Botoșănenii s-au revanșat pe Areni!

Marius ANGHEL 18 Mar. 2013, 14:03 Campionat
Botoșănenii** s-au revanșat pe Areni!

Aproximativ 3.000 de spectatori au venit sâmbătă cu așteptări mari pe stadionul Areni, pentru a asista la un nou episod din tradiționala rivalitate fotbalistică dintre județele Suceava și Botoșani. Din păcate, derbiul dintre Rapid și FC Botoșani, contând pentru etapa a XVII-a a Ligii a II-a, nu s-a ridicat defel la nivelul scontat, starea proastă a gazonului incomodându-i vizibil pe jucătorii celor două formații, care au părut deseori că participă la o luptă în noroi, pe un câmp de orez.

În aceste condiții, când principala grijă a fotbaliștilor era menținerea echilibrului, fazele de poartă au lipsit cu desăvârșire pe parcursul primelor 60 de minute. Totuși, oaspeții aveau să deschidă scorul în minutul 67, în urma unei faze fixe la care sucevenii se apărau cu un om mai puțin, fundașul central Morariu aflându-se în acel moment pe marginea terenului, pentru îngrijiri medicale. Coordonatorul de joc al botoșănenilor, Croitoru, a executat foarte bine o lovitură de colț de pe partea stângă, iar fundașul central Poverlovici l-a învins pe Preda cu o reluare de cap plasată.

Chiar și la acest scor forța ofensivă a „ceferiștilor” a lăsat de dorit, ei neizbutind până la final să-și treacă în cont decât un amărât de corner, abia în minutul 81. Mai mult, defensiva sucevenilor a mai cedat o dată în secvențele de prelungiri, permițându-i lui Croitoru să-și treacă și el numele pe lista marcatorilor, cu o reluare spectaculoasă, din vole, de la 14 metri. Așadar, scor final 0-2, un rezultat care-i plasează excelent pe botoșăneni în lupta pentru promovarea în Liga I, iar pe rapidiști îi face să trăiască în continuare periculos, ei aflându-se în acest moment la doar o aruncătură de băț de zona retrogradării.

Rapid: Preda – Doboș, Fl. Plămadă, Morariu (70 Spătar), Semeghin – Chiriac (60 Chișu), Găldean, Sumanariu, Petrescu – Caragea (59 Homneac), I. Plămadă. Antrenori: Bogdan Tudoreanu și Ion Buzoianu.

FC Botoșani: Vlad – Țepeș, Poverlovici, Dinu, Acsinte – Vraciu, Taban, Croitoru, Fulop (60 Maghici) – Hadnagy (72 Ignea), Cârjan (60 Boghian). Antrenori: Cristi Popovici și Marius Gireadă.

Sucevenii dau vina pe arbitraj

Cum era și firesc, la finalul partidei stările de spirit în cele două tabere erau complet diferite.

Tehnicianul Rapidului Bogdan Tudoreanu a declarat: „Știam că va fi un meci greu și speram să nu conteze cele patru absențe importante din tabăra noastră. Dacă eram puțin mai atenți la faza primului gol, cred că partida curgea spre un rezultat echitabil, de egalitate. Noi mai avem de muncă la capitolul omogenitate. Ne-au venit mulți jucători noi în pauza de iarnă, iar până la această oră încă n-am putut să facem un antrenament pe iarbă din cauza timpului nefavorabil. Cât despre arbitraj, consider că am fost dezavantajați în mai multe ocazii, inclusiv la faza din minutul 90, soldată cu eliminarea lui Doboș”.

De partea cealaltă, botoșănenii erau numai un zâmbet. „E o victorie importantă pentru noi în contextul luptei pentru promovare. Sunt 3 puncte mari, obținute în condiții de joc deosebit de grele. Consider că starea proastă a gazonului a constituit un dezavantaj important pentru noi, deoarece alcătuim un lot mai valoros decât adversarii noștri”, a precizat antrenorul botoșănenilor Cristi Popovici.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Foto: gazetasv.ro

Marius ANGHEL 18 Mar. 2013, 14:03 Campionat
Pe aceeași temă