Balint: „Publicului din Bistrița îi place fotbalul și eu zic că are nevoie de el”

Marius ANGHEL 24 May. 2014, 21:27 Campionat

Antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, fostul mare jucător Gabi Balint, născut la Sîngeorz-Băi și cetățean de onoare al Bistriței din 2007, a declarat că îi salută cu drag pe bistrițeni și că nu poate uita momentele frumoase trăite acolo și sprijinul oferit de Jean Pădureanu de-a lungul carierei sale: „Publicului îi place fotbalul. Ce distracție are bistrițeanul în weekend în afară de fotbal?”.

„Vreau să-mi salut publicul din Bistrița, de aici am plecat, vorba aia, pentru mine casa mea aici este, vreau să-i transmit sănătate domnului Jean Pădureanu, toată sănătatea din lume, să-i mulțumesc pe această cale pentru tot ce a făcut pentru mine de când am plecat de aici ca și copil, ca și junior. El și Ion Alecsandrescu (n.r. – președintele clubului de fotbal Steaua în perioada de glorie a anilor ”80) au fost cei mai mari conducători din fotbalul românesc, pentru mine au fost ca doi tați, m-au ajutat foarte mult în cariera mea de fotbalist. Sunt alături de Jean Pădureanu, îmi pare rău că trece prin clipe grele. Fără el, fotbalul în Bistrița n-ar fi existat sau cel puțin n-ar fi existat la nivelul la care a fost”, a spus Balint după meciul Gloria Bistrița – CS Universitatea Craiova, scor 1-3 în play-off-ul de promovare în Liga I.

El a afirmat că bistrițenii sunt oameni pasionați de fotbal și că Gloria poate redeveni ce a fost odată. „Eu cred că dacă vor fi oameni care să aducă niște bani la club, pentru că e nevoie de investiții, va putea reveni. Publicului din Bistrița îi place fotbalul și eu zic că are nevoie de fotbal. Țin minte când Gloria Bistrița era cea mai bună echipă de Liga a II-a, ani de zile, și de multe ori nu-și dorea să intre în Liga I. Eram copil atunci, îmi aduc aminte că se juca un fotbal foarte spectaculos și era stadionul plin la fiecare meci. Un joc frumos ar mulțumi publicul, însă e nevoie de investiții, ar trebui să ajute puțin și autoritățile locale pentru că ce altă distracție are bistrițeanul în weekend aici? Doar fotbalul”, a comentat tehnicianul.

Gavril Pele Balint s-a născut în 3 ianuarie 1963 la Sîngeorz-Băi, iar în 1980, după ce a făcut și un scurt stagiu la Gloria Bistrița, a ajuns la Steaua București, cu care a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986 la Sevilla (a transformat un penalty în finala cu FC Barcelona), Supercupa Europei în 1987, 5 titluri de campion și 4 Cupe ale României. După 1989 a jucat în Spania la Real Burgos, iar după încheierea carierei de jucător a fost secund la echipa națională a României și la Galatasaray Istanbul, principal la FC Bihor, Șerif Tiraspol, Sportul Studențesc, Poli Timișoara, naționala Republicii Moldova și acum CS Universitatea Craiova. A jucat de 34 de ori pentru reprezentativa României, inclusiv la CM din 1990, pentru care a marcat de 14 ori. În septembrie 2007, Balint a devenit cetățean de onoare al municipiului Bistrița.

Text și foto: Timp online
 

Marius ANGHEL 24 May. 2014, 21:27 Campionat
Pe aceeași temă