CF Brăila, umilită la Pitești de Academica

Marius ANGHEL 07 Dec. 2014, 15:04 Campionat
CF Brăila,** umilită la Pitești de Academica

CF Brăila a suferit, sâmbătă, la Pitești, cea mai severă înfrângere din această ediție de campionat a Ligii 2, cedând cu 0-5 (0-2) în fața celor de la Academica Argeș, încheind anul 2014 pe locul 8, cu 20 de puncte. Cu perspectiva sumbră a desființării echipei, jucătorii lui Alin Pânzaru n-au intrat pe teren foarte motivați în meciul cu trupa lui Marius Baciu, dar asta nu scuză în totalitate eșecul usturător.

Meciul a fost la discreția gazdelor, care au avut prima ocazie de gol în minutul 4 prin Alexandru David, care a șutat de la 13 metri, dar Mitrea a reținut fără probleme. În minutul 13 Lungu a degajat greșit, mingea a ajuns la Nicoliță care a șutat de la marginea careului, însă Lungu a reușit să devieze în corner. Același portar a apărat un șut de la 14 metri expediat de Frunză, în minutul 15, pentru ca peste numai două minute gazdele să reușească să deschidă scorul. Szabo a executat un corner de pe partea stângă și Vițelaru a înscris de la 7 metri cu o lovitură de cap. Peste alte zece minute, Academica și-a majorat avantajul. Popovici a centrat de pe stângă și Pătulea, aflat la primul său meci în acest campionat, a reluat cu capul de la 7-8 metri în plasa porții lui Mitrea.

Brăilenii au încercat să reintre în meci și, în minutul 30, Nicoliță a trimis cu capul de la 10 metri puțin pe lângă bara din dreapta porții apărate de Lungu. Totuși, putea fi 3-0, dar Chițu (36), scăpat singur cu Mitrea și încercând să-l dribleze, a fost blocat de portarul Brăilei și la pauză rezultatul a fost 2-0 pentru Academica.

După pauză cei care au marcat au fost tot cei de la Argeș. În minutul 63, Szabo a centrat de pe partea stângă în fața porții, iar Pătulea a trimis cu călcâiul de la 5-6 m în poarta brăilenilor. Ultimele 10 minute aveau să aducă dezastrul în tabăra lui Pânzaru. Popovici (83) a centrat de pe partea stângă și Chițu a înscris cu capul de la 5 metri. Același Chițu (87) a marcat și al cincilea gol după ce a trimis un lob de la 12 metri.

După această victorie, Academica a terminat anul pe locul 3 în Seria I, la egalitate cu Rapid Suceava de pe locul 2, însă cu un golaveraj mai slab. Totuși, diferența față de lider este una destul de consistentă, 7 puncte. De partea cealaltă, CF Brăila e pe loc de play-out, 8, și are 20 de puncte, cu unul mai puțin față de următoarele două clasate, SC Bacău și Unirea Slobozia.

ACADEMICA ARGEȘ    5
CF BRĂ‚ILA            0

Vițelaru ”16, Pătulea ”25, ”63, S. Chițu ”83, ”87

C. Lungu – Al. David, Vițelaru (cpt.), Fl. Popa, S. Popovici – St. Stancu (Vențer ”71), Ispir (Bg. Pătrașcu ”85), Cr. Pușcaș, I. Szabo – S. Chițu, Pătulea (Olariu ”77)
Rezerve neutilizate: Boșneag – Al. Dedu, Marciuc, D. Buia
Antrenor: Marius Baciu

Cr. Mitrea – D. Spiridon, Olenic, Ghiocel, Stănciulescu – Bg. Spătaru (G. Iordache ”67), A. Pușcașu (G. Niță ”72), L. Ivan, S. Frunză (cpt.) – M. Dima, St. Nicoliță (Ndigwe ”60)
Rezerve neutilizate: Leu – A. Radu, Stângaciu, Necoară
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Spectatori: 100; Arbitru: Ionuț Coza (Cernica); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș (Făgăraș) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea); Jucătorul meciului: Adrian Pătulea.

Sursa: Pro Brăila

Marius ANGHEL 07 Dec. 2014, 15:04 Campionat
Pe aceeași temă