Caparco: „Nu înțeleg cum România nu se califică la Mondiale, pentru că are mulți jucători de valoare”

Caparco:**

După un tur de campionat în care a avut probleme cu postul de portar, Bogdan Miron fiind ezitant în multe meciuri, CSMS Iași și-a găsit goal-keeper-ul de care are nevoie. Oficialii ieșeni l-au adus în iarnă pe italianul Alessandro Caparco, de la Tg. Mureș, iar acesta a dat siguranță echipei prin evoluțiile sale, fiind unul dintre cei mai apreciați jucători ai echipei în retur. Caparco a explicat că a renunțat la o parte din bani la Tg. Mureș și a venit la Iași pentru Marius Lăcătuș, felicitându-se pentru alegerea făcută.

„Mă bucur că am ales să vin la Iași. Am renunțat la bani la Tg. Mureș și am venit la Iași pentru mister Lăcătuș, cu care am lucrat foarte bine acolo. Eu m-am înțeles bine cu toată lumea la Mureș, mai puțin cu domnul Sabău, cu care am avut ceva probleme. Am fost primit excelent la Iași, m-am acomodat repede, iar suporterii au fost minunați cu mine. Vreau să le mulțumesc din suflet”, a declarat Caparco.

Acesta crede că unul dintre meciurile decisive pentru promovare a fost primul din 2014, cel de la Clinceni: „Eu cred că meciul de la Clinceni, primul din acest an, a fost foarte important. A fost un meci de 10 puncte cum s-ar spune. Dacă pierdeam acolo, era nasol pentru noi. Am câștigat și am prins curaj. Am făcut un retur foarte bun, puțini se așteptau la un astfel de parcurs”.

Speră să joace în cupele europene

Alessandro Caparco și-a prelungit deja angajamentul cu CSMS Iași pentru încă un sezon, președintele executiv Florin Prunea activând o clauză din contractul semnat în iarnă.

„Mi-am prelungit contractul și sunt bucuros că voi juca cu Iașiul în Liga I. Am mai jucat în prima ligă cu Mureșul, cam 8-9 meciuri, sper ca acum să prind cât mai multe meciuri. Îmi doresc să fac un sezon bun și apoi să prind un transfer la o echipă de top care vrea să joace în cupele europene. Foști colegi de-ai mei de la Grosseto au ajuns la echipe foarte bune. Unul joacă la Fiorentina, iar Piovaccari a evoluat la Steaua”, a adăugat Caparco.

„Păcat că nu sunteți la Mondiale”

Goal-keeper-ul ieșenilor s-a referit și la Cupa Mondială care va debuta în scurt timp în Brazilia și și-a exprimat regretul față de absența României.

„Italia are mereu jucători buni și o echipă care ajunge în fazele superioare. Mă voi uita la meciurile de la Mondiale șio săper să ajungă cât mai departe. Păcat că nu este și România acolo. Urmăresc meciurile echipei naționale, chiar îmi pare rău că nu s-a calificat. Nu pot să înțeleg cum o echipă ca România nu joacă la Campionatele Mondiale și Europene în ultimii ani. Aveți jucători de mare valoare, în Italia sunt Mutu, Radu Ștefan, Stoian. Și în Liga I sunt mulți jucători foarte buni, cum ar fi Sânmărtean. E mare păcat că nu sunteți și voi acolo. Cred că problema este alta, nu fotbalistică. Nu pot să spun eu dacă problema este la antrenor, nu sunt în măsură să spun asta. Dar este o problemă, și nu de fotbal. Asta cred eu. În plus, cred că Liga I este un campionat puternic, printre primele după cele de top”, a punctat italianul.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

 

Pe aceeași temă