Corona s-a instalat pe primul loc în clasament!

Marius ANGHEL 15 Oct. 2012, 14:27 Campionat
Corona s-a instalat pe primul loc în clasament!

Etapa a VII-a a ligii secunde la fotbal a adus brașovenilor de la Corona o nouă victorie, de data aceasta în fața unei echipe bătăioase, care a venit sub Tâmpa cu intenția vădită de a pleca cu puncte. Dan Bona a avut de data aceasta mari probleme în alcătuirea echipei, lăsându-i în afara primului 11 pe Rareș Forika, Mihai Stere și Ion Coman, axa centrală a echipei, toți cu probleme medicale. În cele din urmă căpitanul Mihai Stere a fost trimis în teren în min, 67 pentru a da consistentă acțiunilor pe final de meci.

Cei care dau tonul acțiunilor au fost oaspeții, în min. 5. Bucurică a centrat și Mândrușcă a trimis cu capul de puțin pe lângă poartă. A fost atenționarea că albaiulienii nu au venit sub Tâmpa în plimbare. Riposta gazdelor a fost promptă, nu s-a lăsat prea mult așteptată și în min. 9 Florin Stângă trimite la Marinescu în careu, fundașul oaspeților Fulea îi ia fața lui Chirciu și trimite cu capul în propria poartă pentru 1-0. Dacă nu era Fulea în spate era Chirciu care cu sigurantă nu ar fi ratat oportunitatea de a se trece pe lista marcatorilor. Jocul se animă,se joacă între cele două careuri fără acțiuni periculoase la cele două porți. Oană în min. 13 trimite pe lângă laterală un balon venit din corner, Chirciu scapă în pozitie centrală în min, 24 și din 15 m șutează pe lângă poartă, după care Marin alunecă în careul advers într-o situație favorabilă. În min. 27 fostul brașovean Istrate din echipa oaspete face un henț nevăzut de centralul Roșu după care Stângă trimite un lob pe lângă vinclu.

La reluare, oaspeții trec de puțin pe lângă egalare în min. 48 când Mândrușcă din 5 m cu poarta goală trimite pe lângă buturi. Situația se repetă 10 minute mai târziu când Istrate trimite din 10 m puțin pe lângă poartă. Sunt singurele momente mai periculoase ale oaspeților pentru că în continuare căpitanul Florin Stângă sună adunarea forțelor pentru ofensiva ce urmează, ofensivă care se concretizează în min. 66 când Sorin Marin ia o actiune pe cont propriu, slalomează prin apărare și-i pune pe tavă lui Chirciu aflat în gura porții balonul pentru 2-0.

În min. 80 Corona se putea desprinde și mai clar când la cornerul executat de Stângă balonul este reluat cu capul de Marinescu puțin pe lângă poartă.

Victoria în fața unei echipe bune a seriei, fostă prim divizionară, păstrează formația brașoveană pe primul loc în seria ardeleană la diferență de urmăritoare. Urmează o etapă fără adversar în care Corona are posibilitate de a-și recupera accidentații pentru că urmează în etapa IX-a intermediară un alt meci important, la Slatina cu Oltul.

Mulțumirea lui Daniel Bona

La finalul partidei, antrenorul Daniel Bona s-a arătat mulțumit de evoluția elevilor săi, ținând seama de conjunctura în care s-a disputat jocul: „În primul rând sunt deosebit de bucuros pentru cele trei puncte pe care le-am adus, trei puncte care ne situează în continuare pe primul loc. Felicit jucătorii pentru dăruire, pentru respectarea sarcinilor pe care le-au avut. Urmează o săptămână fără joc, care ne prinde bine pentru refacerea jucătorilor accidentați pentru a pregăti bine meciul ce urmează, din nou unul greu, de la Slatina cu Oltul. Până marti jucătorii au liber pentru deconectare, după care din nou la pregătiri”.

Corona Brașov – Unirea Alba Iulia 2-0 (1-0)
Stadionul: Carpați. Teren umed, alunecos. Timp ploios.
Au înscris: Fulea (9-autogol), Ionuț Chirciu (66).

Corona: Marc-Martac, Ștefan, Damian, Avram-Leonte (78 H.Popa), Stângă, Vlad Munteanu, Marin (67 Stere)-Chirciu (69 M.Ene), Marinescu. Antrenor: Daniel Bona.
Unirea: Tiuț – Fulea (71 Olar),Potopea,Bumbac,Bucurică-Oană,Istrate (81 Rondac), M.Oprea, Negruț (86 Moga) – Mândrușcă, Gâldean. Antrenor: Stelian Gherman.

Arbitru: Alin Roșu (Timișoara).
Asistenți: Mircea Orbuleț, Mircea Grigoriu (ambii București).
Cartonașe galbene: Ștefan (87), Popa (90+2)/Bucurică (26), Bumbac (57), Istrate (77),Potopea (81).

Sursa: Bună ziua Brașov

Marius ANGHEL 15 Oct. 2012, 14:27 Campionat
Pe aceeași temă