Ceață, turbulențe, aterizare cu brio!

Liga2.ro 18 Nov. 2012, 17:03 Campionat
Ceață, turbulențe, aterizare cu brio!

CS Otopeni și FC Botoșani au oferit astăzi un fotbal plăcut ochiului, cu goluri multe, revenire pe tabelă și greșeli de arbitraj, în ciuda gazonului aproape înghețat și a puținelor grade peste 0. Sub privirile a peste 200 de spectatori, gazdele au intrat mai hotărâte în meci, nu numai tactic cât și fizic, practicând un joc de posesie, însă pentru puțin timp. Șutul lui Bardu respins în ultimă instanță de Chirileac și pasele primite și nefinalizate de Pălimaru aveau să fie singurele faze importante ale primului sfert de meci. Botoșaniul primește o gură de oxigen în minutul 20, centralul Marius Avram acordă cu ușurință penalty la intrarea lui Vlaicu asupra lui Chiriac, iar staff-ul tehnic al Otopeniului protestează decizia arbitrului de Liga 1 și le cere jucătorilor să părăsească terenul. La vederea celor trei degete ale lui Avram, sugerând minutele la dispoziție pentru reînceperea partidei sau, în celălalt caz, câte puncte ar pierde gazdele, banca tehnică revine asupra hotărârii luate pe moment. Jocul se reia, Vașvari transformă de la punctul cu var și schimbă cifra pe tabelă. Șase minute mai târziu, diferența se majorează la centrarea lui Todoran, prelungită spectaculos de Emmanuel Mbella și finalizată fără probleme de același Vașvari printre picioarele goalkeeper-ului botoșănean. Până la pauză, Marius Croitoru irosește șansa de a închide meciul, grație intervenției lui Bucuroiu.

Se schimbă rolurile

La revenirea de la cabine, Otopeniul pare să fie o cu totul altă echipă. Ion Viorel îl scoate pe Vlaicu de pe poziția de fundaș dreapta și îl introduce pe masivul Bucă în atac. Rețeta este una de succes, formația arătând un aport ofensiv de manual. Cornerul executat de căpitanul Sorin Pană și lovitura de cap a lui Pălimaru aduc primul gol al gazdelor și mingea este adusă din nou la centru. Tactica lui Popovici din actul secund se dovedește a fi neproductivă la contraatacul jucătorului împrumutat de la Pandurii, Mbella care înnoadă picioarele lui Dumitru cu câteva „biciclete” reușind să așeze mai târziu mingea pe capul lui Cârjan, scuturând bara transversală. Moldovenii trăiesc intens pe final de meci, apărarea înaintată a alb-albaștrilor și mingile destinate înalților atacanți sunt ingredientele pentru egalarea din minutul 80, la șutul din întoarcere al lui Neluțu Bucă, continuat până în plasă de noul intrat, Marius Roman.

„Vioară” speră

Remiza neașteptată a fost recompensată cu aplauze din partea spectatorilor și a antrenorului principal. „Jucătorii nu au luat un leu de șase luni. Merită felicitați. Echipa asta a fost adusă în halul ăsta pentru că nu a ajuns pe mâinile cui trebuia. Dar nu-i nimic, vă promovez eu, se poate”, a exclamat după meci „Vioară”.

CS Otopeni FC Botoșani 2-2 (0-2)
Pălimaru ’51, M.Roman ’79/Vașvari ’25, ’31

CS Otopeni (4-2-3-1): Bucuroiu- Vlaicu (’46 Bucă), C.Marin, Râvoiu, Bogdan Dumitru- Dumitrescu, Pană (’80 Fl. Manea)- Bardu, Marcu, Pârvu (’73 M.Roman)- Pălimaru;
Rezerve: Oltean – V. Alexandru, G. Ion, B. Panait;
Antrenor: Ion Viorel;

FC Botoșani (4-4-2): Curileac- Patriche, Dinu, Atudorei, Acsinte (’46 Maghici)- Mbella, Vașvari, Todoran (’82 Boghian), Chiriac- Cârjan, Croitoru (’75 Taban);
Rezerve: A. Bordeanu – Vraciu, Păcurar, Gherman ;
Antrenor: Cristian Popovici;

Articol scris de George NISTOR

Liga2.ro 18 Nov. 2012, 17:03 Campionat
Pe aceeași temă