Doumbia, pe făraș la Farul: „Nu pot trece peste acest lucru.” Zicu spune de ce preferă să folosească jucători tineri în detrimentul celor aduși din prima ligă, cu experiență mare

Farul a terminat prima parte a sezonului pe locul 9 în Liga 2, la șase puncte în spatele ocupantei poziției a 3-a, care duce la barajul pentru promovare. Echipa constănțeană a fost în unele momente chiar aproare de podium, imediat dedesubt, însă rezultatele modeste înregistrate în deplasare au tras-o în jos.

Ianis Zicu nu a avut la dispoziție un lot cu nume importante, cel mai cunoscut fiind Patrick Petre, la care s-a și renunțat după încheierea primei părți a sezonului. Antrenorul, aflat la debutul pe banca unei echipe de seniori, a utilizat nu mai puțin de 11 jucători sub 23 de ani în primele 21 de etape, iar în analiza sa a vorbit și despre ce se va întâmpla cu lotul pentru restul campionatului.

Zicu preferă să antreneze jucători tineri, pentru că „motivația lor trebuie să fie foarte mare”

Filosofia lui Zicu e de a folosi cât mai mulți jucători tineri, cu foame de performanță, deoarece cei cu experiență, aduși din Liga 1, nu au aceeași motivare. De aceea, antrenorul Farului vrea să i se mai aducă alți trei-patru jucători de perspectivă.

„Sunt foarte mulți jucători tineri. Eu mi-am dorit să lucrez în Liga a 2-a cu astfel de jucători, pentru că motivația lor trebuie să fie foarte mare, să reușească să treacă către prima ligă. Nu sunt ținuți aici cu forța, dar este important ca ei să-și dorească să promoveze cu Farul. Dacă vom reuși să promovăm aici, au posibilitatea apoi să joace în prima ligă, să fie văzuți de toată lumea, chiar dacă și acum, în Liga 2, au această posibibilate. Dacă aduci jucători din prima ligă, cu experiență mare, dar care sunt trecuți de 30 de ani, cred că motivația nu poate să fie la fel. Este foarte greu. De aceea, cred în jucători tinerii și sper să reușesc să mai aduc trei-patru jucători în această iarnă, pentru că vor și pleca”, a spus Ianis Zicu.

Doumbia, în afara lotului pentru comportament neadecvat și nemaidorit în lot

Până acum, Farul s-a depărțit de Patrick Petre, iar următorul pe listă este Madikaba Doumbia, care a terminat anul prin a fi exclus din lot și pe care nu-l mai dorește în pentru partea a doua a sezonului. Pe lângă francez, Zicu vrea să renunțe la alți trei-patru jucători și să aducă alții în loc.

„Petre a reziliat deja, Doumbia, care este pus în afara lotului de către mine pentru comportamentul pe care l-a avut în ultima perioadă față de program în ultimul perioadă și nu pot trece peste acest lucru, și sunt alți trei-patru jucători tineri care nu au fost soluții sută la sută pentru un post de titular și este bine pentru ei să joace. Vom încerca să aducem alți trei jucători care să întărească lotul și să reușim să facem cât mai multe puncte în ultimele 16 etape”, a declarat Ianis Zicu.

Madikaba Doumbia e unul dintre cei mai vechi jucători din actualul lot al Farului. Mijlocașul de 26 de ani a fost utilizat în acest sezon în 12 meciuri, în șapte ca titular, și a marcat un gol. Campionatul trecut a avut 33 de apariții și un gol.

Jucători din lotul Farului cu prezențe puține în prima partea a sezonului sunt: Radu Zamfir (2 apariții), Mihailo Mitrov (3), Alexandru Bodea (4) și Dimciu Halep (8).

Neutilizați deloc sunt cei doi portari, Cristian Andrei și Andrei Udeanu, Tudor Moldovan și Cosmin Zamfir, accidentați pe perioade lungi, și Claudiu Băciuț, rămas la echipa de juniori.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă