ASU Politehnica e pregătită pentru meciul cu Ripensia. „Cu siguranță, e noul derby al orașului. Suntem cele mai bune echipe ale Timișoarei”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 17:04 Campionat
ASU Politehnica e pregătită pentru meciul cu Ripensia.**

După ce au înregistrat un succes cu FK Csikszereda (scor 1-0) la debutul cu noul antrenor Octavian Benga, cei de la ASU Poli vor fi oaspeți la scurta „deplasare” până în cartierul Fabric, la partida cu Ripensia. Un meci pentru care toată lumea e pregătită, mai ales că, acum, în liga secundă au rămas doar două formații din capitala Banatului, după retrogradarea celor de ACS Poli, iar meciul e văzut ca un derby al Timișoarei.

Octavian Benga spune că presiunea e mai mare pe Ripensia, care are și cu două puncte mai puțin ca alb-violeți. „O echipă formată ca stil după antrenorul lor, Alexandru Pelici. Pe care-l cunosc foarte bine, am și fost coleg cu el la Reșița și în Timișoara, colegi de echipă. E o echipă disciplinată, care încearcă să nu primească gol și să te surprindă. Sperăm să ieșim învingători din acest joc. Vom fi cu siguranță susținuți de mulți suporteri și pentru noi e un meci din care vrem să ieșim învingători, dar pot spune că o presiune mai mare pe Ripensia. Joacă acasă și cred că va fi un meci foarte interesant. În care, echipa care este mai inteligentă și inspirată în anumite momente, va învinge. Cu siguranță, e noul derby al orașului. Sunt, în acest moment, cele mai bune echipe ale Timișoarei… E un meci în care jucătorii ambelor echipe sunt foarte motivați din start. Noi încercăm să ne găsim echilibrul și mijloacele de a ieși învingători.

Am încredere mare în jucători, pentru că în ultimele două meciuri au obținut victorii. În mare parte, un procent de 90 la sută li se datorează lor aceste două victorii. Sper să rămâne pe același trend, e foarte important ca în perioada următoare să mai acumulăm puncte pentru că în retur e mai dificil să faci puncte. Sunt mai importante ca cele din tur. E importantă și clasarea din clasament față de Ripensia. Presiunea e mai mare pe ei, cu o înfrângere lor le va fi foarte greu să revină, probabil nu vor avea o atmosferă liniștită și noi trebuie să speculăm acest aspect”, a declarat Octavian Benga.

Adrian Ungureanu își întâlnește fosta echipă: „De demonstrat nu cred că mai am nimic de demonstrat”

Pentru Adrian Ungureanu, va fi o revedere cu foștii colegi de la Ripensia. „E un derby, într-adevăr. Suntem încrezători, venim după două victorii, vrem să legăm trei. Urmează a treia, părerea mea. L-am așteptat, întâlnesc foștii colegi. Am stat cinci ani acolo. Sincer, îmi doresc să-i batem, să-i băgăm sub noi, să nu mai poată să ne ajungă. De demonstrat nu cred că mai am nimic de demonstrat, acolo în Liga a 2-a, cel puțin, sunt mijlocașul cu cele mai multe goluri pentru Ripensia. Nu am ambiții personale sau ceva de genul acesta”, a declarat Ungureanu.

Alin Ignea știe cât de necesar e un succes în fața concitadinei. „E un meci special pentru noi, sper să urcăm cât mai mult în clasament, să avem o iarnă liniștită. Întâlnim o echipă foarte bine organizată, din toate punctele de vedere, care primește greu gol. Dar sperăm să facem un joc bun și să bucurăm oamenii din tribună și suporterii noștri”, a precizat Ignea.

Înaintea desfășurării etapei a 17-a, a doua intermediară din acest sezon, ASU Poli e pe locul 11, cu 20 de puncte, în timp ce Ripensia, cu 18 puncte, e pe locul 15, ultimul care asigură menținerea în Liga 2. Meciul de pe arena Electrica are loc miercuri, de la ora 14:00.

De când evoluează în Liga 2, cele două echipe au patru meciuri oficiale. Primele două au fost câștigate de ASU Poli (2-0 și 2-1), al treilea a fost adjudecat de Ripensia (1-0), iar din ultima întâlnire tot alb-violeții au ieșit cu toate punctele (1-0). Ripensia și ASU Poli s-au întâlnit și în Cupa României, în ediția trecută, echipa de pe Știința având nevoie de prelungiri pentru a se impune cu 2-1.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Politehnica Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 17:04 Campionat
Pe aceeași temă