Brașoveanu: „Trebuie să stabilim țintarul, dar nu știm dacă se strâng câte 14 echipe pe serie”

Mihai Andries 10 Jul. 2014, 19:58 Campionat
Brașoveanu:**

Membrii Comitetului Executiv al FRF se vor întruni, vineri, pentru a lua o serie de decizii. Potrivit spuselor reprezentantului Ligii a II-a, Auraș Brașoveanu, pe ordinea de zi s-ar afla stabilirea programului noului sezon, la nivelul eșalonului secund.

Reprezentantul cluburilor de Liga a II-a, în CEx al FRF, Auraș Brașoveanu, spune că printre altele, în cadrul sedinței, ce va avea loc vineri, 11 iulie, cu începere de la ora 11.00, ar trebui stabilit țintarul, deși teremnul de înscriere al echipelor în campionat este 15 iulie.

„Sunt mai multe probleme pe ordinea de zi. Ratificarea modificărilor aduse la ROAF, structura CCA, detalii administrative. De asemenea, trebuie să stabilim țintarul la Liga a II-a, pozițiile cum se va juca, dar nu știm dacă se strâng câte 14 echipe. Pe ce discutăm? Pe 13, pe 14 echipe, sunt multe incertitudini. Voi propune să-l amânăm după data de 15 iulie, pentru că ne trezim că trebuie să-l modificăm de șapte ori”, a declarat reprezentantul cluburilor de Liga a II-a în CEx, Auraș Brașoveanu.

„Dacă e să ne luăm după hârtii, trebuie să le luăm în calcul pe Corona și Vaslui”

Oficialul susține că este o incertitudine totală în ceea ce privește componența celor două serii de la nivelul Ligii a II-a.

„Dacă e să ne luăm după hârtii, nici Corona, nici Vaslui nu au probleme. Atunci, ești obligat să le iei în calcul. Incertitudinea planează, probabil de pe 15 iulie vom ști mai multe. Dacă nu se vor strânge câte 14 echipe pe serie, nu știm dacă se va putea juca în sistem regulat, să vedem. Legat de retrogradare, chiar dacă nu s-a stabilit oficial, lucrurile sunt clare. Vor retrograda câte cinci echipe, pentru că Liga a III-a va rămâne cu șase serii. Ar însemna multe cheltuieli în plus, legate de deplasare, dacă s-ar trece la patru serii”, a mai precizat Auraș Brașoveanu, care este și președintele LPF 2.

Noul sezon al Ligii a II-a va începe peste o lună și jumătate, însă situația este departe de a fi clarificată. Deși, majoritatea echipelor a dat startul pregătirilor, sunt multe semne de întrebare în ceea ce privește sistemul competițional.

Sursa: Gazeta Nouă

Mihai Andries 10 Jul. 2014, 19:58 Campionat
Pe aceeași temă