Blestemul Clinceni: o nouă sancțiune pentru Rapid

Mihai Andries 24 Apr. 2014, 09:25 Campionat
Blestemul Clinceni:** o nouă sancțiune pentru Rapid

Fiecare deplasare la Clinceni pare să le poarte ghinion celor de la Rapid, pentru că de fiecare dată gruparea din Giulești a fost sancționată de Comisia de Disciplină a FRF pentru comportamentul suporterilor. Data trecută, excursia în comuna ilfoveană le-a adus rapidiștilor două etape de suspendare a terenului propriu și 30.000 de lei amendă. Meciul din Vinerea Mare i-a costat aceeași sumă de bani, dar măcar le-a lăsat la dispoziție arena proprie.

Astfel, conform anunțului publicat pe siteul FRF, ieri s-a decis ca „în temeiul RD al FRF respectiv art. 82 al. 1 completat si modificat, al. 2 și al. 3 lit.c raportat la art. 83 al. 2 lit. d cu aplicarea art. 44 al. 1 și art. 83 al. 2.1”, Rapid să fie sancționată cu „programarea a două jocuri pe teren propriu fără spectatori în sectoarele H și G ale Peluzei Nord și o penalitate sportivă de 30.000 de lei în urma partidei cu FC Clinceni, din prima etapă a play-off-ului Ligii a II-a.”

Totodată, cele două grupări au fost sancționate cu câte 970 de lei, în baza art. 78 lit. a din Regulamentul Disciplinar. În plus, În temeiul art. 27.2 din ROAF, contestația echipei Rapid București se respinge ca neregulamentară (netaxată și nesusținută).

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Gabriel FLUERARIU
 

Mihai Andries 24 Apr. 2014, 09:25 Campionat
Pe aceeași temă