CF Brăila a câștigat chinuit cu FC Botoșani

18 Mar. 2012, 15:52 Campionat
CF Brăila** a câștigat chinuit cu FC Botoșani

Aproximativ 6000 de brăileni au ținut să vadă la fața locului partida din cadrul primei etape a retului ligii secunde la fotbal, în cadrul căreia CF Brăila a primit vizita echipei FC Botoșani. Partida a întârziat cu aproape 5 minute, iar centralul Bogdan Hancearuc (din Iași) a permis starul meciului abia după ce Ionel Drăgoi (organizatorul de competiții al gazdelor) și cei doi asistenți George Fridl (din Bacău) și Ovidiu Arusoaie (din Piatra Nemț) au remediat „defecțiunea” ivită la plasa uneia dintre porți!

În chiar secunda a 15-a, brăilenii au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, corect acordată, după ce Pălimaru a fost faultat clar în careu de către Dinu. Același Pălimaru a executat penalty-ul, impecabil, și meciul începea practic de la 1-0 pentru CF Brăila! După aceea s-a jucat mai mult la centrul terenului, iar în minutul 17 brăilenii majorează scorul: portarul oaspeților, Curilileac a degajat total neinspirat o minge în Câmpeanu, aflat la 15-16 metri, iar apoi mingea s-a dus în plasă, după ce brăileanul a profitat din plin de gafa botoșăneanului: 2-0! Până la pauză, ambele formații au mai avut câteva situații de a marca, dar brăilenii Pălimaru (min. 33 și 44) și Pușcașu (min. 38), precum și botoșănenii Matiș (min. 26) și Ghiceanu (min. 35) au ratat golul care ar fi putut modifica tabela de marcaj.

După pauză botoșănenii au fost mai mereu primii la minge, dar devensiva brăileană rezistă eroic, la baionetă! Cu toate astea, Bucuroiu a scos de sub transversală mingea expediată de Ghioceanu (min. 60), iar Axinte a reluat de puțin pe lângă centrarea lui Matei (min. 72). Brăilenii au încercat și ei câte ceva la poarta moldovenilor, dar nu și-au creeat absolut nicio fază de gol care să schimbe tabela. Presiunea oaspeților dă roade în minutul 83, atunci când Ghiceanu a profitat de gafa lui Bucuroiu și a redus din handicap: 1-2! Gruparea anttrenată de Costel Orac atacă în valuri poarta brăileană, dar reduta gazdelor rezistă cu succes atacurilor în valuri ale oaspeților. După mai multe tertipuri (reușite) de a ține mingea departe de poarta lor, brăilenii reușesc în cele din urmă să câștige cu 2-1 un meci în care nu au jucat aproape mai nimic, iar această victorie este una care asigură CF-ului rămânerea în liga a doua în procent de 90%.

După meci, suporterii brăileni au aplaudat acest succes a formației antrenată de Ion Viorel, antrenor care la final de meci s-a „fofilat” de ochii presei, la sugestia expresă a președiuntelui Adelin Soare, omul care consideră că CF Brăila este echipa lui personală, iar cine nu face ca el este împotriva lui!

După această victorie, CF Brăila urcă pe locul al patrulea cu 26 de puncte, la egalitate cu Delta Tulcea, care este pe locul al treilea, iar în runda viitoare brăilenii vor juca în deplasare pe terenul echipei FC Snagov.

Au arbitrat foarte bine Bogdan Hancearuc (Iași); George Fridl (Bacău) și Ovidiu Arusoaie (Piatra Neamț), iar distribuțiile celor două echipe au fost următoarele:

CF Brăila: Bucuroiu – Bosoi, Călin, Ivan, Vlaicu – Pânzaru, Voicu, Otvos, Pușcașu (54 Ion Gabriel) – Câmpeanu (88 Dăniță), Pălimaru (70 Ndigwe). Antrenor: Ion Viorel.

FC Botoșani: Curileac – Acsinte, Atudorei, Dinu, Bălan – Bordeanu (71 Poverlovic), Tudoran, Stanciu (57 Matei), Matiș (28 Rudac) – Chișu, Ghiceanu. Antrenor: Costel Orac.

Articol scris de Valentin Constantinescu

18 Mar. 2012, 15:52 Campionat
Pe aceeași temă