CF Brăila a pierdut la limită în fața liderului, în posibil ultimul meci din istoria clubului

Marius ANGHEL 31 May. 2015, 11:31 Campionat

În semn de protest față de indiferența autorităților locale care nu vor să sprijine activitatea fotbalistică pe plan local, meciul dintre CF Brăila și FC Voluntari a început cu zece minute întârziere. După o partidă care nu a depășit statului unui joc de verificare, FC Voluntari s-a impus cu 1-0 și a sărbătorit accederea în prima ligă, în timp ce, pentru brăileni, din cauza situației financiare dezastruoase, aceasta ar putea fi ultima lor apariție în Liga a II-a.

Ambii antrenori au trimis în teren jucătorii cei mai buni pe care i-au avut la dispoziție și, cu toate acestea, prima repriză a fost una plictisitoare, cu puține momente în care cei aproximativ 150 de spectatori să-și mai descrețească frunțile. Tibi Bălan (min. 9) a trimis primul șut pe spațiul porții, unul anemic însă, care nu i-a pus probleme lui Mitrea. După trei minute a fost rândul lui Pușcașu să-și încerce șansa, dar mingea șutată de brăilean a trecut pe lângă țintă.

Prima fază de poartă care putea modifica tabela s-a petrecut abia în minutul 31, când Voduț a șutat din careu, iar Mitrea a reținut mingea, în doi timpi, din fața lui Ene. În penultimul minut de joc Novac a trecut în dribling de toți adversarii ieșiți în cale, a șutat de la 10 metri, dar același Mitrea a avut un reflex salvator și a deviat mingea în corner. Voduț a centrat perfect de la colțul terenului, însă Tibi Bălan, de la doar șase metri, poziție centrală, a îndeplinit o simplă formalitate pentru a deschide
scorul, 0-1.

Repriza a doua a fost și mai săracă în ocazii de poartă. FC Voluntari a lăsat în continuare impresia că se mulțumește cu rezultatul de pe tabelă, CF Brăila și-a dorit foarte mult un rezultat pozitiv, însă doar o singură dată a periclitat cu adevărat poarta lui Botaș, în finalul meciului când, din lovitură liberă, Necoară a trimis mingea în bară, aceasta a revenit în fața porții, însă Pușcașu a trimis-o paralel cu linia porții.

Oaspeții ar fi putut să-și mărească avantajul, însă Mitrea s-a opus golului, la șutul lui Ene, iar Deac (min. 50) și Rădoi (min. 61) nu au găsit spațiul porții din poziții bune. Mitrea (min. 67) a mai avut o intervenție salvatoare la șutul lui Voduț, când a reușit, in extremis, să scoată mingea de pe linia porții, după o intervenței de asemenea în doi timpi.

FC Voluntari și-a încheiat activitatea din Liga a II-a cu o victorie în timp ce pentru brăileni viitorul este incert, următoarea săptămână putând fi decisivă pentru gruparea de la Dunăre.

Dacă în teren spectacolul a lipsit, nu același lucru se poate spune despre prestațiile celor două galerii. Ambele și-au susținut favoriții, iar în anumite momente au scandat la unison „Salvați CF Brăila” și „Brăila nu moare”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CF BRĂ‚ILA        0
FC VOLUNTARI    1

T. Bălan ”44

Cr. Mitrea – G. Niță, Bârsănel (P. Ioan ”73), Ghiocel, Stănciulescu – Petean, L. Ivan (cpt.), Pușcașu, Necoară – M. Dima (G. Iordache ”61), Onofraș (Mucuță ”81)
Rezerve neutilizate: Comănescu – Spiridon, Alin Radu, Stângaciu
Antrenor: Alin Pănzaru

Botaș – C. Roșu, S. Rădoi (cpt.), Mitache, Maxim – Novac, G. Deac (M. Leasă ”83), Călințaru, T. Bălan (I. Vlad ”77) – M. Ene, Voduț (R. Dumitrescu ”86)
Rezerve neutilizate: Stoica – D. Petre, Todoran, Bârsan
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Municipal (Brăila); Spectatori: 200; Arbitru: Cătălin Marian Pană (București); Asistenți: Dan Lucian Ilieș (Brașov) și Bogdan Ioan Dragoș (Făgăraș); Jucătorul meciului: Mihai Voduț.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Pro Brăila

Marius ANGHEL 31 May. 2015, 11:31 Campionat
Pe aceeași temă