„Câinii” își fac satelit de internaționali!

27 Jun. 2012, 09:35 Campionat

Înființarea unei academii de juniori dinamoviste în adevăratul sens al cuvântului schimbă automat prioritățile și la echipa a doua a „câinilor”. Conducătorii lui Dinamo au decis ca, din sezonul viitor, „satelitul” să nu mai conțină fotbaliști refuzați de la formația antrenată de Dario Bonetti, ci doar tinerii internaționali pe care Dinamo i-a crescut sau i-a cumpărat în ultimele luni din toată România.

Lansează și o academie de fotbal

Dinamo lucrează de mai bine de un an la proiectul unei academii la nivel național, cu centre regionale, dar a rezervat cel mai important rol echipei secunde a clubului. După ce a reușit să strângă o mare parte a jucătorilor de mare perspectivă născuți între 1992 și 1995, dar și mai mici, conducătorii roș-albilor au decis ca aceștia să se poată roda la un nivel solicitant, menit să-i călească, iar destinația acestora este Dinamo II.

Până acum, echipa secundă a „câinilor” era un cocktail între puști promițători, jucătorii lipsiți de perspectivă din curtea lui Dinamo, cei care erau considerați surplus la prima echipă sau ca centru disciplinar pentru fotbaliștii care dintr-un motiv sau altul intrau în conflict cu șefii. Practic, pentru juniorii de 17, 18 sau 19 ani mai rămâneau doar câteva locuri disponibile. Acum, situația se va schimba, iar puștii care au impresionat în ultima vreme la loturile U 17, U 18, U 19 sau la naționala de tineret vor avea șansa să joace constant la nivelul Ligii a II-a, după ce s-a decis ca la Dinamo II să evolueze doar tinerii care au maximum 19-20 de ani.

Talente ca Nica, Geo Mișu, Dobrosavlevici, Stănescu, Filip, Roman, Buia sau Mărkuș se vor șlefui la un nivel optim lor. În plus, cunoscut ca un fanatic al creșterii jucătorilor tineri, Dario Bonetti a promis că în acest sezon le va da tinerilor care vor confirma la Dinamo II cât mai multe șanse la prima echipă.


Internaționalii de juniori și tineret ai lui Dinamo
Andrei Manyur
portar, 19 ani – U 19
Robert Dănciulescu (foto)
portar, 19 ani – U 19
Constantin Nica
fundaș, 19 ani – U 19
Geo Mișu
fundaș, 18 ani – U 17
Daniel Stanca
fundaș, 20 ani – fost U 19
Alin Dobrosavlevici
fundaș, 18 ani – U 19
Raphael Stănescu
mijlocaș, 19 ani – U 19
Steliano Filip
mijlocaș, 18 ani – U 19
Alin Roman
mijlocaș, 18 ani – U 19
Darius Buia
mijlocaș, 18 ani – U 19
Adrian Mărkuș
atacant, 20 ani – U 21
Denis Lemac
atacant, 18 ani – U 18

Articol de Cătălin MUREȘANU și Nicu BĂ‚DESCU
Foto de Mihai ANDRIEȘ

27 Jun. 2012, 09:35 Campionat
Pe aceeași temă