Băbuțan prevede catastrofa în fotbalul mic: „La jumătatea turului, nu a campionatului, Liga 2 se va prăbuși”

Mihai Andries 24 Jul. 2014, 17:08 Campionat
Băbuțan prevede catastrofa în fotbalul mic:**

Managerul Săgeții Năvodari consideră că actualul sezon al ligii secunde va fi un infern, iar cine va scăpa de desființare va putea fi considerat erou. Pe surse, alte trei echipe, după Motru și Vaslui, au anunțat că nu mai participă la competiție, astfel că pe 12 august sunt șanse mari să se facă schimbări radicale de calendar.

„Fotbalul românesc e în faliment!”, suna o declarație a conducătorului Farul, Auraș Brașoveanu, iar omologul său de la Săgeata Năvodari îi ține isonul. Lipsa resurselor financiare va forța, după spusele acestuia, alte abandonuri, iar o posibilă schimbare radicală a sistemului va produce un cataclism din care nu își va reveni nicio echipă.

„Suntem într-un moment critic și, pentru mine, total neașteptat. Săgeata se pregătește normal, însă tot ce este în jurul nostru este incertitudine. De luni până miercuri, trei echipe de Liga 2 și-au anunțat iminentul abandon, adică Bacău, Bistrița și Galați, astfel că ne aflăm în fața unei regrupări forțate și falimentare pentru tot fotbalul mic. Nimic nu mai este sigur, iar cei care conduc destinele fotbalului nu mai au soluții, din cauza lipsei sprijinului legal. Nu avem o lege a sponsorizării coerentă și corectă, și nu avem cum să atragem oameni cu bani lângă fotbal. Când bagi mâna în propriul buzunar și plătești aceleași taxe și dări ca cel care stă pe margine, nici nu sunt de condamnat abandonurile. Cum am mai spus, noi suntem un caz fericit, datorită susținerii necondiționate a autorităților locale, dar sunt peste zece echipe care au probleme uriașe și nu vor duce campionatul până la capăt, mai ales în cazul formării unei singure serii”, ne-a spus managerul.

Băbuțan: „O serie unică este cancer pentru fotbalul românesc”

Acesta a exclus și orice implicare financiară a televiziunilor, conștient că nivelul calității jocului este foarte slab la eșalonul 2, iar iubitorul de fotbal poate urmări partide din campionate serioase la sfert de preț, iar posibila reorganizare forțată a Ligii 2 într-o singură serie a fost catalogată drept „cancerul care va omorî fotbalul mic”.

„Va fi imposibil de rezistat și, țineți minte vorbele mele, la jumătatea turului, nu a campionatului, Liga 2 se va prăbuși. Vom rămâne 13-14 echipe, în varianta optimistă, care vom juca pentru promovare și supraviețuire sportivă, ceea ce nu e de dorit. O serie unică este cancer pentru fotbalul românesc. Avem bugete calculate la limită, pentru un număr de deplasări, anumite distanțe, anumite condiții de transport. Ce se va întâmpla când Suceava va fi nevoită să joace la Reșița sau Constanța la Timișoara? Nu mai este nicio certitudine legată de calendar, pentru că sunt semnale că și alte grupări s-au înscris doar scriptic, fără a avea intenția de a participa la competiție. Situația este critică și vă garantez că, doar printr-un miracol, termină sezonul jumătate dintre echipele care îl și încep. Noi mergem înainte, însă”, a completat managerul.

„Situația actuală ne face să regretăm și mai mult retrogradarea din Liga 1. Reușisem să facem o echipă frumoasă și cu 4-5 jucători care să completeze lotul, puteam ataca ușor primele zece locuri. Ne ducem crucea și sperăm să revenim repede în Liga 1, chiar dacă va fi mult de muncă” a încheiat Aurelian Băbuțan.

Sursa: Observator de Constanța

Mihai Andries 24 Jul. 2014, 17:08 Campionat
Pe aceeași temă