Confruntarea „pandurilor”, decisă după pauză. Echipa lui Lupuț s-a descătușat în ultimele 10 minute: „Nu am avut nicio emoție”

Ineditul derby de la Târgu Jiu, dintre Viitorul Pandurii și Pandurii a fost tranșat de echipa gazdă în etapa a 23-a a Ligii 2, cea care s-a impus cu 4-0. Toate golurile s-au marcat în repriza secundă, după un prim mitan echilibrat, în care Pandurii a avut, totuși, mai mult inițiativa și a irosit o ocazie imensă, prin Daniel Ciobanu.

În minutul 22, din doar 3 metri și cu poarta goală, după ce Bodea ieșise greșit pe centrare, dar ușor din unghi, căpitanul ultimei clasate din Liga 2 a trimis balonul, cu capul, pe lângă bară. N-a fost însă niciun șut pe spațiul porții în primele 45 minute!

Partea secundă a avut însă o altă partitură. Viitorul Pandurii a deschis scorul în minutul 50, prin Darius Buia, care a înscris din lovitură liberă de la 25 de metri, după care jocul a curs într-o singură direcție. Finalul a fost iar unul horror pentru Pandurii, care, la fel ca în meciul cu Reșița, a mai încasat trei goluri. Mai întâi, Marius Cioiu, după o combinație cu Vlad Rusu, a majorat avantajul, în minutul 82, cu un șut de efect, de la 15 metri. Același Vlad Rusu a izbutit dubla în minutele 89 și 90+2 cu două șuturi fără speranțe pentru juniorul Krupenschi.

De altfel, pentru al doilea meci consecutiv, Pandurii nu a avut portar de rezervă. Alexandru Oprița a fost în continuare suspendat, după ce a primit cartonaș roșu, pentru injurii, din postura de rezervă, la finalul meciului de la ASU Politehnica, în ultima etapă jucată în 2019. Oprița va avea drept de joc etapa viitoare, când echipa sa va primi vizita pretendentei la promovare Campionii FC Argeș.

Puțini spectatori la meciul celor două echipe de Liga 2 din Târgu Jiu

Sâmbătă, doar 300 de spectatori au fost prezenți la derby-ul orgoliilor de la Târgu Jiu. Meciul a fost în pericol să se joace fără spectatori, din cauza cazurilor de coronavirus din Gorj, dar organizatorii au primit, în cele din urmă, acordul FRF, pentru a permite accesul publicului pe stadion. Majoritatea celor prezenți, precum și o galerie inimoare formată din 25 de fani, au susținut Pandurii.

Coronavirus, de vină că derby-ul orașului s-a jucat cu puțin spectatori. Crede Lupuț

Cristian Lupuț dă vina pe isteria creeată de virusul asiatic, pentru lipsa asistenței din tribune.

„A fost un meci cu o primă repriză echilibrată, dar, sincer, nu am avut nicio emoție, astăzi. Îmi era frică doar ca jucătorii să nu se relaxeze, după acea victorie frumoasă de la Mioveni, dar am reușit până la urmă să-i capacitez pe băieți de importanța acestui joc și a celor trei puncte. Sunt alte trei puncte importante pentru noi, chiar dacă au fost obținute împotriva unei echipe a cărei situație se cunoaște. Sunt convins că rezultatele noastre vor aduce cât mai multă lume la stadion. Probabil acum s-au speriat de coronavirus. Nu am ținut să facem achiziții multe, fiindcă eu sunt adeptul omogenității. Majoritatea celor care au venit în iarnă erau jucători pe care îi știam, cu care am lucrat la Luceafărul Oradea. Avem o echipă bună, un lot competitiv, iar cei care au intrat astăzi din postura de rezervă au fost extraordinari”, a spus Cristian Lupuț la finalul meciului desfășurat pe stadionul Municipal.

Două săptămâni la dispoziție pentru ca Viitorul Pandurii să pregătească jocul cu Rapid

Viitorul Pandurii nu va juca în următoarea etapă, după ce adversara, Daco-Getica București, s-a retras după 13 etape, iar următorul joc oficial va avea loc peste două săptămâni, tot la Târgu Jiu, cu Rapid.

Antrenorul Lupuț și-a planificat un amical pentru sâmbăta viitoare, cu o echipă de Liga 3. „Urmează o pauză, în care trebuie să mai punem la punct unele aspecte. Așteptăm meciul cu Rapid cu mare interes. Respectăm acest club foarte mare, dar va trebui să muncească dublu, ca să plece cu cele trei puncte de aici. Vreau să facem un joc amical, sâmbăta viitoare. Suntem în discuții cu două echipe de Liga 3, care stau în prima etapă (n.r. – Flacăra Horezu, care ar fi trebuit să joace cu Național Sebiș sau Vedița Colonești, care urma să joace cu Tractorul Cetate). Vom juca la Târgu Jiu. Echipa nu va mai pleca la Oradea. Avem vreo două variante de antrenament. Nu știu dacă ne mai pregătim la Bălești. Noi ne facem datoria pe teren, conducerea trebuie să rezolve aceste probleme”, a conchis Lupuț.

După acest nou succes, Viitorul Pandurii Târgu Jiu a ajuns pe locul 9, cu 33 puncte, la egalitate cu Farul.

VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU – PANDURII TÂRGU JIU 4-0
Darius Buia 50′, Marius Cioiu 82′, Vlad Rusu 89′, 90+2′

R. Bodea – Ciul, Oros (cpt.), Misăraș, Andr. Dragu – Buia (Prejmerean 80′), Cioiu, Negrean, Gîrbiță – Bădăuță (Vl. Rusu 67′), D. Paraschiv (Vas. Pop 88′)
Rezerve neutilizate: Moga – Core, Băciuț, Mitrică,
Antrenor: Cristian Lupuț

Krupenschi – Cuțitoiu, Erhard, D. Ciobanu (cpt.), Al. Vasilescu (R. Filip 84′) – Takahashi, Trancă (Dinu-Ivănescu 16′) – Peia, Șendroiu, Tănăsoiu – P. Popescu
Rezerve neutilizate: Licuriceanu, Leo. Gheorghe, Rob. Lică, Frăsia, Cornicioiu
Antrenor: Călin Cojocaru

Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj); În tur: 0-0; Arbitru: George Cătălin Roman (Timișoara); Asistenți: Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița) și Gabriel Ion Catană (Târgoviște); Rezervă: Andrei Lucian Țiții (Șura Mică – Sibiu); Observatori: Andrei Ionita (București) și Viorel Lolea (Reșița).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă