Brașoveanu: „La Farul, am avut lot, dar n-am putut construi o echipă”

Autori: Alexandru Raita, Mihai Andries Publicat: 11 Dec. 2014, 11:43 Actualizat: 11 Dec. 2014, 17:01 Campionat
Brașoveanu:  „La Farul, am avut lot, dar n-am putut construi o echipă”

FC Farul a încheiat dezamăgitor anul 2014 în Liga a II-a, clasându-se pe antepenultima poziție, la numai două puncte de ultimul loc, în condițiile în care obiectivul la finele sezonului regulat este prinderea play-off-ului (situarea în primele șase formații).
 
În primele 12 etape, echipa a fost condusă de antrenorul Marian Pană, secondat de Ion Barbu, iar din runda a 13-a, principal a trecut Ion Barbu, ajutat de Gică Mina. În 16 etape de campionat, „marinarii” au obținut numai 12 puncte, având o rată de succes de 25%. Cu doar două victorii realizate (celelalte meciuri încheindu-se cu șase egaluri și opt înfrângeri), golaveraj 16-30 și -12 la „adevăr”, Farul a îndepărtat și mai mult spectatorii de un stadion „Farul” pe care și așa bătea vântul.
 
Președintele clubului constănțean, Auraș Brașoveanu, este de părere că echipa putea realiza mai mult în 2014, dar că obiectivul încă nu e ratat. „Am avut lot, dar n-am putut construi o echipă. Omogenizarea ar fi trebuit să se facă din mers. Nu am avut un lider adevărat în vestiar, care, în momentele grele, să acționeze ca un adevărat catalizator. Au fost mai mulți factori, atât obiectivi, cât și subiectivi, care au condus la această situație. Totuși, chiar și așa, obiectivul rămâne în picioare. Mai avem șanse să prindem play-off-ul, chiar dacă distanța față de locul șase s-a mărit (n.r. acum fiind de nouă puncte). Trebuie să ne reorganizăm însă. Am vorbit la telefon cu patronul Giani Nedelcu despre strategia viitoare și urmează că ne și întâlnim. Se va produce și o remaniere a lotului de jucători, iar până pe 30 decembrie, vom renunța la anumiți fotbaliști. Vom analiza și prestația băncii tehnice și vom stabili dacă se va păstra formula Barbu – Mina ori vom aduce pe altcineva, a precizat Brașoveanu.

Oficialii constănțeni își doresc ca echipa să se reunească cel mai târziu în intervalul 12 – 15 ianuarie 2015, în condițiile în care campionatul va începe pe 28 februarie 2015.

Sursa: Ziua Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Autori: Alexandru Raita, Mihai Andries Publicat: 11 Dec. 2014, 11:43 Actualizat: 11 Dec. 2014, 17:01 Campionat
Pe aceeași temă