Corona, promovare istorică în Liga I! Vezi reacțiile brașovenilor după înfrângerea Damilei

Marius ANGHEL 31 May. 2013, 17:21 Campionat
Corona, promovare istorică în Liga I!** Vezi reacțiile brașovenilor după înfrângerea Damilei

• Corona va juca în premieră în Liga I, după ce Damila Măciuca a pierdut la Vâlcea
• „Nu pot explica în cuvinte ce emoții am avut în timpul partidei de la Vâlcea”, spune Dan Bona, antrenorul care a promovat succesiv cu echipa din Onoare în Liga I
• Brașovenii vor juca astăzi, la Târgu Mureș, ultimul meci în Liga a II-a

Brașovul va avea din sezonul viitor două echipe în Liga I! Corona a promovat joi în primul eșalon, după ce CSM Râmnicu Vâlcea a câștigat derbiul local din Zăvoi cu Damila Măciuca, scor 1-0. Jucătorii și stafful tehnic al brașovenilor au fost timp de trei ore într-o tensiune teribilă.

Aflați la un hotel din Târgu Mureș, brașovenii au stat pe telefoane și laptopuri trăind intens meciul de la Vâlcea. Cu câteva minute înainte de ora 21.00, odată cu fluierul de final al meciului de la Vâlcea, câștigat de echipa lui Alexandru Pelici cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat în prelungiri, brașovenii au declanșat fiesta. „Nu pot explica în cuvinte ce emoții am avut în timpul partidei de la Vâlcea. Tot meciul am ținut legătura cu părinții mei la telefon, pentru că ei au urmărit meciul la televizor. Nici acum nu-mi vine să cred că am promovat în Liga I. Le mulțumim celor de la Vâlcea, care au dovedit încă odată că au caracter și au jucat doar pe teren”, declara, emoționat, Dan Bona.

Coman: „Este ceva de vis”

La rândul său, căpitanul echipei, Ioan Coman, era în culmea fericirii. „Nu pot să cred că am promovat! Pelici a demonstrat, încă odată, că este un mare caracter. Am trăit meciul de la Vâlcea într-o tensiune maximă, dar acum ne putem bucura pentru un sezon incredibil. Este ceva de vis”, declara Coman.

Liviu Lupu: „Greul abia acum începe”

Președintele Coronei, Liviu Lupu, a declarat că echipa brașoveană a obținut o promovare meritată, iar meritul este exclusiv al jucătorilor și antrenorilor. „Am urmărit meciul pe un iPod, pentru că nu am avut posibilitate să văd meciul la tv. Am trăit meciul într-o tensiune maximă. Am fost supărat când am văzut că meciul de la Vâlcea a fost întrerupt, dar în final totul s-a terminat cu bine. L-am sunat pe președintele celor de la Vâlcea și l-am felicitat pentru victoria în fața celor de la Damila. Tot ce s-a realizat în acest sezon este exclusiv meritul jucătorilor și antrenorilor, astfel că merită toate felicitările. Greul abia acum începe și după meciul de la Târgu Mureș încep să mă gândesc la strategia pentru Liga I. Diferența de valoare este foarte mare și nu vrem să ne facem de râs în Liga I”, a declarat Liviu Lupu.

Țicleanu: „Dumnezeu e mare!”

Directorul tehnic al Coronei, Aurel Țicleanu, a spus că această promovare este a jucătorilor, care au obținut o performanță incredibilă. „Dumnezeu e mare, iar acești jucători sunt extraordinari și au tot respectul meu. Este un moment extraordinar și țin să-i felicit pe jucători din toată inima. Brașovenii trebuie să fie mândri de acești băieți. Faptul că Brașovul are două echipe în Liga I nu poate decât să bucure pe toată lumea”, a declarat Țicleanu.

Szakal: „Este o performanță unică în România”

Președintele secției de fotbal a clubului Corona, Szakal Andras, spune că performanța Coronei este unică în fotbalul românesc. „Mă bucură enorm această promovare. Au fost momente grele, dar și multe momente frumoase. Să nu uităm că această echipă juca acum patru ani în Liga a V-a. Este o performanță unică în România, astfel că trebuie să le mulțumesc tuturor celor care au ajutat această echipă. Începând de luni începem să lucrăm la strategia pentru sezonul viitor. O să sărbătorim promovarea după meciul de la Târgu Mureș. Vom continua să aducem jucători brașoveni la echipă și în această vară”, a declarat Szakal.

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 31 May. 2013, 17:21 Campionat
Pe aceeași temă