Băcăuanii și-au luat revanșa la Constanța. Ion Barbu: „Sunt foarte supărat. Simt că bateriile îmi sunt pe sfârșite”

FC Farul a pierdut cu 0-1 (Dumitriu 2) meciul de miercuri, de pe teren propriu, cu SC Bacău, din etapa a șasea a turneului play-off din Liga a 2-a. Oaspeții și-au luat astfel revanșa pentru înfrângerea cu 1-5 de la Bacău, de pe 29 aprilie. În urma acestui eșec, al cincilea în șase meciuri din play-off, „marinarii” rămân pe ultimul loc în clasamentul Seriei I.

SC Bacău a punctat de timpuriu și a mai avut apoi o ocazie importantă de a se desprinde (Vraciu 32). În ultimele 12 minute al primei părți însă, „marinarii” au trecut de mai multe ori pe lângă gol, portarul Ureche intervenind foarte bine la situațiile lui Neagu (33), Băjan (35) și Milea (45+1). Nici Pătulea (35) și Suciu (45+1) n-au reușit să puncteze din careu, astfel că SC Bacău a încheiat prima repriză în avantaj. Scorul din minutul 2 s-a păstrat apoi până la final, „marinarii” nereușind să puncteze nici după pauză, când s-au arătat periculoși doar prin Suciu (61) și în minutul 83, la o minge care s-a scurs prin fața porții băcăuane. De cealaltă parte, oaspeții au avut o bară (61), iar Mihălăchioae (64) și Ad. Gheorghiu (77) au ratat și ei desprinderea.  

„Simt că bateriile mele sunt pe sfârșite”

„Mă așteptam la un meci destul de greu, dar nu credeam că nu vom scoate măcar un rezultat de egalitate. Am primit un gol aiurea, ca de altfel multe altele până acum. Luăm foarte ușor gol. Jucătorii și-au dorit, și-au creat ocazii, dar mingea n-a vrut să intre în poartă și am pierdut. E o înfrângere dureroasă. Nici n-am beneficiat de șansă astăzi, am avut ocazii, dar n-am putut să le fructificăm. Nu știu ce se va întâmpla în continuare, sunt foarte supărat. Mă mai gândesc. Supărarea mea e dată de tot ce se întâmplă la club. Nu e normal. Eu sunt un optimist de fel, dar simt că bateriile îmi sunt pe sfârșite.  Oricum, voi rămâne toată viața alături de Farul, chiar și dacă nu voi mai avea contract. Această echipă minunată îmi va rămâne mereu în suflet. De acum încolo, va fi și mai greu. Sunt unii jucători încă sub contract cu Farul, dar se gândesc serios să nu mai continue. Am încercat să vorbesc cu ei, că mai sunt patru etape și să terminăm cu bine campionatul. Vom vedea de mâine ce se va mai întâmpla”, a declarat Ion Barbu.

Schimb aprins de cuvinte între suporteri și Doru Bratu

Înainte de începerea partidei, s-a ținut un moment de reculegere în memoria simbolului FC Farul, Dumitru Antonescu, și a fostului jucător al lui Dinamo Patrick Ekeng. La final, unii suporteri de la tribuna a doua și fundașul Doru Bratu au avut un schimb aprins de cuvinte. Fanii le-au scandat numele lui Ion Barbu și atacantului Adrian Pătulea.    

FC Farul (antrenori, Ion Barbu și Gică Mina) a jucat cu: I. Dinu – Băjan, Fl. Pătrașcu (cpt.) (Ad. Ionescu 60), D. Bratu, Corcoveanu (Tigoianu 78) – V. Munteanu, Milea, Suciu, C. Neagu – S. Chițu, Pătulea (Al. Ioniță 72). Cristi Popovici, principalul de la SC Bacău, a mizat pe: Ureche – Mihălăchioaie, I. Ursu, Adăscăliței, A. Burcă, N. Giurgiu – Sahru (Masella 63), Tuțu, Dumitriu (Drugă 73), Ad. Gheorghiu – C. Vraciu (cpt.) (85 Grumezescu).

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă