Bona explică ce a dus la „nebunia” de la Tărlungeni: „La pauză i-am certat pe jucători. A fost ceva incredibil”

Marius ANGHEL 08 Dec. 2014, 18:40 Campionat
Bona explică ce a dus la

Unirea Tărlungeni și Fortuna Poiana Câmpina au oferit meciul sezonului în Liga 2, sâmbătă, în etapa a 16-a, ultima din acest an. Prahovenii au condus cu 2-0 după aproximativ 20 de minute de joc, prin golurile lui Chipirliu (15) și Antohi (19), iar la pauză au intrat în avantaj cu 3-2. Oaspeții au mai marcat o dată prin Cioinac (34), iar gazdele au redus diferența prin Șerban (24) și Brujan (43).

Ce s-a întâmplat în repriza secundă este de domeniul fantasticului. Brașovenii învinși de trei ori de Fortuna în acest sezon (amical, campionat și cupă) au revenit incredibil prin golurile lui Petra (56), Șerban (61) și Pricop (79) și aveau 5-3. Apoi au urmat două elimină pentru trupa lui Dan Bona, Pricop (”79) și I. Șerban (”90+4), ambii pentru cumul de galbene. Totuși, scorul final a fost 5-4 după ce Valentin Munteanu a transformat un penalty în minutul 90+5.

Nebunia din teren a fost explicată și de antrenoul brașovenilor, Dan Bona. „Meciul cu Fortuna este de departe cel mai spectaculos din cariera mea de antrenor. La pauză i-am certat pe jucători, dar ce a urmat în repriza secundă a fost ceva incredibil. Au fost 30 de minute de vis. Mă bucur enorm pentru acest succes în fața Fortunei, echipa care nu pierduse niciun meci în deplasare în acest sezon. Îmi felicit jucătorii pentru modul în care au abordat acest sezon. Am construit la Tărlungeni un grup foarte unit, iar această echipă poate juca de la egal la egal cu orice echipă din această serie. Suntem în grafic și acum depinde doar de noi să ne menținem pe un loc ce asigură prezența în play-off”, a declarat, pentru monitorulexpres.ro, Bona, care, după meci, și-a anunțat jucătorii că vor continua să vină la antrenamente până joi, apoi vor intra în vacanță până pe 12 ianuarie.

După desfășurarea a 16 etape, Unirea Tărlungeni a încheiat anul pe locul 5 în Seria a II-a, cu 22 de puncte. Tot la play-off este situată și Fortuna, echipă care se află pe locul 2 cu 26 de puncte, însă s-a îndepărtat la 3 puncte după această ultimă rundă a anului de liderul ACS Poli, câștigătoare cu 3-0 în derby-ul cu Metalul Reșița, ocupanta locului 3.

Marius ANGHEL 08 Dec. 2014, 18:40 Campionat
Pe aceeași temă