean Valvis, care a devenit și sponsorul oficial al clubului, alți doi oameni de afaceri cărora nu le-a divulgat însă numele. „Domnul Valvis a venit efectiv doar din dragoste pentru Rapid. Sub nicio formă nu îl interesează să investească, ci doar să ajute. De aceea toată suflarea rapidistă îl apreciază, de acești oameni avem nevoie. Mai sunt câteva persoane, dar o să le spunem când se va semna și va fi ceva concret. Sunt două personalități care vor să sprijine Rapidul. Nu vreau să spun altceva, când se va semna vom face public„, a precizat oficialul rapidist.

În ciuda faptului că jucătorii nu s-au antrenat în ultimele zile, Cristescu susține că obiectivul echipei în Liga a II-a rămâne promovarea. „Obiectivul nostru este promovarea din primul an. Băieții sunt pregătiți atât fizic, cât și psihic și vor aborda începând de mâine fiecare meci la victorie. Sunt convins nu că Rapid va fi o surpriză, că nu poate Rapid să fie o surpriză în Liga a II-a, dar 100 la sută va promova la anul„, a mai afirmat Cristescu.

Echipa Rapid întâlnește, sâmbătă, de la ora 11.00, în deplasare, formația ACS Berceni, în prima etapă a Ligii a II-a.


 

Mihai Andries 07 Sep. 2013, 09:13 Campionat
Pe aceeași temă