Ce-i în mână, e… „Minciună”. Fortuna a pierdut incredibil la Tărlungeni, deși, la un moment dat, avea 3-1

Marian Dima, Marius ANGHEL 08 Dec. 2014, 11:18 Campionat
Ce-i în mână, e...

Fortuna Poiana Câmpina a pierdut pentru prima dată în eșalonul secund, în deplasare, după un meci absolut incredibil, de infarct, în ultima etapă din acest an, la Tărlungeni! Cu Unirea, prahovenii au condus cu 3-1, la un moment dat, la mijlocul primei reprize, dar s-au văzut apoi „întorși” la un neverosimil 5-3, golul din prelungiri, din penalty, care a consfințit scorul final, 5-4 venind doar ca „sare pe rană”.

Și, după un tur și jumătate de campionat în care a luat în medie, un gol pe meci, acum, echipa lui Aurelian Stamate a primit o „căruță” de goluri!

Apărarea, în frunte cu portarul Popescu, a clacat, dăruirea gazdelor învingând fotbalul prestat de oaspeți, fazele fixe, mai ales, fiind un adevărat coșmar.
Revenit în primul unsprezece, Chipirliu a deschis scorul, după o pasă pe culoar a lui Honciu, în min. 15, apoi, Antohi a dublat diferența, patru minute mai târziu și părea că Fortuna va continua să fie „nașa” celor de la Tărlungeni, pe care îi bătuse de trei ori, în amical, Cupă și meciul tur.

Spectacolul era complet, Șerban reducând diferența pentru gazde, în minutul 24, la o primă ezitare a portarului Popescu, iar Cioinac a refăcut avantajul de două goluri pentru oaspeți, cu o reluare cu capul, din centrarea lui Damian (min. 34, 1-3).
Iar de aici au început problemele pentru prahoveni, care au căzut, efectiv!

Veteranul Brujan a redus diferența, înainte de pauză, cu o reluare cu capul, din 10 metri, în min, 43, iar de la cabine au ieșit parcă alte echipe. Elevii lui Daniel Bona au speculat mult mai bine terenul greu, jucând … la limită, fiecare fază, iar acest lucru s-a văzut pe tabelă, unde, pe rând, Petra (56 – șut la vinclu din marginea careului mare), același Șerban ( 61, după un corner, la o învălmășeală în careul brașovenilor) și Pricop (min. 79, pe contraatac, șut la colțul scurt, după care, bucurându-se pentru reușită a primit și al doilea galben, fiind eliminat!) au dărâmat defensiva Fortunei, care a primit, pentru prima dată în „scurta sa istorie” 5 goluri! În minutul 78, a fost momentul psihologic al meciului, Chipirliu nimerind bara, la scorul de 4-3, iar în loc de un egal, gazdele au marcat pe contraatac golul despinderii!

Iar reușita lui Vali Munteanu, la ultima fază a meciului, din penalty, când fundașul-golgeter al gazdelor, Șerban a fost eliminat și el, nu a făcut altceva decât să completeze un meci nebun: cu 9 goluri, 2 elimininări și un penalty.

„Sincer, nu am luat pe banca Tărlungeniului 4 goluri într-un meci, dar nici nu-mi aduc aminte să fi dat 5”– spunea antrenorul Dan Bona, după cel mai consistent meci al sezonului, pentru echipa sa.

Iar Fortuna trebuie să se mulțumească doar cu statutul de „revelație”, pentru că a rămas pe locul 2, poziție mai mult decât onorantă, care, anii trecuți dădea dreptul la promovare! Din păcate, cu o scădere de turație, bilanțul ultimelor trei etape – cu doar 2 puncte din 9 posibile obținute, stricând un pic finalul unui an istoric.

Micloșină nu lasă jucătorii să se bucure

Centralul Dorian Micloșină, din Reșița, a reinventat regulamentul, acordând cartonașe galbene jucătorilor care se bucură la gol, la Tărlungeni. Astfel, Antohi a luat galben pentru că a bătut palma cu maseurul, care își serba ziua! Pricop, de la Tărlungeni a pățit la fel, după ce a marcat, fiind dat afară pentru că era al doilea avertisment!

UNIREA TĂ‚RLUNGENI    5
AFC FORTUNA        4

I. Șerban ”24, ”61, Brujan ”43, Petra ”56, Pricop ”79 / Chipirliu ”15, Antohi ”19, Cioinac ”34, V. Munteanu ”90+5 – pen.

Niczuly – Vlăsceanu, Forika, I. Șerban, Iaru – S. Marin (Pricop ”53), Dâlbea, Brujan, Antoche – Petra (Al. Neculai ”73), L. Nicolae (cpt.)(N. Cristea ”67)
Rezerve neutilizate: Dănălache – Istrofor, P. Chiș, Sz. Antal
Antrenor: Dan Bona
Eliminați: Pricop ”79 (cumul de galbene), I. Șerban ”90+4 (cumul de galbene)

I. Popescu – Birău (M. Stancu ”83), M. Marin (cpt.), Șandru (H. Crișan ”57), G. Damian – Minciună, Cioinac – V. Munteanu, Honciu (Zsiga ”83), Antohi – Chipirliu
Rezerve neutilizate: Gârlea – Dobrosavlevici, Asanache, Bg. Năstase
Antrenor: Aurelian Stamate
 

Stadion: Unirea (Tărlungeni); Spectatori: 200; Arbitru: Dorian Micloșină (Drobeta Turnu Severin); Asistenți: Romică Bîrdeș (Pitești) și George Marian Fridl (Comănești); Jucătorul meciului: Ioan Șerban.

Articol scris de Marcel Marin și Marian Dima

Marian Dima, Marius ANGHEL 08 Dec. 2014, 11:18 Campionat
Pe aceeași temă