Brașovenii au înmuiat Măciuca!

Marius ANGHEL 29 Oct. 2012, 15:45 Campionat
Brașovenii** au înmuiat Măciuca!

Corona a devenit o certitudine. E drept, seria nu este de speriat, de echipele bune de odinioară au rămas doar numele. Dar asta nu înseamnă că știrbim din meritele jucătorilor pregătiți de Daniel Bona, Vasile Gherghe și Marian Măuță.

Și nici a adversarilor de ieri, o echipă de asemenea insolentă în peisajul ligii a doua, care alături de Corona, conduc iată în clasamentul acestei serii.
Corona pleca cu avantajul victoriei din intersezon când a învins Damila, 2-0 într-un meci amical. Plus vestea care i s-a dus deja, cum că joacă cel mai calitativ fotbal din serie.

Rezultatele tind să confirme cele spuse. Chiar Lincar spunea după jocul de ieri. „Corona e principala favorită la promovare”.
De partea cealaltă, președintele secției de fotbal a liderului, Andrei Szakal s-a dovedit a fi mai ponderat, răspunzând elegant la cea mai rostită întrebare în serie, promovează sau nu Corona în liga 1? „Pe noi ne bucură jocul bun al băieților, în urma lui vin iată și rezultatele. Noi nu am făcut un scop din a promova, ne vedem pas cu pas de treabă și tratăm fiecare partidă serios, cu gândul la victorie. Dacă lucrurile vor merge bine și vom avea culoar de promovare, nu vom spune nu”.

Și Ilie Luca, directorul sportiv al Coronei era entuziasmat de evoluția echipei și în general panta ascendentă pe care se află echipa pe care o reprezintă.

Asta în ciuda disconfortului creat ieri de un incident minor când la o degajare aiurea a portarului advers, balonul a ieșit din stadion și a spart parbrizul mașinii lui Dragoș, băiatul său. „Nu-i nimic, cioburile aduc noroc. Spargem câte un parbriz la fiecare meci, numai să fie la fel deznodământul ca în partida cu Damila”, a făcut haz de necaz, Ilie Luca, persoană cu ani grei în spate la liga 1 în funcția de conducător al FC Brașov.Revenind la meci, să spunem că echipa brașoveană nu aprins un joc nemaipomenit, și l-a făcut efectiv pe cel obișnuit.
Apărare atentă, agresivă când se impune, un mijloc laborios unde experiența liniei la nivelul primei ligi, cu Stere șef de bandă, a făcut legea.
Iar atacul, atacul Coronei e formidabil.
Cineva spunea înaintea meciului că îi va fi greu Coronei pentru că lipsește Coman.
Fotbalist bun, nimic de spus, dar în condițiile în care îți permiți să ți pe bancă un jucător de viteză, bun marcator, cum e Chirciu, înseamnă că într-adevăr ai soluții.

Ieri a fost ziua lui Ene. Nu, nu de naștere, nici onomastică, ci de fotbal. A avut chef de joc și mai ales de goluri. A dat două, unul cu capul din apropiere (20), specialitatea lui, și un al doilea senzațional, de la 25 de metri, sub transversală (70) de la chemat și Lincar, antrenorul advers să îl felicite și să bată cuba cu el. Asta după ce Stângă deschisese scorul (14), iar Voinea egalase un minut mai târziu. Pe lângă ele, a mai dat și Marcăș unul, spectaculos, la vinclu (38).Victorie frumoasă, logică, care menține Corona sus, pe primul loc, statut ce îi dă putere să viseze frumos la iarnă.

Corona Brașov – Damila Măciuca 4-1 (3-1)
Stadion: Carpați.
Spectatori: 600.
Au înscris: Florin Stângă (14), Marius Ene (20 și 70), Cristi Marcăș (38)/ Albert Voinea (15).

Corona: Marc- Martac, Forika, Fizeșan, Damian- Fl. Stângă, Vlad Munteanu, M. Stere, B. Marinescu (71 Pastor) – Ene (78 Chirciu), Marcăș (83 H.Popa). Antrenor: Daniel Bona.
Damila: Botaș – Stoica, Posteucă, Amet, Iordache- Bucuroaia, Melcea (52 Rogozan), Lircă, Popa (80 Bălan)- Voinea, Geantă (57 Codin). Antrenor: Erik Lincar.

Arbitru: Nicolae- Călin Botaș (Timișoara ).
Asistenți: Daniel Hulubei (Vaslui), Ovidiu Arușoaie (Piatra Neamț).
Cartonașe galbene: Martac (10) / Posteucă (49), Rogozan (80).

Sursa: Bună ziua Brașov

Marius ANGHEL 29 Oct. 2012, 15:45 Campionat
Pe aceeași temă