Bosoi aduce o nouă victorie brăilenilor

11 Sep. 2011, 12:56 Campionat
Bosoi** aduce o nouă victorie brăilenilor

După eșecul la scor de neprezentare din etapa trecută de pe terenul Victoriei Brănești, CF Brăila aborda meciul din runda a IV-a a ligii a doua cu dorința limpede de a învinge nou promovata Callatis Mangalia. Dar jocul cu gruparea constănțeană avea să fie pentru elevii antrenați de Ion Viorel unul extrem de dificil, în condițiile în care formația pregătită de Marin Barbu s-a dovedit a fi una extrem de greu de învins. Callatis Mangalia este una dintre puținele echipe ale ligii secunde care, deși a marcat câte două goluri în ambele deplasări vde până acum, nu a reușit să câștige niciun punct de pe terenuri străine, în ambele cazuri fiind învinsă cu același scor: 3-2! În jocul de la Brăila, oaspeții au fost cei care au marcat primii prin Crăciun, care a reluat cu capul în plasă lovitura de colț executată de pe dreapta de Bardu: 0-1 (min. 7). Gazdele s-au trezit repede la realitate, și odată pusă mingea la centru au restabilit egalitatea: Pălimaru a făcut șah-mat apărarea constănțeană pe partea stângă, a întors pentru Moise la 8-9 metri de poartă și acesta l-a executat sec pe Dragne: 1-1 (min.8).

După ce Bardu ratează golul doi pentru Callatis din poziție de singur cu portarul (min. 10), brăilenii reușesc să preia conducerea pe tabela de marcaj după reușita lui Ndigwe care a șutat fulgerător la vinclu de la 10-11 metri de poarta adversă: 2-1 (min. 12). După marcarea acestui gol se joacă mai mult între cele două careuri, fără ca vreuna dintre echipe să aibă vreo fază de poartă, dar în minutul 30 se restabilește iarăși egalitatea, la o fază care nu anunța nimic periculos pentru poarta gazdelor. A fost o lovitură de colț de pe partea dreaptă executată de Bardu, apărarea brăileană respinge mingea în afara careului, dar Cojenel prinde șutul vieții lui și printr-un voleu senzațional de la 25 de metri, lateral stânga, trimite mingea direct în colțul lung al porții lui Leu spectator la fabuloasa execuție a constănțeanului: 2-2!! Prima repriză s-a încheiat cu intervenția miraculoasă a lui Dragne la șutul lui Moise de la 20 de metri (min.44), și astfel cele două echipe au intrat la vestiare cu un rezultat de egalitate echitabil după aspectul jocului în primele 45 de minute.

Repriza secundă începe cu CF Brăila într-o ofensivă sufocantă pentru apărarea oaspeților care face față cu destulă greutate centrărilor brăilenilor în careul Callats-ului, dar din păcate pentru ei, brăilenii nu găsesc soluția salvatoare, în timp ce constănțenii preferă să se apere mulțumiti de rezultat. Semnalul golului izbăvitor l-a dat mai întâi Pânzaru în minutul 44 care a marcat, dar golul a fost anulat corect pe motiv de offside, pentru ca două minute mai târziu CF Brăila să marcheze golul care i-a adus în cont cele trei puncte pe deplin meritate. A fost o lovitură de colț executată de Pungă de pe partea stângă, Bosoi a reluat cu capul, din plonjon, la colțul scurt, iar mingea s-a dus în plasa porții lui Dragne după ce în prealabil a lovit bara: 3-2 (min. 76). Finalul partidei este ușor dominat de oaspeți, dar defensiva brăileană rezistă atacurilor fără consistență ale constănțenilor, însă pe final tot gazdele irosesc desprinderea prin Henry (min.84) și Pălimaru (min.92).

Una peste alta, a fost o victorie pe deplin meritată a CF-ului Brăila, obținută cu forcepsul în fața unei echipe a Mangaliei care va avea un cuvânt greu de spus în această ediție de campionat. Nu de alta, dar se simte că la CF Brăila lucrurile sunt pe calea cea bună, și asta datorită implicării în fenomen a autorităților locale care au înțeles că numai prin aducerea de jucători se poate face performanță, iar acum brăilenii au 6 puncte după patru etape, în condiția în care la finalul turului trecut de campionat CF Brăila avea numai 4 (patru!!) puncte după 15 etape.

CF Brăila: Leu – Bosoi, Ivan, Călin, Necoară (min. 64: Pungă) – Voicu (min. 58: Pânzaru), Ion Gabriel, Otvos, Moise (min.63: Henry) – Pălimaru, Ndigwe. Antrenor Ion Viorel

Callatis: Dragne – Florea, Floricel (min. 28: Răvoiu; min. 56: Ciortea), Damian, Miron – Bardu, Bolat, Cojenel, Sofronie (min. 66 Kamara) – Iordache, Crăciun. Antrenor: Marin Barbu.

Articol scris de Valentin Constantinescu

11 Sep. 2011, 12:56 Campionat
Pe aceeași temă