Corona s-a împiedicat singură, iar acum are emoții pentru promovare!

Marius ANGHEL 26 May. 2013, 19:30 Campionat

Brașovenii trebuiau să bată pe FC Argeș pentru a fi matematic promovați în Liga I, dar nu au reușit decât să obțină un egal

Corona are nevoie acum de o victorie la Târgu Mureș dacă vor să joace în sezonul viitor în Liga I

Brașovenii au acuzat arbitrajul și consideră că centralul partidei, Ionel Ivan, nu le-a acordat două penalty-urii

Corona Brașov avea nevoie de victorie în meciul cu FC Argeș (3-3) pentru a fi matematic promovată în Liga I, dar nu a reușit să obțină pe teren propiu decât un punct. Brașovenii sunt în luptă pentru Liga I cu Damila Măciuca, față de care are avantajul meciurilor directe, și cu ACS Poli. Astfel, pentru a ocupa o poziție promovabilă, elevii lui Daniel Bona trebuie să câștige ultimul joc la Târgu Mureș pentru a nu sta la mâna rezultatelor.

Sâmbătă pe stadionul „Carpați” din Brașov, fanii Coronei se pregătiseră de sărbătoare și așteptau ca galben-albaștrii să câștige jocul cu FC Argeș pentru a da drumul la petrecere. Însă, Iulian Crivac și băieții săi nu au fost de acord și partida s-a terminat la egalitate 3-3.

Meciul a început perfect pentru gazde, în minut 6, Ion Coman a deschis scorul și nimeni nu se gândea că urmașii lui Dobrin le va încurca socotelile. Greșelile din apărarea ardelenilor a făcut ca toate speranțele gazdelor să fie năruite, iar atacantul argeșenilor, Dulcea, a profitat și a marcat un hatrick spectaculos.

Lupu a vrut să-l bată pe arbitru

Finalul a fost tensionat, spectatorii i-au acuzat pe piteșteni că au luat bani de la Damila Măciuca pentru a încurca Corona. În plus, tehnicianul brașovenilor, Dan Bona s-a certa cu centralul partidei, Ionel Ivan, pe care l-a acuzat că nu a dat două pebalty-uri gazdelor. De asemenea, președintele clubului, Liviu Lupu, a încercat să intre în cabina arbitrilor pentru a le cere socoteală. „Nu pot să fiu de acord cu un asemenea arbitraj care a adus astăzi echipa în culmea disperării. Vom face memoriu pentru că am fost furați pe față.”, a declarat nervos la finalul jocului președintele brașovenilor, Liviu Lupu.

Nu vrea Corona promovarea?

În meciul cu FC Argeș, fundașii brașoveni au avut o evoluție foarte slabă, cele trei goluri marcate de Dulcea puteau fi evitate dacă Forika sau Burlacu erau puțin mai atenți. Se pare că cei care iau deciziile la Corona s-au speriat de rigorile Ligii I și se gândesc dacă merită ca din sezonul viitor să joace cu Steaua, CFR Cluj sau Dinamo. Însă totul se va decide joi la Târgu Mureș, unde brașovenii sunt obligați să câștige pentru a promova în premieră în prima ligă.

CORONA BRAȘOV
FC ARGEȘ
3-3

I. Coman ”7, ”24, R. Damian ”78 / Dulcea ”15 – pen., ”41, ”59

Marc – Martac, Forika, Damian, Burlacu (Marcăș ”75) – Chirciu, Stângă, Dâlbean (Fl. Manea ”63), H. Popa (Fizeșan ”65) – I. Coman (cpt.), M. Ene
Antrenor: Daniel Bona

Fl. Croitoru – Ad. Voicu (cpt.), Vișa, Cârstoiu, Briceag – Al. Popa, Manole (R. Cârstea ”39), Răuță, Cr. Iancu – Ivănică, Dulcea (A. Drăgan ”80)
Antrenor: Iulian Crivac

45 de puncte a obținut Corona Brașov în 23 de partide

1 milion de euro primește o nou promovată  în Liga I, din drepturile tv

Articol scris de Victor STOICESCU
Foto: Bogdan IORDACHE

Marius ANGHEL 26 May. 2013, 19:30 Campionat
Pe aceeași temă