Chirinciuc, încă unul și se duc

27 May. 2012, 22:09 Campionat

Ieșenilor le trebuiau un egal la Galați și o victorie în ultima rundă, cu Farul, pe teren propriu. Așa arătau calculele făcute cu mult pragmatism de tabăra condusă de Florin Prunea și Ionuț Popa. În fieful Dunării pierduse recent Delta Tulcea, grupare care înscria repede și se deschidea inutil, pentru a plăti apoi cu vârf și îndesat: 2-1 pentru gazde!

CSMS n-a repetat eroarea. A jucat la speculă și, când s-a ivit ocazia, a dat „all in”. Mitrea a deschis scorul cu o lovitură de cap din cel mult 2 metri (Chirinciuc n-are nicio scuză că adversarul a împins mingea practic de pe linia porții), iar Ciucur a închis repede robinetul emoțiilor: trasor de pe stânga în colțul lung, cu portarul basarabean al Dunării spectator de lux. La 0-2, Bădic a fost servit în poziție ideală, Chirinciuc a ieșit târziu și a primit balonul pe sub picioare.

Prin urmare, la pauză între buturile gălățenilor a intrat rezerva Măstăcan, dar era prea târziu să mai întâmpine probleme. Asediul se încheiase, ieșenii gândindu-se probabil la remiza din ultima etapă care le va rezerva accesul în Liga I.

După victoria de la Galați, ieșenilor le mai trebuie un punct în ultima rundă, cu Farul Constanța, și promovarea în Liga I se concretizează și matematic

FCM DUNĂ‚REA GALAȚI – CSMS IAȘI 0-3 (0-3)
Etapa a XXIX-a a Ligii a II-a, Seria I
Stadionul Dunărea – 300 de spectatori
Au marcat: Mitrea 35′, Ciucur 38′, Bădic 41′
Eliminat: St. Cucu 80′

DUNĂ‚REA: Chirinciuc (46 Măstăcan) – L. Radu, M. Marin, D. Florea (65′ I. Enache), D. Popescu (cpt.) – Eni, St. Cucu – V. Munteanu, Moroșanu (44′ A. Grosu), Al. Cristea – Cârjan. Antrenor: Eugen Baștină.
IAȘI: I. Irimia – Cotigă, Tincu, Camara, Mitrea (81′ Herghelegiu) – Straton – Onofraș (cpt.), Cl. Tudor (88′ Gorovei), Petrovic (73′ Codrea), Bădic – Ciucur. Antrenor Ionuț Popa.

Arbitri: Alexandru Tudor – Cristian Nica, Vasile Marinescu.

Articol scris de Dănuț LUNGU
Foto: Ionatan ȚUȚU

27 May. 2012, 22:09 Campionat
Pe aceeași temă