Corona, încă un pas spre Liga lui Mitică

Marius ANGHEL 15 Apr. 2013, 17:03 Campionat
Corona,** încă un pas spre Liga lui Mitică

Corona nu a avut un meci ușor cu CS Mioveni, o echipă redutabilă în acest retur, care și-a vândut scump pielea la Brașov. La capătul unui meci echilibrat, Corona a obținut o victorie importantă, scor 1-0, grație reușitei lui Marius Ene. Meciul a început bine pentru brașoveni, iar Coman a ratat o ocazie uriașă încă din minutul 1. Oaspeții au preluat apoi inițiativa, iar Marc a fost providențial în două rânduri, la ocaziile lui Arnăutu și Mazilu, scăpați singuri cu portarul brașovean! Totuși, ocazia primei reprize avea să aparțină Coronei, dar Chirciu, servit ideal de Burlacu, nu a găsit drumul spre gol, Ciucă intervenind excelent.

După pauză, echipa pregătită de Dan Bona și Aurel Țicleanu a stat mult mai bine în teren, iar în minutul 60, Marius Ene, servit de Coman, a prins un trasor de la 20 de metri, la care Ciucă nu a avut replică. Până la final, brașovenii au închis jocul, iar la final au obținut prima victorie pe teren propriu din acest retur.

„A fost un meci foarte greu cu CS Mioveni, o echipă foarte bine organizată. După o primă repriză echilibrată, cu ocazii la ambele porți, în partea secundă am dominat jocul. Marius Ene a avut o nouă execuție de excepție care a rezolvat acest meci. Ne-am cocoțat pe primul loc și avem șanse mari să promovăm în Liga I. A fost puțină presiune pe băieți, dar aceste șase puncte obținute în ultimele două etape vor conta enorm”, a declarat antrenorul Dan Bona.

Stoican: „Corona merită să promoveze”

De partea cealaltă, antrenorul lui CS Mioveni, Flavius Stoican, a spus că echipa brașoveană merită să promoveze în Liga I. „A câștigat echipa care a avut mai mult noroc, pentru că și noi am avut câteva ocazii bune de a marca. Nu cred că brașovenii mai pot ceda primul loc până la final. Corona merită să promoveze, și cu două-trei transferuri în vară, poate face față în Liga I”, a declarat Stoican.

Eroul meciului cu Mioveni, Marius Ene, spune că promovarea încă nu este decisă. „Campionatul nu este jucat, mai avem de muncit. Important este să câștigăm meciurile de pe teren propriu. Acest grup de jucători a muncit pentru a ajunge unde este acum și merită respectul tuturor”, a declarat Ene. Pentru Corona urmează trei săptămâni de pauză, perioadă în care va juca două meciuri amicale.

Cadou pentru Lupu

Stafful tehnic al echipei, dar și oficialii clubului au dedicat acest succes președintelui Liviu Lupu. Acesta a împlinit sâmbătă, chiar în ziua meciului cu CS Mioveni, 49 de ani. Lupu nu a fost prezent la meci, pentru că și-a sărbătorit ziua de naștere în străinătate.

Etapă perfectă

În urma acestei victorii, Corona Brașov a acumulat 34 de puncte și ocupă prima poziție în clasamentul seriei, iar etapa viitoare va mai bifa încă trei puncte, de această dată la „masa verde”. Rezultatele etapei a 21-a din B2: FC Olt – Poli Timișoara 1-1, CSM Rm. Vâlcea – FC Maramureș Baia Mare 5-0, Luceafărul Oradea – FC Bihor Oradea 3-2, Damila Măciuca – FC UTA Arad 1-0, Corona Brașov – CS Mioveni 1-0. Clasament: 1. Corona 34p. 2. Timișoara 31p. 3. UTA 29p, 4. Damila Măciuca 28p.

Corona Brașov – CS Mioveni 1-0 (0-0)
Ene (”60)

Marc – Martac, Ștefan, Damian, Burlacu – Chirciu (Marcăș ”86), Stângă, Vlad Munteanu, Horia Popa (Fizeșan ”69) – Coman, Ene (Manea ”73). Antrenor: Dan Bona. Director tehnic: Aurel Țicleanu

Ciucă – Cotiga, Stoica (Pasăre ”46), Olteanu, Dragu – Mazilu, Năstăsie (Vintilă ”71), Dragalina, Galan – Arnăutu (Aiza ”63), Biceanu. Antrenor. Flavius Stoican

Cartonașe galbene: Marc, Martac, Burlacu, Munteanu, Ene / Arnăutu, Dragalina
Arbitri: Andrei Chivulete (București) /Asistenți: D. Hulubei (Vaslui), G. Szabo (Cluj)

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 15 Apr. 2013, 17:03 Campionat
Pe aceeași temă