Ciprian Urican, după primul meci acasă cu Ripensia: „Presiunea e pe umerii stafflui. Noi nu avem lotul Hermannstadtului”

Marius ANGHEL 21 Apr. 2018, 14:42 Campionat

Ripensia Timișoara a cedat cu 1-0 în fața celor de la FC Hermannstadt, în etapa a 30-a, la primul meci acasă cu Ciprian Urican pe bancă. Tehnicianul care lucrează în tandem cu Radu Suciu a fost mulțumit de cum a jucat echipa în fața formației de pe locul secund. Urican a motivat decizia de a face doar o înlocuire prin subțirimea lotului galben-roșiilor.

Antrenorul e de părere că un egal era mai echitabil. „Felicit adversarii pentru victoria de astăzi. Consider însă că un rezultat de egalitate era mai echitabil. Noi am avut, cred eu, mai multe situații decât ei. Cred că a făcut diferența valoarea jucătorilor de la Hermannstadt. Am avut o situație ușor de tratat, am luat gol. Noi nu am reușit, deși am avut multe situații. Mai avem de lucrat, dar eu mi-am felicitat echipa pentru că am practicat un joc aproape de ceea ce-mi doresc eu”, a spus Urican despre meci.

„Când vom elimina greșelile, vom fi o echipă greu de bătut”

Fără presiunea retrogradării dat fiind clasamentul, cel puțin deocamdată, ripensiștii se gândesc să joace tot mai bine. „Important e să creștem de la joc la joc, nu neapărat victoria de la Mioveni. Și astăzi am demonstrat că jucăm un fotbal plăcut. Dar sigur că trebuie să și punctăm. Presiunea e numai pe umerii staffului. Jucătorii trebuie să joace. Când vom elimina și micile greșeli veți vedea că vom fi o echipă greu de bătut”, a precizat Urican.

Ripensia face tot mai rar cele trei schimbări permise de regulament

Timișorenii făceau rar a treia schimbare și când era doar Radu Suciu interimar, iar la acest joc, doar Bădăuță a fost înlocuit pentru că era accidentat. Pe foaie, pe lângă intratul Zurbagiu, mai erau portarul Conta, atacantul Golda, mijlocașul Stoi și fundașii Hecsko, Marius Toma și Burdeț.

„Pe Ungureanu l-am pierdut astăzi (n.r. – era suspendat), era un om foarte important la mijlocul terenului. La pauză l-am pierdut pe Bădăuță, care din minutul 20 și ceva îmi cerea schimbare. Doi jucători importanți pentru noi. Noi nu avem lotul Hermannstadtului, care poate să schimbe 11 jucători și să joace atât de bine”, a punctat antrenorul despre acest aspect.

Ripensia e pe locul 11, cu 36 de puncte și miercuri, de la ora 11:00, va avea meci la Balotești.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto) și sebatataru.ro

Marius ANGHEL 21 Apr. 2018, 14:42 Campionat
Pe aceeași temă