Brăilenii, la a treia înfrângere consecutivă. Viorel Ion și-a luat revanșa în fața lui Pânzaru

Sâmbătă dimineață, în prezența a doar 200-300 de spectatori, CF Brăila suferit a treia înfrângere consecutivă din actualul campionat a Ligii 2, fiind învinsă de data aceasta de Gloria Buzău cu scorul de 2-0 (1-0). A fost practic o revanșă a echipei antrenate de Ion Viorel (după ce brăilenii au eliminat din Cupa României gruparea buzoiană chiar pe terenul ei). Jucătorii lui Alin Pânzaru s-au văzut nevoiți să părăsească terenul învinși de o echipă care a fost dominată copios.  

Nici nu începuse bine meciul de pe Municipalul brăilean și oaspeții aveau deja 1-0 după autogolul lui Necoară, care a trimis în propria poartă de la 16 metri o minge care s-a vrut a fi o pasă la portarul Mitrea: 0-1! A urmat apoi o dominare sterilă a gazdelor, dar șutul lui Frunză de la 25 de metri a fost reținut fără probleme de portarul Stoicescu (min. 5). Replica buzoienilor a venit în minutul 19, atunci când Mitrea a scos din vinclu lovitura liberă executată de Ghiță de la 20 de metri lateral strânga, iar apoi a venit rândul lui Răduca (20) să-l pună la grea încercare pe portarul gazdelor cu un șut de la 16-17 metri. Un minut mai târziu, Marcu a executat o lovitură de colț, însă voleul lui Pălimaru din careul brăilean s-a dus puțin peste!

Pușcașu ar fi putut egala, dar acesta a lovit greșit balonul la doar 2-3 metri de poarta goală și i-a enervat pe spectatorii care au venit la stadion. A fost rândul lui Onofraș să se facă de râs la faza din minutul 34, atunci când brăileanul a cerșit o lovitură de la 11 metri, dar a primit un cartonaș galben pentru plonjonul efectuat în lupta corectă pentru minge cu Vlaicu. Nici Iordache nu i-a creat vreo problemă lui Stoicescu cu un șut anemic de la vreo 10 metri și cam asta a fost istoria unei reprize dominată teritorial de brăileni, dar cei care au intrat la pauză cu avantaj au fost buzoienii după autogolul lui Necoară!

Totuși, scorul pauzei avea să fie stabilit în minutul 43. La o lovitură de colț în favoarea buzoienilor executată de Marcu, mingea aruncată în careul brăilean a fost reluată cu capul în plasă de către Diniță, cel care avea să stabilească rezultatul la pauză, dar totodată și rezultatul final, 0-2.

În repriza a doua ambele echipe s-au întrecut în ratări

Toți cei prezenți la stadion se așteptau la un adevărat asediu la poarta buzoiană în repriza a doua, dar s-au înșelat amarnic! Prima ocazie de gol a fost ratată tot de oaspeți, în minutul 47, atunci când Dumitrescu a tras în plasa laterală de la 6-7 metri ușor lateral dreapta! Apoi, tot Gloria a fost mai periculoasă prin Marcu, care a trimis de la 18 metri puțin alături (min. 60). Abia în minutul 65 brăilenii au prima șansă de a înscrie, însă ratată de Nicoliță, care, aflat singur-singurel la numai 6 metri de poarta goală, a trimis cu capul pe alături!

În minutul 67 putea fi 0-3, dar lovitura de cap a lui Răduca este respinsă cu greu în corner de Mitrea, iar la lovitura de colț care a urmat și a fost executată de Ghiță, Marcu a trimis cu capul în bara dreată a porții brăilene.

Până la finalul partidei, fiecare echipă a mai avut câte o șansă de a marca, dar ambele au ratat! Mai întâi au făcut-o brăilenii, în minutul 75, atunci când Stoicescu a apărat magistral „capul” lui Ivan de la 6-7 metri după centrarea lui Frunză. Iar apoi a venit rândul lui Pălimaru să trimită cu capul puțin alături centrarea venită de la Marcu (min. 79)!

În ciuda faptului că au fost arătate și trei minute de prelungire, cele două echipe au jucat parcă „țurca” și astfel se încheie o partidă în care buzoienii au învins cu un binemeritat 2-0 la capătul unui meci în care CF Brăila a „adunat” o a treia înfrâgere consecutivă (două dintre ele pe teren propriu), iar acum pentru gruparea brăileană urmează o „excursie” pe Litoral, acolo unde speră să-și mai recupereze miercuri din pagubă împotriva Farului Constanța!

CF BRĂ‚ILA        0
GLORIA BUZĂ‚U    2

Necoară ”2 – autog., Dăniță ”43

Cr. Mitrea – M. Dima, Necoară (B. Spătaru ”46), L. Ivan, Stănciulescu – Frunză (cpt.), Pușcașu, D. Spiridon, G. Iordache (Olenic ”73) – Onofraș (A. Radu ”60), S. Nicoliță
Rezerve nefolosite: Leu – Ghiocel, G. Niță, M. Gheorghe
Antrenor: Alin Pânzaru

Cr. Stoicescu – Ct. Vlaicu, Dăniță (cpt.) (F. Amet ”84), Ad. Ghinea, G. Ghiță – N. Popescu, Cl. Dumitrescu, G. Marcu, Tigoianu (D. Burlacu ”39) – Răduca (A. Voicu ”74), Pălimaru
Rezerve nefolosite: D. Sârbu – Agache, Bobe, Pantelie
Antrenor: Viorel Ion

Articol scris de Marcel Sânpetru
Foto: Pro Brăila

Pe aceeași temă