Botoșaniul s-a dezlănțuit cu Astra II!

27 Nov. 2011, 15:08 Campionat

După înfrângerea controversată de la Otopeni, FC Botoșani avea nevoie de cele trei puncte pentru a avea o vacanță mai liniștită. Astfel, tehnicianul moldovenilor, Costel Orac , a ales să înceapă ultima partidă oficială din acest an într-o formulă ofensivă: cu Matei vârf de lance, susținut din spate de Homneac și Matiș.

Problemele din defensiva improvizată a lui Imilian Șerbănică aveau să se vadă încă din minutul 9, atunci când Matiș a ratat deschiderea scorului în urma unui șut de la 20 de metri. După alte două acțiuni bune la poarta lui Gavrilaș, botoșănenii reușesc să marcheze în minutul 20. Matiș execută o lovitură liberă de pe partea stângă, balonul cade în careu după care se strecoară în poartă.

Mulțumiți de avantajul obținut, elevii lui Costel Orac decid să se retragă, lucru ce avea să le dea emoții mari puțin mai târziu. Bucă (26) ratează una din puținele ocazii ale oaspeților, trimițând mingea direct în brațele lui Curileac. Treziți de situația mare de gol a giurgiuvenilor, FC Botoșani reușește să își dubleze avantajul de pe tabelă după o naivitate a defensivei adverse. Matei (34) și Vașvari combină în careu, primul reluând nestingherit din șase metri pentru 2-0.

Mitanul secund debutează cum nu se putea mai bine pentru moldoveni. Același Matei (52) ridică proporțiile scorului cu o lovitură de cap după o centrare perfectă a neobositului Matiș.

După reușita a treia, botoșănenii se sting și nu mai contează deloc pe faza de atac, astriștii avântându-se spre poarta lui Curileac. Lukacs (53), Constantin (59) și William (71) îl pun timid la încercare pe goalkeeper, însă fără success.

Ultimul fluier al turului i-a găsit pe jucătorii lui Orac îmbrățișați și pe giurgiuveni uitându-se obsesiv spre cer.

FC Botoșani – Astra II Giurgiu 3-0 (2-0)
Matiș (22), M. Matei (34, 52)

Curileac (cpt.) – Patache, C. Dinu, Atudorei, Acsinte – Chișu (83 De Souza), Vașvari, Matiș (87 Ferreira), V. Bordeanu (67 Boroștean) – M. Matei, Homneac
Antrenor: Costel Orac

Gavrilaș – C. Gheorghe (cpt.), Oprsal, Șanțmare, S. Bucă – Vădrariu (55 S. Constantin), G. Marcu, William (54 Toure), Ochia – G. Burlacu, Lukacs (70 Gafița)
Antrenor: Imilian Șerbănică

articol și foto de Eduard BLAGA

27 Nov. 2011, 15:08 Campionat
Pe aceeași temă