Campionii FC Argeș – Rapid | S-a vorbit de demisii la ambele echipe înainte de meciul direct. Ce spun Nicolae Dică și Daniel Pancu despre jocul din Trivale

Marius ANGHEL 14 Sep. 2019, 16:07 Campionat
Campionii FC Argeș - Rapid | S-a vorbit de demisii la ambele echipe înainte de meciul direct.** Ce spun Nicolae Dică și Daniel Pancu despre jocul din Trivale

Campionii FC Argeș vrea să treacă peste șocul eliminării din Cupa României (1-2 la Flacăra Horezu) cu o victorie în meciul cu Rapid, echipă care a trecut mai departe în 16-imi, după succesul cu 3-0 cu Dunărea Călărași, însă, în ciuda acestui lucru, nu a scăpat de tensiunile din cadrul echipei. Primarul Sectorului 1, părintele proiectului noii echipe din Giulești, a cerut „capul” lui Daniel Pancu, însă oamenii săi din conducerea clubului ezită să ia această decizie, de teama suporterilor. Partida de la Pitești, contând pentru etapa a 7-a a Ligii 2, e programată duminică, de la ora 15:30.

Nicolae Dică: „Pentru a reuși să obținem un rezultat pozitiv trebuie să facem un joc perfect”

Nici la Pitești nu sunt toate lucrurile roz. Antrenorul Nicolae Dică a amenințat că-și dă demisia în această săptămână, însă a revenit asupra gândurilor sale. Acesta a anunțat că ia măsuri împotriva jucătorilor după eliminarea din Cupă, iar pentru meciul cu Rapid vrea o reacție de orgoliu.

„Ne așteaptă o partidă foarte grea, împotriva unei echipei foarte bune a Ligii 2, o formație de tradiție, o grupare ce are în componență jucători de valoare și care este susținută de suporteri inimoși. Pentru a reuși să obținem un rezultat pozitiv trebuie să facem un joc perfect. Ca jucător, am multe amintiri legate de confruntările cu Rapid. Când eram la FC Argeș și la Steaua, am jucat de multe ori împotriva Rapidului, iar de fiecare dată, meciurile au fost frumoase și spectaculoase. Stadionul era mereu plin, erau meciuri pe care le așteptam cu cea mai mare plăcere!. Sper ca jocul de duminică să fie pentru elevii mei un spectacol fotbalistic. Trebuie să aibă plăcerea de a juca, dar și mult curaj. Sper ca partida să se ridice la nivelul așteptărilor piteștenilor. Vor veni mulți oameni la stadion și elevii mei trebuie să joace pentru a-i mulțumi pe cei prezenți”, a declarat Nicolae Dică.

Runda trecută, Argeșul a câștigat cu 2-0 la București chiar în fața ultimului adversar al Rapidului, Daco-Getica, iar înaintea meciului din etapa a 7-a se situează pe locul 5, cu 12 puncte.

Daniel Pancu: „Mergem la Pitești pentru a recupera punctele pierdute acasă cu Viitorul Pandurii”

La Rapid, chiar dacă la ultimul meci jucat s-a obținut o victorie clară, 3-0 cu Dunărea Călărași, deci și accederea în 16-imile Cupei României, apele nu sunt deloc liniștite. În weekendul trecut, la pauza jocului din campionat, de pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, când scorul era 1-1 (oaspeții au câștigat în final cu 2-1), surse autorizate din cadrul clubului Rapid au dezvăluit pentru ProSport că primarul Dan Tudorache ar fi coborât de la tribuna oficială și ar fi cerut ca Daniel Pancu să fie dat afară. Până la urmă, spiritele s-au mai calmat, dar Pancu știe ce se întâmplă și ce se pregătește în spatele său. Se așteaptă un nou pas greșit din partea echipei, pentru ca antrenorul să fie îndepărtat de pe banca tehnică.

Despre meciul de la Pitești, Daniel Pancu a spus că echipa sa va merge să obțină o victorie și să recupereze punctele pierdute cu Viitorul Pandurii.

„Ne așteaptă un derby, în orice condiții, indiferent de poziția din clasament. Întâlnim o echipă bună, un antrenor foarte bun, jucători buni, în special în atac: Năstăsie, Blejdea, Barbu, Buhăescu, Nini Popescu, Grecu. Au o echipă de atac foarte bună, o echipă care vine după două victorii în campionat, cu un moral bun, dar care a pierdut meciul asta de Cupă. La noi, situația este invers. Venim după o înfrângere dureroară, neașteptată, în campionat. Am avut timp scurt la dispoziție să ne lingem rănile. Am avut parte de ceea ce e mai frumos în fotbal, pentru că întotdeauna ai ocazia, ca jucător și ca antrenor, să îți iei revanșa după o perioadă scurtă, de trei zile. A fost un meci de Cupă, câștigat de noi, clar ca rezultat, însă nu atât de clar ca și evoluție, dar e o victorie foarte importantă, pentru moralul jucătorilor. Mergem la Pitești și tratăm jocul la fel cum le-am tratat și până acum, pentru a recupera punctele pierdute acasă cu Viitorul Pandurii.

Cu siguranță, atmosfera din tribune va fi frumoasă, cum a fost și la Reșița. Seamănă mult cu duelurile de altă dată, când eu eram jucător în Liga 1. Au un teren bun, spațiu. Sper să ne ridicăm și noi pe teren la nivelul publicului, pentru că sunt convins că va fi o atmosferă superbă”, a declarat Pancu.

În privința declarațiilor date de primarul Dan Tudorache, Daniel Pancu a spus că nu va renunța niciodată, ci poate fi doar demis. „Eu mă consider un campion. În vocabular, în DEX-ul unui campion nu există a renunța. Nu există, și veți vedea că nu există. Pot fi demis oricând. Și acum, la masă. Pentru că e normal, sunt antrenori în lume, de la cei mai mari, până la cei mai mici, care pot fi demiși. Dar să renunț, niciodată. Nu îmi stă în fire. Oricine ar fi, oricine ar veni, nu renunț eu. Pot fi doar demis, atât. E normal, e contract. Într-adevăr, e situația mai specială cu mine, pentru că sunt la Rapid. Dar atât. Pot să fiu demis. Să renunț, în niciun caz”, a transmis antrenorul Rapidului.

În acest moment, Rapid e pe locul 9, cu 10 puncte.

Meciul care are loc pe stadionul „Nicolae Dobrin”, duminică, de la ora 15:30, va fi arbitrat de centralul Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) și asistenții Stelian Slabu (Brașov) și Adrian Vornicu (Iași). Rezervă este Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea), iar observatori au fost delegați Ionuț Borcan (Ploiești) și Horațiu Stănescu (Craiova).

Prețurile biletelor pentru a intra pe stadionul la meciul Campionii FC Argeș – Rapid costă 5, 10 sau 20 de lei, în funcție de sectoarele arenei din Trivale.

Marius ANGHEL 14 Sep. 2019, 16:07 Campionat
Pe aceeași temă