Baloteștiul a ajuns la optulea meci fără eșec pe teren propriu. Farul, tot mai aproape de barajul pentru salvarea de la retrogradare

Mihai Andries 06 Apr. 2015, 11:26 Campionat
Baloteștiul a ajuns la optulea meci fără eșec pe teren propriu.** Farul, tot mai aproape de barajul pentru salvarea de la retrogradare

Rămasă cu gustul amar al ratării calificării între primele șase pe mâna ei, gruparea din Balotești a abordat primul meci din play-out cu gândul de a-și păstra seria senzațională de pe teren propriu, acolo unde nu a mai pierdut din 11 octombrie anul trecut, de la meciul cu cântec contra Academicii Argeș Pitești. Și au reușit-o, astfel că Baloteștiul a ajuns la optulea meci consecutiv fără înfrângere, din care șapte au fost victorii și unul a fost egal.

Cine este neglijent primește goluri

Însă până la victorie, ilfovenii au suferit timp de o repriză, în condițiile în care oaspeții au deschis scorul încă din minutul 6, la o fază care nu anunța nimic. Un aut din dreapta, o pasă pe linia de 16 metri, apărarea nu face pasul în față și Ochia înscrie din cădere. Elevii lui Pisano nu acuză șocul și atacă în valuri poarta adversă, pentru a restabili egalitatea.

Însă mingea nu vrea să intre în poarta lui Neagu sub nicio formă. O lovitură liberă bine bătută de Pătrașcu este prinsă de portarul marinarilor, apoi Antoche și Marinaș trec pe sub o minge centrată în careul advers, în timp ce Gojnea nu reușește să înscrie din doi metri.

Pauza părea să îi ducă pe marinari la cabine cu un avantaj minim, dar o neglijență a lui Neagu a adus egalarea în chiar primul minut de prelungire al reprizei. Antoche a trimis un șut centrare de pe stânga, portarul advers a fost surprins de execuția ilfoveanului și mingea a intrat în poartă nu înainte de a cădea în fața buturilor.

Giurgiu și Pisano, doi ghinioniști cu probleme diferite

Repriza a doua a început prost pentru marinari, care și-au băgat mingea în propria poartă la o fază la care juniorul Gojnea a fost foarte inspirat și norocos. Puștiul l-a presat pe noul intrat Szalkai, i-a furat mingea faristului în colțul careului și a centrat în fața porții. Presat de Pisano junior, Giurgiu a reluat mingea în propria poartă, așa că, din minutul 49, ilfovenii au preluat conducerea.

Dacă fundașul stânga al marinarilor a fost ghinionistul oaspeților, în tabăra Baloteștiului, ocolitul de soartă a fost fiul principalului, care nu a reușit să își treacă numele pe tabela de marcaj. După faza din minutul 49, acolo unde doar a contribuit la autogol prin presiunea pusă pe Giurgiu, italianul a avut două ocazii mari de a înscrie, în interval de doar 60 de secunde. Prima dată mingea a atins bara, după o lovitură de cap din șase metri, pentru ca a doua oară să se scurgă pe lângă poartă, după o reluare din trei metri.

Seniorul Pisano și-a cruțat fiul de chinuri schimbându-l în minutul 65 cu Herea, noul intrat înscriind ultimul gol al meciului în prelungiri. O lovitură liberă trimisă în careu a ajuns la acesta, care a preluat, a driblat un adversar și a stabilit scorul final la 3-1. Marinarii au terminat meciul în zece după ce Cîrstoiu a plecat la cabine în primul minut de prelungire, după al doilea galben și va lipsi în partida vitală de vineri cu ACS Berceni, care poate împinge Farul cu un picior mai aproape de barajul pentru salvarea de la retrogradare.

CS BALOTEȘTI – FARUL CONSTANȚA        3-1
Antoche ”45+1, Giurgiu ”49 – aut., Cl. Herea ”90+3 / Ochia ”6

Fulga – Mande (Stelitano ”74), Flămânzeanu, Antoche, N. Filip – I. Sandu (cpt.), B. Pătrașcu – Marinaș, B. Oprea, Gojnea (C. Ionică ”81) – F. Pisano (Cl. Herea ”65)
Rezerve neutilizate: C. Tănase – M. Dobrescu, G. Lupașcu, D. Popa
Antrenor: Giovanni Pisano

Vl. Neagu – Băjan, D. Ciobanu, Fl. Pătrașcu (cpt.), Al. Giurgiu (R. Neagoe ”81) – Cioinac (I. Plămadă ”70), Cîrstoiu – Al. Grigoraș (Szalkai ”46), Ochia, M. Jianu – M. Enciu
Rezerve neutilizate: I. Dinu – Buzea, Pîslaru, Cl. Popa
Antrenor: Marian Dinu
Eliminat: Cîrstoiu ’90+1 (două galbene)

Stadion: Central (Balotești); Spectatori: 200; Arbitru: Andrei Lucian Țiții (Sibiu); Asistenți: Dragos Baluna (București) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga); Jucătorul meciului: Bogdan Pătrașcu

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 06 Apr. 2015, 11:26 Campionat
Pe aceeași temă