Balint și-a învins creația și i-a redus șansele la promovare! Ce îl bucură cel mai mult și mesajul pentru Sportul Snagov

Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 10:30 Campionat

La al treilea meci în 2019 împotriva unei echipe care e implicată în lupta pentru promovare, Metaloglobus a reușit să ia toate punctele puse în joc. După remiza de la Ploiești cu Petrolul (1-1) și înfrângerea de la Academica Clinceni (0-1), bucureștenii au trecut în această etapă de Sportul Snagov. A fost un succes la limită pe teren propriu, cu 1-0, obținut pe final, după golul marcat de Ovihiu Herea în minutul 80, însă unul foarte important atât pentru echipă, cât și antrenorul ei principal.

Cu cele trei puncte obținute și profitând și de celelalte rezultate înregistrate de contracandidatele în lupta pentru evitarea retrogradării, Metaloglobus a ajuns la cota 40 și a urcat pe locul 10, îndepărtându-se la șapte puncte de ultima formație care ar pica în Liga 3, cu șase etape înainte de finalul sezonului.

A fost o victorie după un meci închis, în care ocaziile de gol au fost rare, însă unul care confirmă că Metaloglobus începe să fie greu de bătut pe teren propriu în noua formulă, fiindcă în 2019, în șase jocuri, are cinci succese și un egal.

„Vreau să încep prin a-mi felicita echipa. Băieții au reușit să facă un joc foarte bun chiar și dacă în prima repriză, cel puțin în ultima treime, nu am reușit să fim foarte periculoși, dar, în schimb, am dat dovadă de o organizare bună, am reușit să blocăm adversarul, unul foarte puternic, care și-a creat o situație doar în urma unei greșeli a noastre, o minge pierdută undeva la 30 de metri de propria poartă, la ocazia pe care Bărbulescu a ratat-o singur cu Iacob. Ce mă bucură foarte mult este faptul că, după discuția pe care am avut-o cu echipa la pauză, băieții au reacționat foarte bine, am ieșit mult mai hotărâți să câștigăm acest joc, am crezut până la final în faptul că ne putem asigura cele trei puncte, unele foarte importante pentru noi. S-a și văzut în clasament în urma meciurilor disputate în această etapă. Și faptul că le-am obținut în compania unei echipe foarte puternice, care are jucători de calitate certă pentru acest nivel, dau valoare și mai mare celor trei puncte”, a spus Laszlo Balint după victoria în fața echipei de pe locul 4.

„Acel grup de jucători de la Sportul Snagov merită mult mai mult”

Totodată, a fost o demonstrație a lui Balint împotriva fostei sale echipe, cel care a creat-o la începutul sezonului și pe care a transformat-o dintr-una de pluton în una care să ocupe de cele mai multe ori prima poziție în clasament în acest sezon și să lupte pentru promovare. Însă pe care a părăsit-o în iarnă, nemulțumit de condiții și lipsa de stabilitate financiară.

Balint și-a felicitat însă foștii jucători, despre care spune că ar merita mult mai mult. Despre lupta loc pentru promovare, crede că șansele de a mai prinde locul 3 sunt mici. „Țin să felicit Sportul Snagov, chiar dacă, la acest moment, șansele lor și pentru locul 3 par destul de reduse. Eu îi doresc lui Eugen Trică să ducă această luptă până la bun sfârșit. Acel grup de jucători de la Sportul Snagov merită mult mai mult. Mă bucur pentru ei, că încă sunt acolo, implicați în acea luptă și le doresc mult succes pe mai departe”, a mai declarat Laszlo Balint.

După această înfrângere, Sportul Snagov a rămas cu 63 de puncte și ar putea fi depășită de Petrolul, care își câștigă meciul de astăzi cu Daco-Getica, de la ora 12:00, pe „Ilie Oană”. Diferența ilfovenilor față de „U” Cluj, ocupanta locului 3, care duce la baraj, rămâne însă de trei puncte, iar față de Chindia, aflată pe al doilea loc promovabil direct, a crescut la șapte puncte.

Metaloglobus încă nu este salvată matematic de la retrogradare, cu toate că se află pe locul 10, iar etapa următoare are un meci cu o contracandidată în lupta pentru evitarea picării în Liga 3, sâmbătă, de la ora 11:00, la Balotești.

În meciul tur, Snagovul se impusese fără probleme la Ghermănești cu Metaloglobus, câștigând cu 3-0, prin golurile marcate de Darius Buia (28), Cristian Dănălache (43 – pen.) și Lucian Ion (90+3).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 10:30 Campionat
Pe aceeași temă