Daniel Pancu își are zilele numărate la Rapid! Oamenii primarului Tudorache îl vânează pe antrenor, acesta reacționează: „Cunoștințele dumnealui despre fotbal sunt aproape zero”

Marius ANGHEL 13 Sep. 2019, 16:55 Campionat
Daniel Pancu își are zilele numărate la Rapid!** Oamenii primarului Tudorache îl vânează pe antrenor, acesta reacționează:

Daniel Pancu (42 de ani), antrenorul echipei FC Rapid 1923, l-a făcut praf, la conferința de presă de astăzi, înaintea meciului cu Campionii FC Argeș, pe primarul Sectorului 1, Dan Tudorache. Politicianul și oamenii prin care controlează clubul îl pândesc pe Pancu, spun sursele ProSport, așteptând un nou pas greșit din partea acestuia pentru a-l putea îndepărta de pe banca tehnică. Pancu este, în acest moment, alături de Florin Manea, ultimul „mohican” care mai are legătură cu adevăratul Rapid, cel falimentat în 2016. Niciunul nu ar fi agreat, spun sursele ProSport, de primarul Tudorache, de Burcă și avocatul Nicolescu, dar celor trei le este teamă de suporteri și ar prefera să-i vadă plecați „de bună-voie” pe Pancu și Manea.

Surse autorizate din cadrul clubului Rapid 1923 au dezvăluit pentru ProSport că, la pauza meciului Rapid – Viitorul Pandurii Târgu Jiu, când scorul era 1-1 (oaspeții au câștigat în final cu 2-1), Dan Tudorache ar fi coborât de la tribuna oficială și ar fi cerut ca Daniel Pancu să fie dat afară. Până la urmă, spiritele s-au mai calmat, dar Pancu știe ce se întâmplă și ce se pregătește în spatele său.

Vineri, fostul internațional a declarat răspicat că sprijinul primit de la politicieni a fost decisiv pentru ascensiunea FC Rapid 1923 în Liga 2, dar a cerut să fie respectat, lansând niște fraze foarte dure la adresa lui Tudorache. „Fără domnul primar, Rapidul nu ar fi fost unde e acum, adică o echipă de Liga 2 cu pretenții la promovarea în prima ligă. E normal să-și dorească tot ce-i mai bun pentru această echipă, dar, din câte știu eu, cunoștințele dumnealui despre fotbal sunt aproape zero. Nu știu dacă știe când e ofsaid. E părintele acestui nou Rapid. Dar legat de analiza strict fotbalistică a mea, accept una oricând, dar doar din partea oamenilor calificați și care stau zi de zi cu mine”, a spus Pancu, la conferința de presă premergătoare meciului cu Campionii FC Argeș, de la Pitești, din etapa a 7-a a Ligii 2 (programat duminică, de la ora 15:30).

Sub comanda lui Daniel Pancu, FC Rapid 1923 a obținut promovarea în Liga 2 astă-primăvară. Fostul atacant l-a înlocuit pe Constantin Schumacher la „cârma” echipei giuleștene și este puternic susținut de suporterii „vișiniilor”.

Interes pentru Mircea Lucescu

Tudorache a afirmat că ar dori să-l aducă pe Mircea Lucescu la Rapid, iar sursele ProSport confirmă că discuțiile au existat, chiar dacă legendarul antrenor n-a spus niciodată că ar accepta să vină. Încă nu este clar dacă acestuia i s-a propus să preia funcția de antrenor, ocupată în prezent de Daniel Pancu, sau una în conducerea clubului.

„Eu am spus că mă interesează ca anul viitor Rapid să promoveze. Asta mă interesează. Rapid trebuie să promoveze! Sunt dispus să fac orice pentru asta. Atât timp cât Pancu are rezultate, va sta la Rapid. Așa e și în contract. E imposibil pentru mine ca Rapid să nu aibă rezultate! Obiectivul lui Pancu poate să vi-l spună oricine. Eu sper ca Rapidul cu Pancu să promoveze. Pot să vă spun că la meciul de acum patru zile (n.r. – pierdut cu Viitorul Pandurii pe teren propriu, scor 1-2) mi-a fost teamă pentru promovare. Mircea Lucescu îmi e prieten. Înțelegeți dumnevoastră. Cu un prieten poți vorbi orice. Nu vă pot dezvălui, a fost o discuție privată. Nu am confirmat venirea lui, dar nici nu infirm. Mircea va rămâne un mare rapidist”, a spus primarul Daniel Tudorache, pentru gsp.ro, joi.

Marius ANGHEL 13 Sep. 2019, 16:55 Campionat
Pe aceeași temă