Botoșaniul resuscitează Callatis!

24 Oct. 2011, 14:42 Campionat
Botoșaniul resuscitează Callatis!

Vremea mohorâtă dinainte startului meciului de la Mangalia a pus pe gânduri pe cei 1000 de spectatori prezenți în tribunele stadionului „Central” cu privire la calitatea jocului ce urmă să fie prestat de fotbaliștii Callatisului și FC Botoșaniului. În teren, aceștia au demostrat contrariul, oferind un spectacol de zile mari, în total, la finalul partidei, tabela arătând 3-2.

La numai cinci minute de la fluierul de start al centralului, Vâscan a pus gheata la centrarea lui De Souza și a deschis scorul. 1-0 pentru FC Botoșani și fotbaliștii lui Marius Popescu porneau încrezători că pot câștiga ușor la Mangalia. Replica dobrogenilor a venit însă la numai două minute, atunci când Crăciun a reluat cu capul din 6 metri puțin pe lângă poarta lui Neagu. Jocul promitea goluri, asta fiind demostrat și de șutul de la 20 de metri al lui Bordeanu (8), respins in extremis de portar în corner.

Avantajul botoșănenilor avea să se mărească cu ajutorul aceluiași Vâscan (10). Mijlocașul l-a învins pentru a doua oară pe Neagu cu o reluare din 10 metri, însă Poverlovici (15) anula diferența imediat. Fundașul oaspeților și-a înscris în propria poartă după o nesincronizare cu Curileac, Cogali și Crăciun fiind cei care au creat ocazia pe contraatac.

După acest autogol, Callatis și-a început recitalul. Mai întai Bardu trece puțin pe lângă egalare după o centrare a lui Bolat de pe partea stângă (66), ca mai apoi tot el să pătrundă în careul botoșănean și să fie faultat de Atudorei (73). Doicaru a executat calm și a făcut 2-2. Forcingul Mangaliei s-a liniștit cu 9 minute înainte de final, odată cu golul trei. Cogali marca cu un șut de la 20 de metri și îl lăsa fără replică pe goalkeeper-ul moldovean.

Ultimele minute au aparținut moldovenilor, Ferreira (85), șut puțin pe lângă poartă, și Boroștean (93, 94), cu execuții mult peste, au pus capăt unui meci cu răsturnare spectaculoasă de scor.

Fluierul final le-a adus celor de la Callatis Mangalia 3 puncte importante în lupta pentru evitarea retrogradării, de partea cealaltă, în urma înfrângerii, FC Botoșani visează la promovare.

Callatis Mangalia – FC Botoșani 3-2 (1-2)
Poverlovici autogol (15), Doicaru (73), Cogali (81) / Vâscan ( 5, 10)

Neagu – Samson, Răvoiu, Damian, Evdochim, Cogali, Cojenel ( 70 Kamara), Huzuneanu (57 I.Florea), Bardu (cpt.), Bolat, Ad. Crăciun (64 Doicaru)
Antrenor: Mugurel Cornățeanu

Curileac – Patache, Atudorei, Poverlovici, V. Bordeanu, Matiș ( 77 Ferreira), Vașvari (cpt.), Vâscan, Diouf ( 50 Boroștean), De Souza ( 69 Chișu), Homneac
Antrenor: Marius Popescu

Articol și foto de Eduard Blaga

24 Oct. 2011, 14:42 Campionat
Pe aceeași temă