„Aveam nevoie de această victorie ca de aer, au jucat extraordinar”

21 Apr. 2012, 15:53 Campionat

În fața unui meci crucial în lupta pentru supraviețuire, FC Olt Slatina s-a mobilizat, obținând un succes important în fața celor de la FC Maramureș, scor 3-1, care o scoate din zona retrogradării.

Efort, ambiție, atitudine, speranță au fost atributele care le-au adus cele trei puncte alb-vișiniilor, deși la un moment dat au rămas în inferioritate numerică pe teren, echilibru restabilit înainte de intrarea la cabine, după ce Bancu a obținut penalty și eliminarea adversarului.

După un program infernal, în primele etape întâlnind formațiile ce trag la promovare, FC Olt Slatina a primit vizita unei echipe mai accesibile, FC Maramureș, în fața căreia s-a impus cu 3-1, la capătul unui joc dificil, îngreunat de starea proastă a terenului. Rămasă în inferioritate, după ce Crușoveanu a primit al doilea galben, pentru un fault la 20 de metri de poartă, o parte din vină revenindu-i și lui Bogdanovici, care își scăpase adversarul (min.32, scor 0-0), FC Olt a luptat, iar în minutul 43, Bancu obține penalty și eliminarea fundașului Istrofor, avertizat cu al doilea galben. Andrei David transformă cu siguranță lovitura, iar alb-vișiniii intră în avantaj la cabine. În repriza secundă, gruparea pregătită de Dan Oprescu s-a desprins prin „reușitele” lui Pavel (min.52) și Bancu (min.77), însă oaspeții au redus din diferență prin Roman (min. 85), care a înscris din lovitură liberă de la 20 de metri.

„Jocul bun ne dădea speranțe”

Antrenorul grupării FC Olt Slatina, Dan Oprescu, s-a arătat mulțumit nu doar de rezultat, ci și de joc și atitudine, felicitându-și jucătorii.

„Aveam nevoie de această victorie ca de aer. Mi-a fost teamă după acea eleminiare, pentru că FC Maramureș are o echipă cu jucători tehnici, rapizi, care scot foarte ușor omul din joc, iar cu un jucător în plus sunt convins că ne era foarte greu. Este foarte strânsă lupta, echipele sunt apropiate valoric, sunt câteva lucruri care fac diferența, în rest echilibrul se menține. Alba Iulia a făcut egal cu Poli Timișoara, noi am făcut egal la Alba Iulia, UTA a avut nevoie de un om în plus cu noi să câștige, iar aseară a bătut la Timișoara.

La fiecare meci ne dorim să obținem puncte, acum sperăm să reușim la Oradea, dar chiar dacă în primele șase etape n-am reușit să obținem mai mult, jocul nostru ne-a dat speranțe. Chiar și în meciul cu UTA, care ne-a învins foarte greu, a fost 1-1 cât timp am fost în unsprezece, cu Poli am făcut o a doua repriză bună, cu Bistrița eu zic că am făcut un meci bun cu o primă repriză în care am fost peste ei, cu Severin 70-80 de minute am jucat bine, deci jocul ne dădea speranțe, dar ne-a dezavantajat puțin programul, care a fost foarte, foarte greu. Puncte se pot obține aproape pe orice teren, cu Luceafărul Oradea ne va fi greu pentru că ați văzut, astăzi, zece jucători au luat cartonașe galbene, n-am mai vazut așa ceva, plus un jucător eliminate.

Dacă cu alte ocazii i-am criticat, în ultimele meciuri nu foarte dur, pentru că jocul ne dădea speranțe, de data asta trebuie să-i felicit, au jucat extraordinar, pe un teren foarte greu, împotriva unei echipe destul de bună”, a declarat Oprescu, la finalul partidei.

Sursa: Gazeta Nouă

Foto: Alexandru VÎRTOSU

21 Apr. 2012, 15:53 Campionat
Pe aceeași temă