Craiova lui Mititelu a recuperat „Oblemenco” degeaba!

Mihai Andries 17 Oct. 2013, 12:41 Campionat
Craiova lui Mititelu** a recuperat

Pe 15 octombrie, magistrații Tribunalului Dolj au anunțat decizia în privința cererii de revenire a Universității Craiova pe stadionul „Ion Oblemenco”. Adrian Mititelu avea motive de bucurie: FC Universitatea putea să își joace meciurile la Craiova, pe „Ion Oblemenco”, decizia fiind una irevocabilă.

Noua sancțiune primită de la Comisia de Disciplină a FRF le-a adus încă patru etape de suspendare a terenului propriu. Cum FC Universitatea nu poate juca acasă nici la Turnu Severin (stadionul declarat oficial) și nici la Roșiorii de Vede (stadionul pe care au avut loc ultimele incidente), atunci trebuie să își găsească alt stadion de urgență, conform articolului 42, alineat 1.1 din Regulamentul Disciplinar. Problema e că sancțiunea totală a ajuns la cinci meciuri pe teren propriu, adică toate rămase până la finalul anului.

„Ion Oblemenco”, interzis prin regulament

Din păcate pentru echipa lui Mititelu, deși au recăpătat dreptul de a reveni pe „Ion Oblemenco”, nu vor avea șansa de a pune piciorul în 2013 pe gazonul arenei din Bănie într-un meci oficial. Asta deoarece Regulamentul Disciplinar prevede în mod explicit că locația aleasă pentru meciurile de acasă, cât timp echipa are terenul suspendat, nu poate fi mai aproape de 40 de km față de localitatea în care clubul își are sediul social.

În aceste condiții, deși au terenul declarat la Drobeta Turnu Severin, oltenii nu pot reveni la Craiova pe Ion Oblemenco, deoarece sediul clubului este în Craiova. Interesant de remarcat că departamentul de competiții al FRF poate alege din oficiu un stadion pe care să se joace meciurile Universității, conform alineat 1.2. din articolul 42, dacă oltenii nu vor lua o decizie în acest sens în termen de 24 de ore de la pronunțarea hotărârii Comisiei de Disciplină, prin care au primit sancțiunea de suspendare

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 17 Oct. 2013, 12:41 Campionat
Pe aceeași temă