Constănțenii cred în salvare: „Farul a câștigat un vestiar și o echipă care poate progresa”

Marius ANGHEL 18 Mar. 2013, 14:28 Campionat
Constănțenii cred în salvare:**

Meciul disputat sâmbătă de FC Farul, în fața proprilor suporteri s-a terminat nedecis, scor 1-1. Deși constănțenii au reușit să deschidă scorul încă de la începutul partidei, în minutul 3 prin Sg. Popescu, CS Otopeni a beneficiat de un penalty după doar 6 minute, transformat de Pălimaru. Partida a fost dominată de suporterii „rechinilor”, care nu au încetat să-i împingă pe jucătorii antrenați de Alin Artimon spre o victorie ce nu a venit, deși finalul partidei gruparea constănțeană a forțat obținerea celor trei puncte.

Sub aspectul unui arbitraj execrabil și a multor faze controversate de ambele părți, a ieșit la rampă un Farul schimbat față de turul campionatului, ceva mai legat, chiar dacă rezultatul nu confirmă acest lucru.

Tehnicianul marinarilor a recunoscut că rezultatul înregistrat pe tabelă este cel corect. Acesta a fost mulțumit că a câștigat un grup, ce poate progresa pe viitor. „Rezultatul, una peste alta, este cel corect. Nu știu dacă am câștigat un punct sau am pierdut două, conform sfârșitului jocului, am pierdut două puncte, dar chiar dacă am pierdut două puncte, cu siguranță am câștigat un grup. Farul a câștigat un vestiar și o echipă care poate progresa. Farul arată schimbată față de turul campionatului, când nici nu putea să treacă strada până la centrul terenului, iar acum a pus sub presiune o echipă care vrea să promoveze. Putem juca mult mai bine de atât, iar tracul primului joc și poziția adversarului în clasament a creat un plus de presiune pe jucătorii mei tineri. Este important că ei au trecut un prim examen, chiar dacă am pierdut două puncte, iar ceea ce Farul poate arăta în continuare, pentru mine este dătător de speranțe. Sper ca jocul următor pe care-l vom avea cu Tulcea, și în continuare cu Botoșani, să demonstreze că putem crește de la joc la joc. Pentru start, pentru apariția noilor jucători, pentru lipsa a doi titulari din primul 11 față de meciul cu Sportul, cred că ne-am descurcat onorabil în jocul de astăzi„, a declarat antrenorul Farului, Alin Artimon. Probabil că unitatea grupării constănțene a venit și pe fondul susținerii din tribune, care deși nu au fost numeroși s-au făcut extrem de auziți. „Mă bucur că suporterii au fost alături de grup, alături de echipă, am simțit în sfârșit forța celor din tribună, chiar dacă nu au fost foarte mulți, și nu poate decât să mă bucure că suporterii încearcă să se apropie din nou de jucătorii Farului. Poate și datorită atitudinii pe care jucătorii mei au arătat-o, au transmis o stare și suporterii au reacționat„, a mai adăugat Alin Artimon.

Problemele financiare, resimțite și la Otopeni

La CS Otopeni sunt probleme financiare foarte mari, întrucât în turul campionatului nu a fost primit niciun salariu. În cele 8 luni de zile de când se află Ion Viorel pe banca tehnică a echipei CS Otopeni, au fost date doar trei salarii, în consecință jucătorii care nu sunt plătiți fiind greu de motivat. „A fost un joc greu pentru noi, mai ales că veneam o înfrângere acasă, după un început de campionat prost. Am întâlnit o echipă bună, după părerea mea nu-și merită locul în clasament la ora actuală, dar știm cu toții problemele financiare care sunt la toate echipele, își pun amprenta și asupra acestui fapt. A fost un meci echilibrat, poate cu un plus pentru noi, fiindcă noi am avut cele mai multe ocazii de gol. Felicit echipa Farul Constanța pentru atitudine și pentru modul în care a abordat partida, iar eu la rândul meu, transmit jucătorilor mei același lucru, pentru că veneam cu moralul la pământ după înfrângerea de acasă”, a declarat antrenorul echipei CS Otopeni, Ion Viorel.

Venit de la Athos cu forțe proaspete

Patronul grupării constănțene, Giani Nedelcu, nu a putut vedea prima partidă oficială a Farului din acest retur, fiind plecat pe muntele Athos, acolo unde probabil s-a rugat și pentru revenirea echipei în primul eșalon al fotbalului românesc. Totuși, acesta este de părere că au fost pierdute două puncte, iar rezultatul nu-l mulțumește. „Primul meci oficial nu l-am văzut, am fost plecat pe muntele Athos, am venit acum. Am pierdut două puncte acasă, nu mă refer la meci că nu l-am văzut, dar când am auzit rezultatul normal că nu m-am bucurat. Mă bucuram dacă echipa câștiga. Nu putem lua decizia că am câștigat un grup după un meci. Un grup îl câștigăm după ce avem rezultate. Nu sunt foarte supărat, dar mă așteptam să batem. Un egal cu locul 6, ținând cont că am jucat acasă, nu mă mulțumește. Dacă eram în deplasare, un rezultat de egalitate cu locul 6 era acceptabil la momentul acesta. Peste 3 – 4 luni n-o să mai fiu mulțumit nici de un egal în deplasare cu Otopeni. Meciul cu Delta Tulcea se anunță destul de greu, ne ducem să-i batem”, a declarat pentru Replica, patronul echipei constănțene, Giani Nedelcu.

Schimbare în bine

Afirmația vine de la un farist adevărat, fostul președinte al rechinilor, Marcel Lică, ce a ținut să laude prestația jucătorilor împotriva unei echipe bune din această serie. Principalele evidențieri ale observatorului FRF au fost determinarea jucătorilor, condiția fizică și atitudinea. Totuși, acesta este de părere că antrenorul Farului ar trebui să-și schimbe atitudinea față de suporteri și să nu existe o răcire tehnician și fani. „Au avut o evoluție mulțumitoare, cu o echipă bună a seriei, și cu mai multă atenție la finalizare, ar fi putut să ia cele trei puncte. Mi-a plăcut dorința, nivelul fizic atins, dorința lor de a se implica în joc și atitudinea. Văd o schimbare în bine față de turul campionatului. Alin trebuie lăsat să lucreze, dar și Alin alimentează această răcire dintre banca tehnică a Farului și suporteri, pentru că a declarat că nu-l interesează ce strigă galeria, că el din vară oricum nu mai rămâne, ceea ce denotă tinerețea în ale meseriei și lipsa experienței. Trebuie să ai o relație bună cu fanii. Fără discuție s-a grăbit când declarat că pleacă la vară, nu ar fi trebuit să declare așa ceva, plus faptul că el și-a dat în vreo două rânduri demisia, asta nu rămâne fără urmări”, a declarat Marcel Lică.

Etapa următoare, Farul va avea un meci extrem de dificil în deplasare, împotriva locului 5 din clasament, Delta Tulcea.

Sursa: Replica

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 18 Mar. 2013, 14:28 Campionat
Pe aceeași temă