Clinceniul a învins Petrolul, însă Chindia nu i-a dat nicio șansă la locul 1. Poenaru: „Asta e. Era bine, mai ales pentru jucători, pentru noi”. Ce urmează pentru ilfoveni

Marius ANGHEL 03 Jun. 2019, 17:01 Campionat

Chiar și venită după petrecerea promovării, Academica Clinceni și-a demonstrat superioritatea în fața Petrolului și a învins echipa ploieșteană și în meciul retur al acestui sezon. După ce în tur au bătut cu 2-1, acum, sâmbătă, pe „Ilie Oană”, ilfovenii au trecut cu 3-2 de trupa pregătită de Gheorghe Mulțescu, retezându-i orice șansă de a mai prinde locul de baraj la promovare, în cazul în care „U” Cluj nu ar fi obținut mai mult de un egal pe teren propriu cu Pandurii.

Alexandru Buziuc (8′, 28′), cu o dublă, și Salvatore Marrone (72′) au marcat pentru Clinceni la Ploiești, în timp ce Petrolul a reușit în două rânduri doar să reducă din diferență prin Laurențiu Marinescu (41′ – pen.) și Bogdan Rusu (83′).

La finalul întâlnirii desfășurate sâmbătă, în ultima etapă a sezonului Ligii 2, Ilie Poenaru, antrenorul Clinceniului, era fericit să jucătorii săi au reușit să câștige și acest joc la despărțirea de eșalonul secund. „Toată lumea își punea întrebarea dacă noi ne vom prezenta cu echipa bună sau cu cei care au dus greul în acest campionat. Am spus că tot timpul noi am fost profesioniști, am muncit și nu concepeam să nu venim să jucăm și să încercăm să câștigăm meciul. Eu sunt antrenorul care niciodată nu o să fac rabat de la nimic. Jucăm până în ultima clipă, indiferent de situație. Mă bucur că am reușit să îi montez pe băieți, să spun așa, din toate punctele de vedere. Au dat dovadă de tărie de caracter, cu toate că eram deja promovați cu o etapă în urmă. Îi felicit, sunt mândru de ei, de tot ceea ce au realizat și făcut. Este o bucurie imensă pentru noi și cu atât mai mult dau dovadă că sunt niște jucători puternici din toate punctele de vedere”, a spus Poenaru la microfonul DigiSport.

„Era bine să fi terminat pe primul loc, mai ales pentru jucători, pentru noi”

Ușor abătut în glas, antrenorul echipei ilfovene a spus că și-ar fi dorit o clasare pe prima poziție a Ligii 2. „Asta e. Noi am venit să câștigăm, pentru că ne așteptam, poate, ca Târgoviștea să facă un pas greșit, dar și Chindia a fost o echipă care a știut ce vrea. Vreau să îl felicit pe această cale pe Viorel, pe Moldovan, pentru tot ceea ce a făcut acolo. Asta e, nu mai contează dacă nu am reușit. Este bine până la urmă că am reușit să promovăm. Nu mai contează locul. Era bine, mai ales pentru jucători, pentru noi. Conta să fim pe primul loc. Asta e. E bine și așa”, a mai declarat Poenaru.

„Îmi doresc ca o parte dintre jucătorii de la FCSB să rămână”

Ilie Poenaru anunță că din această săptămână încep serios pregătirile pentru sezonul de Liga 1. Se vor face transferuri, dar se discută și despre rămânerea în lot a jucătorilor împrumutați de la FCSB.

„După meciul cu FC Argeș noi am început să ne organizăm din toate punctele de vedere, cantonament, jucători și tot ceea ce avem nevoie. Este o perioadă grea, pentru că timpul este foarte scurt și trebuie să rezolvăm multe probleme într-un timp limitat. Să sperăm că în săptămâna următoare (n.r. – aceasta) punem la punct tot ceea ce avem nevoie. Vor fi transferuri, nu pot să dau nume sau număr acum, dar vor fi. Momentan nu am discutat situația jucătorilor împrumutați de la FCSB, dar ne vom așeza la masă și vom vedea ce se va întâmpla cu ei, care va fi situația lor. Eu îmi doresc ca o parte din ei să rămână cu mine, dar, acum, vedem ce gânduri au cei de la FCSB”, a mai spus Ilie Poenaru.

Reunirea echipei e programată pe 12 iunie.

Buziuc: „Am încercat să jucăm fotbal, să demonstrăm că sunt meritate locul și promovarea”

Omul meciului cu Petrolul a fost Alexandru Buziuc. Atacantul adus în pauza de iarnă de la Gaz Metan Mediaș a deschis scorul încă din minutul 8 și l-a majorat în 28. Buziuc e de părere că ploieștenii ar fi meritat și ei să promoveze.

„Ne-am sărbătorit vreo două zile, dar știam că va fi stadionul plin, cu o atmosferă frumoasă și e plăcere să joci pe un teren ca acesta, cu atâția suporteri în tribună și cu o echipă care joacă fotbal. La ce condiții au și ce stadion au, și cum se pregătesc, meritau să fie mai sus, dar, din fericire pentru noi, am reușit noi să fim echipa care să termine pe locul 2. Noi ne-am jucat șansa, am încercat să jucăm fotbal, să demonstrăm că sunt meritate locul și promovarea. Am reușit, am înscris trei goluri împotriva unei echipe foarte bune. Am făcut și un joc frumos, cred eu, cu multe goluri și din partea lor și ne bucurăm că am terminat frumos, pentru că merităm”, a spus Buziuc la microfonul DigiSport.

Jucătorul care a marcat șapte goluri în 16 meciuri la Clinceni consideră că Academica ar trebui să își păstreze lotul actual și în Liga 1 și să mai facă unele transferuri.

„Urmează o vacanță scurtă, apoi reunirea echipei și sper să facem față și în Liga 1, pentru că suntem un grup unit, o echipă cu jucători tineri și cu experiență, care ne motivează și ne țin acolo aproape, cu picioarele pe pământ. Ne pregătim și sper să facem față și la Liga 1. Vor mai veni doi-trei jucători, dar e important să se mențină grupul acesta, pentru că suntem o familie și atâta timp cât suntem un grup unit vom face față și în prima ligă. Pentru că jucătorii sunt foarte buni, tineri care sunt dornici să arate tot ce pot”, a mai declarat Alexandru Buziuc.

Academica Clinceni a încheiat sezonul de Liga 2 pe locul 2, promovabil direct, cu cele mai multe victorii, 28 din 38 de meciuri, cu cea mai bună apărare (24 de goluri primite) și al treilea cel mai bun atac (77 de goluri marcate). Cu 87 de puncte acumulate a fost depășită doar de Chindia (88), iar în fața Universității Cluj s-a aflat la cinci lungimi în față.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Academica Clinceni și Cristi Stavri / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 03 Jun. 2019, 17:01 Campionat
Pe aceeași temă