Brăilenii au câștigat și au ieșit, deocamdată, din „zona fierbinte” a play-out-ului

Brăilenii au câștigat și au ieșit,** deocamdată, din

În ciuda ultimelor rezultate destul de bune (2-1 cu Gloria Buzău și 0-0 la Rapid Suceava), care au mai îndepărtat pe CF Brăila din „zona fierbinte” a subsolului clasamentului, doar vreo 500 de brăileni au venit la stadionul „Municipal” pentru a urmări meciul etapei a cincea din play-out pe care jucătorii lui Pânzaru l-au jucat cu Farul Constanța. Iar cei care au lipsit au avut ce regreta, deoarece gruparea brăileană a prestat un joc destul de bun, reușind să învingă cu scorul de 3-1 (0-0), fiind acum pe locul trei cu 22 de puncte.

Prima repriză a meciului cu gruparea de pe malul mării a fost una fără goluri, dar plăcută ochiului și care a fost dominată de brăileni, care au avut prima ocazie de gol ratată de Iordache în minutul 4: șut de puțin pe lângă vinclu de la 15 metri! Apoi, constănțenii au fost dezavantajați de centralul Cristian Dumitrică, cel care nu a văzul un henț în careu făcut de Ghiocel, urmat apoi de un fault asupra lui Ivanovici, în suprafața de pedeapsă! Roșu a trimis mai apoi din voleu de la 14 metri, respins greu de Puia, și totul a intrat în normal. A venit rândul lui Mitrea să se remarce la șutul lui Ivanovici din lovitură liberă de la 25 de metri (min. 30), același portar respingând mingea șutată de Stan de la 30 de metri (min. 36). Nici Puia nu se lasă „bătut” de șutul expediat de Ghiocel de la vreo 30 de metri lateral dreapta (min. 44) și astfel cele două echipe intră la pauză cu un rezultat „alb”, injust cu evoluția evoluția din teren a brăilenilor.

Imediat după odihna regulamentară, CF Brăila deschide scorul: Ochia i-a pasat lui Câmpeanu la 14 metri de poarta adversă, iar șutul plasat al acestuia, de la 14 metri, l-a învins pe portarul Puia: 1-0 (min. 47). A venit apoi o altă greșală de arbitraj și Roșu a marcat dintr-un ofsaid de minim trei metri (nesemnalizat de asistentul Răzvan Dobre (Dâmbovița) și astfel gazdele conduceau cu 2-0 (min. 54).

La faza imediat următoare, Farul a redus din handicap, prin Ciobanu, cel care a reluat frumos cu capul în plasă, lovitura de colț executată de Ivanovici: 2-1 (min. 56)! Apoi Roșu a văzut direct un cartonaș roșu pentru o intrare periculoasă asupra lui Ghinea și se părea că CF Brăila nu putea ține rezultatul până la final. Ba chiar mai mult, brăilenii au mai înscris în inferioritate numerică: a fost un corner executat de Spătaru, de pe partea stângă, Câmpeanu a reluat cu capul la poartă, dar, de la un metru de poartă, Spiridon a trimis tot cu capul mingea în plasă, stablind astfel scorul final: 3-1 (min. 61)!

Până la finalul meciului nu se mai întâmplă nimic notabil pe tabela de marcaj, exceptând faptul că Mitrea a fost avertizat pentru trageri de timp și că arbitrul de centru i-a acordat primul ajutor lui Iordache după o ciocnire cu Bumbac, deoarece medicul echipei brăilene (Candid Moise) nu a fost lăsat să intre pe teren.

Cam asta a fost în linii mari povestea unei victorii pe deplin meritate a brăilenilor, care, după acest succes, speră că vor juca în liga a doua și din toamnă.

CF BRĂ‚ILA
FARUL CONSTANȚA
3-1

Ad. Câmpeanu ”49, C. Roșu ”54, Spiridon ”67 / D. Ciobanu ”56

Mitrea – Spiridon, L. Ivan, Necoară, Ghiocel – C. Roșu, Oghia (R. Neagoe ”79), Cl. Ionescu (Spătaru ”64), Frunză (cpt.) – G. Iordache (M. Dima ”84), Ad. Câmpeanu
Antrenor: Alin Pânzaru
Eliminat: C. Roșu ”57 (roșu direct)

Puia – Băjan, D. Ciobanu, Ad. Ghinea (Bumbac ”73), D. Barna – Tothăzan (A. Tudor ”86), D. Stan – Ivanovici,V. Apostol, I. Florea II (Dincă ”69) – Al. Muscă
Antrenor: Ștefan Nanu

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Pe aceeași temă