Brașovenii au terminat în forță, Corona e lider în seria sa!

Marius ANGHEL 26 Nov. 2012, 13:57 Campionat
Brașovenii au terminat în forță,** Corona e lider în seria sa!

Se anunța meci tare, meci între două echipe fruntașe ale seriei, Corona fiind lider, Mureșul, locul patru la acea oră. Componența echipelor, cu jucători cu state vechi la prima ligă era o garanție că fotbalul va fi la el acasă sâmbătă după prânz pe stadionul Carpați. Din păcate, zicala „la pomul lăudat să nu te duci cu sacul”, s-a adeverit. Spectacol nu a fost, fazele de poartă nu au abundat, încrâncenarea și determinarea punând stăpânire pe jucătorii din teren. Sau altfel spus, punctele puse în joc au primat, în detrimental jocului spectaculos.

Mureșenii au prezentat sub Tâmpa o echipă aproape completă, singurul absent fiind Epaminonda Nicu, fostul echipier al Urziceniului, acum doar prezent în tribună fiind suspendat. Orgoliosul Daniel Isăilă, antrenorul mureșenilor, și-ar fi dorit mult un rezultat pozitiv în dauna Coronei, mai ales că se aude că este foarte curtat de președintele lui FC Brașov, Ioan Neculaie, pentru a reveni pe banca stegarilor în intersezon. Din păcate pentru el, Corona nu a mai repetat greșelile din înfrângerea cu Vâlcea de acum două etape și și-a respectat statutul de lider al seriei, administrând o înfrângere care îndepărtează fosta echipă de primă ligă de vârful clasamentului.

Golul de trei puncte a fost marcat de Ioan Coman (foto) în minutul 61, cu un șut cu stângul la colțul lung, de la opt metri lateral stânga, după ce inițial se lepădase de ambii fundași centrali ai oaspeților, 1-0. Ocazii au mai avut și Ene și Stângă, balonul lovind chiar și bara o dată.

Nici mureșenii nu putem spune că au jucat rău, jumătăți de ocazie existând și în dreptul lor, dar acestea fie au fost ratate, fie au fost rezolvate de apărarea brașoveană. Nu putem omite nici mijlocașii lui Bona, tabloul de comandă al jocului fiind controlat în permanență de experiența lui Stere și Stângă sau aplombul dat de tinerețea lui Vlad Munteanu sau Horia Popa.

Una peste alta, o victorie scurtă a brașovenilor, dar cu bătaie lungă dacă ne gândim că într-un meci direct sunt practic șase puncte în joc, nu trei. O victorie meritată, deși Isăilă a mai cârtit în privința arbitrajului, spunând la pauză că echipa gazdă trebuia să sufere două eliminări după faulturile lui Forika și Damian. Noi punem oful său doar pe seama tensiunii din teren pentru că la experiența sa din fotbal suntem convinși că acum vede altfel lucrurile.

O victorie care țintuiește Corona pe primul loc, cel puțin până la primăvară, când se va relua campionatul. O clasare pe care sincer, nu o vedeam la începutul sezonului, prin prisma evoluțiilor controversate din liga a treia, dar care acum o recunoaștem și pentru care felicităm echipa.

Corona Brașov – FCM Târgu Mureș 1-0 (0-0)
Spectatori: 350
A înscris Ion Coman ( 61)

Corona: Marc – Martac, Forika, Damian, Avram – Fl.Stângă (89 Pastor ), Vlad Munteanu, Stere, Popa (67 Leonte)- Coman, Ene (71 Marinescu). Antrenor: Daniel Bona.

FCM Tg. Mureș: Abraham – Precup, Szilagy, Bujor, Sfârlea (68 Poiană)- Deaconescu, Huiban (59 Cristea), Stancu (59 Pădurețu), Pascariu- Hanca, Vagner. Antrenor: Daniel Isăilă.

Arbitru: George Găman (Craiova).
Asistenți: Alexandru Cerei, Iulian Szekely (ambii Cluj).
Cartonașe galbene: Damian (21), Avram (25), Stere (51), Stângă ( 66)/ Vagner (3), Stancu (24), Deaconescu (39), Precup (45), Poiană (75).

Sursa: Bună Ziua Brașov

Marius ANGHEL 26 Nov. 2012, 13:57 Campionat
Pe aceeași temă