Clubul care îi sare în ajutor Forestei. Antrenorul și o grupă de juniori a unei echipe din Suceava vor fi legitimați pentru a juca meciul cu Ripensia

Marius ANGHEL 03 Aug. 2017, 14:40 Campionat

Foresta a confirmat participarea în noua ediție de campionat a Ligii a 2-a în ciuda problemelor grave cu care se confruntă. Întrucât a rămas fără jucători, iar debutul sezonului competițional bate la ușă, gruparea suceveană va aborda meciul de sâmbătă, din runda inaugurală, din deplasare, cu Ripensia Timișoara, cu un lot de jucători foarte tineri, alcătuit din juniori cu vârsta de 16 și 17 ani, antrenați de Florin Cristescu la clubul Omnia Suceava.

Fostul căpitan al CSM-ului din perioada de glorie a fotbalului sucevean a încercat să explice ce l-a făcut să accepte această provocare.

„Echipa orașului traversează momente grele și noi încercăm să dăm o mână de ajutor. Cine știe, poate în ultimul ceas vom strânge rândurile și se va trezi cineva să spună că trebuie făcut ceva pentru fotbalul sucevean. Nu va fi deloc simplu pentru acești copii, mai ales că noi aveam structurat alt program în perioada următoare. După cum am anunțat, noi intenționam să ne înscriem la Liga a 4-a, iar pe 8 august trebuia să plecăm în cantonament. De aceea, nici nu am toți jucătorii la dispoziție, pentru că o parte din ei sunt plecați în vacanță, alături de părinți. Eu însă am încredere în băieți. Sper că vor reuși să depășească emoțiile și să se mobilizeze exemplar astfel încât să nu ne facem de râs. Trebuie să ținem cont că vorbim totuși despre niște copii în vârstă de 16 și 17 ani, iar dacă o să fie să luăm bătaie nu cred că o să ne dea nimeni afară din oraș. Îmi asum de pe acum și rezultatul, și jocul, însă important este să vedem ce se va întâmpla în perioada următoare. Va fi o experiență inedită și pentru mine”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, antrenorul Florin Cristescu.

Clubul Foresta a ajuns în această situație critică din cauza unei datorii de 100.000 de euro către Fisc, din acest motiv gruparea suceveană neputând să beneficieze de finanțarea Consiliului Local în anul 2017.

Meciul Ripensia Timișoara – Foresta Suceava, contând pentru prima etapă a Ligii 2, se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Ciarda Roșie.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

Marius ANGHEL 03 Aug. 2017, 14:40 Campionat
Pe aceeași temă