Băluță îi fură victoria Bihorului

22 Apr. 2012, 20:54 Campionat

FC Bihor a terminat la egalitate, scor 2-2, jocul pe care l-a disputat, duminică, pe teren propriu, în compania echipei Chindia Târgoviște, plasată pe locul III în clasament.

Meciul s-a jucat în cadrul etapei a XXII-a a Ligii secunde la fotbal. Deși pe lângă cele două goluri marcate, formația orădeană și-a creat și alte ocazii periculoase de a înscrie trimițând de două ori mingea în bară, scorul a rămas 2-2, roș-albaștri pierzând astfel două puncte.

Fotbaliștii echipei FC Bihor au început cu ambiție meciul și încă din minutul 3 au expediat mingea în bară, când atacantul Adrian Mărkuș a executat o lovitură liberă de la 18 metri.

În minutul 6, formația orădeană a reușit deschiderea scorului, după ce în urma unei centrări venite de pe partea dreaptă, Ciprian Selagea a reluat pe jos de la aproximativ 10-11 metri, în colțul lung al porții lui Perianu.

După marcarea golului, echipa orădeană a permis formației oaspete să atace mai mult și, în minutul 24, Alexandru Băruță a reușit să restabilească egalitatea cu un șut din interiorul careului la colțul scurt.

Până la pauză nu s-a mai marcat, cu toate că ambele formații și-au mai creat câteva acțiuni, sfârșitul primului mitan mai consemând doar accidentarea lui Mărkuș, care a fost înlocuit cu Ovidiu Bic.

Repriza a doua a fost mult mai bună pentru gazde, care au revenit de la vestiare dornice de a tranșa de partea lor partida. FC Bihor a reușit să-și creeze câteva ocazii periculoase. Spre exemplu, în minutul 68, în urma unei lovituri de pe partea stângă, executate de Sorian, Petrache a reluat cu capul din 12 metri, mingea trimisă de el lovind bara transversală.

Totuși, bihorenii au reușit să preia conducerea doar în minutul 80, când Birtalan Botond a reluat din 6 metri o centrare venită de pe partea dreaptă.

Contrar cursului jocului, cu două minute înainte de final, echipa dâmbovițeană a restabilit egalitatea după un șut centrare al aceluiași jucător, Alexandru Băruță. Mingea trimisă de acesta a lovit mai întâi bara din partea dreaptă a porții lui Popescu și apoi a intrat în plasă.

În clasament, FC Bihor se menține pe locul X cu 27 de puncte, urmând a evolua etapa viitoare, miercuri, la Deva, în compania celor de la Mureșul.

FC BIHOR ORADEA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE 2-2 (1-1)
Selagea (6), Birtalan (80) / Băluță (23, 88)

Antrenor: Gheorghe Ghiț
A. Popescu – Zanardini, Sg. Oltean (cpt.), I. Petrache, R. Lupu – A. Coroian, Selagea (’85 Danci), Sorian, Șulea (’76 Birtalan) – Florean, Mărkuș (’29 Bic)

Antrenor: Flavius Stoican
Perianu – C. Dinu (’76 D. Pătru), Mladen, S. Rădoi (cpt.), Bușu – Băluță, Mihăescu, Poiană, C. Anton (’71 C. Negoescu) – I. Șerban (’62 I. Radu), Verdeș

Text și foto: Bihoreanul

22 Apr. 2012, 20:54 Campionat
Pe aceeași temă